reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Karolina może u Ciebie poród bez objawowo przyjdzie z nienacka tak mi się coś wydaje trzymam kciuki żęby jak najszybciej bo wiem że czekanie i wsłuchiwanie w siebie wykańcza ale będzie dobrze.

My mieliśmy ciężki wieczór nasze dziecie płakało nie wiadomo czemu ja się zestresowałam bo wydoiła mnie całą i nadal płakała i wyglądała jak by jeść chciała no koszmar aż mi się płakać chciało z bezsilnośći chyba nasz pierwszy kryzys w domku to był. Ale mąż stanoła na wysokości zadania i jakoś daliśmy rade normalnie jestem bardzo dumna z jego postawy tak wczół się w rolę ojca że aż ciężko to opisac każdej życzę aby tatusiowie tak się zajmowali i wami i dzieciaczkami po porodzie. A kruszynka później pięknie spała dziś też nawet spokojna jest zaczyna poznawać swiat i stroi minki jak szalona, nic zmykam coś zjeść kożystająć z popołudniowej drzemki malutkiej.

Dziewczyny wasze bombki tykają i każdej zegar ustawiony inaczej wiem że już lada dzień wszystkie będziemy miały pociechy przy sobie. Wytrwałości kobiety wytrwałośći!!!

reklama
Karolina może u Ciebie poród bez objawowo przyjdzie z nienacka tak mi się coś wydaje trzymam kciuki żęby jak najszybciej bo wiem że czekanie i wsłuchiwanie w siebie wykańcza ale będzie dobrze.

My mieliśmy ciężki wieczór nasze dziecie płakało nie wiadomo czemu ja się zestresowałam bo wydoiła mnie całą i nadal płakała i wyglądała jak by jeść chciała no koszmar aż mi się płakać chciało z bezsilnośći chyba nasz pierwszy kryzys w domku to był. Ale mąż stanoła na wysokości zadania i jakoś daliśmy rade normalnie jestem bardzo dumna z jego postawy tak wczół się w rolę ojca że aż ciężko to opisac każdej życzę aby tatusiowie tak się zajmowali i wami i dzieciaczkami po porodzie. A kruszynka później pięknie spała dziś też nawet spokojna jest zaczyna poznawać swiat i stroi minki jak szalona, nic zmykam coś zjeść kożystająć z popołudniowej drzemki malutkiej.

Dziewczyny wasze bombki tykają i każdej zegar ustawiony inaczej wiem że już lada dzień wszystkie będziemy miały pociechy przy sobie. Wytrwałości kobiety wytrwałośći!!!

dzieki:)

Ja wczoraj ubrałam łózeczko by moje dziecie sie zorientowało ze juz czas wychodzic(znaczy sie rodzice chca), ale chyba to odwrotnie zrozumiał, bo cisza jak makiem zasiał.

No i do mnie tez znajomi mowia-alez ci ta ciaza szybko zleciala!!!!!! mi trwa i trwa a teraz to juz tragedia chodze nabuzowana chlop mnie denerwuje bo jesczce kicha prycha od wczoraj bryyyyyyyyyyyyy a jak chlop chory to gorzej niz dziecko!!! i sie do niego nie odzywam..bo wczoraj caly dom posprztalam a ten siedzial i stekal i kichal i palcem nie kiwna!!!!!!alez mnie nosi nerwa mam jak cholera wlasnei okno balkonowe umylam!! bo brudne bylo,a jutro tesciowa przylatuje.Jeszczce mowie do swojego pana poodkurzaj a ten wieczorem!!!bo lezy i chyba bedzie nogi wyciagal:/o matko !!!!!
Jeszccze brzuch mnie boli!i nie mam nic sily,dobrze ze barszcz mam wczorajszy i pierogi mialam zamrozone to wyjelam a jutro to juz KSIAZE gotuje obiad !!!
Poczytam co tam u was kochane !!!!
TRZYMAJCIE SIE I MILEGO POPOLUDNIA!!!

nie no jakas masakra :((((((((
mam chyba załamanie , raz chodze cieta jak osa innym razem mega dół :(
byłam na ktg wszystko ok, położna stwierdziła ze brzuch mam wysoko- super :/ ja to mialam wrazenie ze mi dawno opadł.........

kurcze ja chyba naprawde nie nadaje sie teraz na BB- TYLKO MARUDZE a to do mnie nie podobne sama ze soba sie mecze:((((

strasznie mocno kocham moja córcie i przeraza mnie ta rozłąka , juz mam łzy w oczach... zebym miala jeszcze pewnosc ze mi we wtroer wywołają....

myslałam ze jestem najwiecej po terminie ale widze ze i Karolinka zaczeła 42 tydzien....

przyszła mamo no to widze ze możesz dołaczyć do grona bręczących bab ;-)
ale wcale sie tobie nie dziwie chory chłop w domu to tragedia!!! najlepiej by lezeli przed tv całymi dniami,oj znam to znam.

BETTI a ty nic sie do nas nie odezwiesz? przeciez w domku już jestes,zajrzyj do nas kochana;-)

Asiek- wsio będzie ok a taka mała rozłąka dobrze wam zrobi i zleci raz dwa...

Co do wagi moich pociech

Paweł- 3490 g 54 cm
Matuś- 4000g 56 cm
Wiki-? hihi

A ja podreptałam na spacerek i ledwo ubierałam buty już klęłam jak szewc, bo kurde tak mnie rwało w pachwinach i kroczu, ale dziarsko 45 minut pokulałam się po mieście kląć z bólu pod nosem... teraz siedzę i nadal mnie boli, ja nie wiem jak ja bym miała teraz po porodówce z tym bólem i skurczami biegać w celu przyspieszenia akcji no chyba bym umarła no... :(

Na tę chwile to bym się wyłożyła na łóżku jak kłoda i choćbym miała rodzic 50 godzin nie dałabym rady chodzić, to byłby mój 1 poród na leżąco chyba, bo tak to do ostatniej chwili śmigałam po porodówce a potem parte we wodzie lub na krzesełku porodowym nigdy nie na łóżku leżąc...

No to pomarudziłam a co mi tam...

Asiek marudź ze mną będzie mi raźniej... :D

Przyszla mamo- kurcze a weź ty chłopu daj zajęcie my się męczymy na ostatnich nogach, pucujemy dom a chłop byle katar i co leży umierający panicz nosz...
Fakt ciąża nie choroba ale w kość daje nieziemsko pod koniec i niech chłop się zmobilizuje i pomoże...

Magi ty no się tam czaj cicho a w nocy z nienacka bum i urodzisz no... wiadomo cicha woda brzegi rwie...

reklama
karolina,pysia-to duze roznice w wadze-ciekawe ile ma nasza Amelka?hmmm...

asiek-witaj w klubie marud-i pamietaj w grupie razniej:)

przyszla mamo-BOZE JAKIE TO SZCZESCIE ZE DO MNIE TESCIOWA NIE PRZYJEZDZA!!!

a ja posprzatalam ,gruntownie,ale pewnie po tych wygibasach to sie tylko bolu w krzyzu nabawie na wieczor-haha

a moich jak nie bylo tak nie ma-ale co tam ladna pogoda 20 stopni i sloneczko-niech szaleja:)ze mnie sie jakis pustelnik zrobil....

Do góry