reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

reklama
Witam przy kawce i gratuluje nowym wrzesnioweczkom :) Dzisiaj rano zadzwonilam do gina i przelozylam termin badan prenatalnych z 1 marca na 22 lutego , troche sie boje tych badan .... ale jak ma byc dobrze to bedzie dobrze a jak nie to i tak czlowiek nie ma na to wplywu.... Wczoraj mialam 4 dzien plamien mimo lekow :( ale zauwazylam ze mam je tylko jak pochodze albo cos w domu zrobie .... nie pozostaje nic innego jak lezec w lozku ,a to dla mnie najwieksza kara :) Milego dnia wszystkim wrzesniowkom i tylko dobrych wiadomosci !!!

Witam i ja,
zapijam się kawą, choć mi nie wchodzi ale córa o 5 rano pobudkę zrobiła i ledwo na oczy patrzę, potem ona poszła sobie spać a matka do pracy :/

Witam dziewczynki wczoraj miałam lenia i wieczorem tylko was podczytywałam ,u mnie oki wczoraj nery mnie bolały tak że to szok noi po wszystkim wymiotowałam ale wieczorek D zamowił pizze i zjadłam 1 i pół kawałka dużej z de grasso a to w moim przypadku jest szok bo ja nie zmieściłam więcej niż jeden kawałek a potem brzuch mi rozwaliło tak że to szok ,bo mój żołądek nie jest przyzwyczajony do takiego jedzenia no ale na szczęście kibelka nie było .A moja Oliwka to aparatka bo zjadała 2 kawałki i dziś rano też musiałam jej 1 zagrzać bo upominała się o nią .

GAJA ja też jestem niewyspana tak jak ty ...u mnie młody w nocy do nas do łóżka sie pakuje ,a potem pobótka o 5 bo musiałam mojemu kanapki do pracy zrobić i śniadanie ....normalnie jak ja nie lubie jak on ma na rano.

DZiewczyny powiedzcie mi jak ja mam rzucić papierosy ...niby kobiety w ciąży odrzuca od fajek a mnie nie a ja nie chce palić i nie wiem jak przestać .Kurcze po co ja zaczełam palić !!!!

Witam przy kawce i gratuluje nowym wrzesnioweczkom :) Dzisiaj rano zadzwonilam do gina i przelozylam termin badan prenatalnych z 1 marca na 22 lutego , troche sie boje tych badan .... ale jak ma byc dobrze to bedzie dobrze a jak nie to i tak czlowiek nie ma na to wplywu.... Wczoraj mialam 4 dzien plamien mimo lekow :( ale zauwazylam ze mam je tylko jak pochodze albo cos w domu zrobie .... nie pozostaje nic innego jak lezec w lozku ,a to dla mnie najwieksza kara :) Milego dnia wszystkim wrzesniowkom i tylko dobrych wiadomosci !!!

Kurcze Trixi duzo lez i odpoczywaj:tak:,trzymam kciuki za to zeby te plamienia szybko sie skonczyly:tak:

DZiewczyny powiedzcie mi jak ja mam rzucić papierosy ...niby kobiety w ciąży odrzuca od fajek a mnie nie a ja nie chce palić i nie wiem jak przestać .Kurcze po co ja zaczełam palić !!!!

chyba tylko duzo slinej woli z Twojej strony i wytrwania w tym Ci zycze:tak:
bo nic wiecej do glowy mi nie przychodzi
ja przed ciazą palilam,jak tylko sie dowiedzialam o ciazy zredukowalam ilosc wypalanych papierosow do 3-4 dziennie(palilam na polowki na balkonie--bo w domu nie palimy-a ze bylo bardzo zimno wiec nawet czesciej mi sie wychodzic nie chcialo),pewnego dnia moje mądre dziecko zadecydowalo za mnie,bo matka chyba za glupia byla sama(zresztą w pierwszej ciazy sytuacja byla podobna)-- i nie pale juz 5 tyg:tak:

powodzenia Ci zycze i trzymam kciuki za wytrwalosc:-)

oliwka tu chociaż masz małe dziecię a moja już 4 lata ma i po nocach się budzi, mam nadzieję że do września się ustatkuje bo cieńko będzie

Witam!

Trixi powinnaś jak najwięcej wypoczywać... dom się nie zawali jak olejesz sprzątanie. Chyba masz też kogoś, kto od biedy może coś upichcić? Kładź się najlepiej do wyrka :tak: i niczym się nie przejmuj. Bedzie dobrze!

Ja w tę sobotę po raz pierwszy w tym roku miałam z rękach wiadro i szmatkę :sorry2: Wcześniej po prostu nie miałam na to siły albo mycie podłóg z odruchem wymiotnym też mi się nie uśmiechało. Małż czasami posprzątał i jakoś nas kurz nie przysypał :-D

U mnie w zasadzie wszystko ok. Mdłości już nie ma. Jem często i dużo. Chyba niedługo nadrobię utratę tych dwóch kg.

Pozdrawiam!

Hausfrau nie martw sie nadrobieniem kilogramow
ja wczoraj przejrzalalm karte ciazy z julką i sie zalamalam teraz w 11 waze tyle samo co z julka w 25 tc--tylko ze wage na plus 5kg wieksza niz w pierwszej ciazy zaczynalam:tak:

Witam
ja w miarę wyspana :-)
Teraz jem śniadanko.Jak na razie jest ok.
Pranie zrobiłam.Teraz trochę dom ogarnę.
Mama moja zrobiła już obiad-ogórkową.
Nie lubię zwykle kwaśnych zup, ale zobaczymy co będzie a nuż mi wlezie i nie wyleci...:-D

reklama
A u mnie dopiero teraz mdłości mnie dopadły, do tej pory było w miarę a od soboty to jest masakra, już nie mam takiego apetytu tylko jadłowstręt!! I ciągle mi się odbija i zgaga, no o senności to nie wspomnę bo to było cały czas, a najgorsze są poniedziałki, jak muszę wstac o 6.00 :wściekła/y: po weekendzie leniuchowania. Kawę wypiłam ale nic nie dało, buzia mi się drze cały czas, byle do wieczora :-)

Do góry