reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Cześć dziewczyny!

Nie dam rady nadrobić od rana, ale chyba jest względny spokój!

Ja już trochę lepiej się czuję, ale jeszcze wciąż osłabiona!

Byłam w szpitalu na ktg. Wsio ok! Skurczy brak! Lekarz dyżurujący okropnie się rwał, żeby mnie zbadać, ale grzecznie mu podziękowałam!:-D Jeszcze się nabadają jak przyjadę do porodu!

Idę chwilkę się zdrzemnę i biorę się za sprzątanie!

reklama
dziewczyny wiem jak Wam ciezko i marudzcie ile tylko wlezie
trzymam kciuki za szybkie porody

wrocilysmy ze spaceru
obie mi usnely i teraz mam luz
na spacerze ze starsza zbieralysmy kasztany a mlodsza ladnie spala
mlodsza pocycowala i usnela a starsza zasnela na shreku

no wiec wlazlam na bb

milego popoludnia

Dorotko super, że pogoda wam dopisała i spacerek się udał.Teraz księżniczki spią a mamcia ma czas dla siebie... :)

A moja koza głowę z doły wycofała na lewy bok nosz... nudzi się jej no jak mi się znów źle ułoży i to teraz tuz przed porodem to ja zwariuje... będę grzała na gwałt do szpitala jak się zaczną skurcze lub wody odejdą :(

Dorotko super, że pogoda wam dopisała i spacerek się udał.Teraz księżniczki spią a mamcia ma czas dla siebie... :)

A moja koza głowę z doły wycofała na lewy bok nosz... nudzi się jej no jak mi się znów źle ułoży i to teraz tuz przed porodem to ja zwariuje... będę grzała na gwałt do szpitala jak się zaczną skurcze lub wody odejdą :(

kurcze jak to jest -zawsze nie tak jak by sie chcialo,bo ja to bym znowu wolala zeby moja sie obrucila i zeby bylo cc ,a ona oczywiscie juz niziutko glowka w kanale

Skrzacie to swietnie ze zadowolona z wizyty i wszystko ok,z tego co pamietam to gdzies koło panoramy prywatnie jechałaś??? dobrze kojarze??? a dlaczego nie poszłaś na 28 czerwca czyżby długie terminy???
Wiesz nie chciało mi sie czekać w kolejkach. Ja sie Calineczki pytałam gdzie to w Poznaniu na NFZ robią. Ale tam gdzie mój gin ma gabinet przyjmuje właśnie lekarz co robi takie usg. W weekendy jest ale nie wiem jak dokladnie. Zaplaciłam i mam z głowy.

Wreszcie sie przespałam i troche mi lepiej. Zaraz zjem obiadek i będe sie zbierać na spacerek.

Nie nadrobie was:szok:
Ja rano po sniadaniu czmychnęłam na targ zakupiłam 6 kg pomidorów, 3 kg papryki, cebule ogórki , owoce i heja do domu , zrobiłam sałatkę z papryki do słoików, zapasteryzowałam, zrobiłam przecier do słoików na pomidorówę - mówię wam pycha , a potem jaka łatwizna otwieram słoik wlewam do garnka i zupa gotowa. W międzyczasie zarobiłam ciasto na drożdzówki z morelami, pomogłam mojemu B. jak przycinał drzwi do łazienki - to było być albo nie być łazienkowych drzwi bo okazuje się że framugi mamy wypaczone i trzeba było krzywo docinać drzwi - jak mój b. mówi jest bohaterem wszechświata i dociął te drzwi(reklama leroy może się schować ze swoimi śmiesznymi bohaterami ). Odkurzyłam mieszkania, zmopowałam , wstawiłam pranie, dałam chłopom obiad i teraz siedzę i zażeram się drożdżówkami i tyle bo na poród w dalszym ciągu nic się nie zanosi :crazy::wściekła/y:
W zasadzie to brakuje żebym jeszcze staruszkę z płonącego domu wyniosła i uratowała sarenkę w lesie zaplątaną w sidła!!

Pysiu podziwiam ,ja już tez o olejku myślałam ale szczerze mówiąc to sie boje:confused2:kurcze odwazna babka z ciebie.
W takim razie czekamy z toba na rozwój akcji i koniecznie zdawaj relacje co i jak.
Oby przyniosło to jakies efekty tego tobie życze i tzrymam kciuki.

Kredka no jestem pod mega wrażeniem.
Skąd ty masz takiego powera?
A ja sięgnęłam po ostatnią deskę ratunku olejek... :) teraz zostaje czekać na efekty.
Czytałam opinię położnej,że olejek nie przenika do płodu, więc nie ma bata, aby dziecko przeczyścił i wyda ono smółkę, bo olejek działa tylko na jelita mamy a musiałby przeniknąć do krwioobiegu i dostać się do jelit maluszka...
Najwyżej mnie przeczyści porządnie i skurcze pomęczą zmiękczą szyjkę oraz zwiększą rozwarcie.Zawsze to jakiś plus i kroczek na przód...i zostanie czekanie na wywoływanie porodu w szpitalu...

wow pysiu ja tez czytalam ze to bezpieczne,tylko podobno bardzo niedobre?
jak wrazenie i z czym to pilas?

jedno jest pewne lewatywa jak cos nie bedzie ci potrzebna:)

trzymam kciuki

reklama
Do góry