reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

Kredeczko- przyjemne z pożytecznym :)

Asiek- moje nic lepepiej ledwo sie kulam tak krocze i pachwiny mnie bolą, ale musi boleć no...

Zmykam na M jak miłość a potem wrócę na B jak BB :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Część dziewczyny!

O! Widzę tu proroctwa dotyczące porodu! Sara, a kiedy ja?

Dzięki wielkie za wasze kciuki!
Więc tak! Jestem po wizycie!
Szyjka ładnie trzyma - skróciła się o 1 mm i jest 27mm, czyli jeszcze dość długa, rozwarcia 0.
Łożysko młodziutkie! Czyli nic porodu nie zapowiada!

W sobotę mam pójść do szpitala na ktg, a w poniedziałek do szpitala na wizytę do gina!
No i powiedział mi, że jeżeli do terminu porodu - 29 września - nie urodzę, to będą wywoływać!

Z tego osobiście się nie cieszę! Wolę sama!
Jeszcze powiedział mi jedną niepokojącą rzecz - zwolnienie mi się kończy w dniu terminu porodu i nie może wypisać mi na dłużej - dalej leci mi macierzyński, a to wgmnie bardzo nie dobrze!

Sorry, że tak tylko o sobie! Zaraz was ponadrabiam!

Dziewczyny moje przepowiednie na ten tydzien wyczerpane. Nastepne w przyszlym tyg.
Wszyskie sie rozpakujecie podczas pelni ksiezyca. ( z ta pelnia to prawda polozne mi mowily , ze podczas jest prawdziwy Babyboom)
WIADOMOSC OD BETTI-godz.20.33
"hej kochana u nas jazdy z cycem nie chce ssać ja laktatorem pobudzam ale nic nie leci,mała ma lęki trzesie sie co chwile i płacze ma leki normalnie sie boi,ja chce do domu,a ty jak tam? "

Karolinko napisz Beti , ze te leki to nic innego jak odruch Mora , maja go wszystkie noworodki. Ja tez przy pierszym dziecku wpadlam w panike.

Ritka - gratuluję wizyty - jeśli mam gratulować, bo teraz to ja już sama nie wiem, co chciałybyśmy wszystkie usłyszeć ;-)
Wiem, że niektórzy lekarze nie dają zwolnień na dni po terminie, ale to chore podejście, bo przecież ten termin jest przykładowy, nie da się wyliczyć dokładnego. Ja mam termin wg OM na 26.09, a zwolnienie dostałam do 4.10, gdybym nie urodziła do tego czasu, to 5.10 zostaje przyjęta na oddział na wywołanie porodu. Zawsze w razie czego możesz iść do internisty po dalsze zwolnienie, szkoda macierzyńskiego.

Asiek ty jestes przewidziana na piatek
a na srode przepowiadam Pysie.

Ja tez tak czytalam , popatrzylam na Maxia i az mi sie lezki zakrecily.

To tez jest fajowe.

Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się urodzić. Więc któregoś dnia zapytało Boga:

- Mówią, że chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak ja mam tam żyć, skoro jestem takie małe i bezbronne?

- Spomiędzy wielu aniołów wybiorę jednego dla ciebie.
On będzie na ciebie czekał i zaopiekuje się tobą.

- Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się, to mi wystarczało, by być szczęśliwym?

- Twój anioł będzie ci śpiewał i będzie się także uśmiechał do ciebie każdego dnia.
I będziesz czuł jego anielską miłość i będziesz szczęśliwy.

- A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do mnie mówić, jeśli nie znam języka, którym posługują się ludzie?

- Twój anioł powie ci więcej pięknych i słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś, i z wielką cierpliwością i troską będzie uczył Cię mówić.

- A co będę miał zrobić, kiedy będę chciał porozmawiać z Tobą?

- Twój anioł złoży twoje ręce i nauczy cię jak się modlić.

- Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni?

- Twój anioł będzie cię chronić, nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem.

- Ale będę zawsze smutny, ponieważ nie będę Cię więcej widział.

- Twój anioł będzie wciąż mówił tobie o Mnie i nauczy cię, jak do mnie wrócić, chociaż ja i tak będę zawsze najbliżej ciebie.

W tym czasie w Niebie panował duży spokój, ale już dochodziły głosy z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało:

- O, Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć powiedz mi, proszę, imię mojego anioła.

- Imię twojego anioła nie ma znaczenia, będziesz do niego wołał:
"MAMUSIU".
Słodkie, i znów łzy....

Część dziewczyny!

O! Widzę tu proroctwa dotyczące porodu! Sara, a kiedy ja?

Dzięki wielkie za wasze kciuki!
Więc tak! Jestem po wizycie!
Szyjka ładnie trzyma - skróciła się o 1 mm i jest 27mm, czyli jeszcze dość długa, rozwarcia 0.
Łożysko młodziutkie! Czyli nic porodu nie zapowiada!

W sobotę mam pójść do szpitala na ktg, a w poniedziałek do szpitala na wizytę do gina!
No i powiedział mi, że jeżeli do terminu porodu - 29 września - nie urodzę, to będą wywoływać!

Z tego osobiście się nie cieszę! Wolę sama!
Jeszcze powiedział mi jedną niepokojącą rzecz - zwolnienie mi się kończy w dniu terminu porodu i nie może wypisać mi na dłużej - dalej leci mi macierzyński, a to wgmnie bardzo nie dobrze!

Sorry, że tak tylko o sobie! Zaraz was ponadrabiam!
Nie no bez sensu z tym zwolnieniem mi tam wypisał bez problemu na dwa tyg.od daty porodu.

Ritka - w sumie chyba jestes zadowolona wiec gratulacje:)co do zwolnienia nie wiem, nie wypowiem sie..ja od 6 wrzesnia jestem na macierzynskim, bo tutaj mam obowiazek przejsc na 2 tyg. przed wyznaczonym terminem, tez glupie, ale nic nie poradze...

Buziaki dla Betti !a swoja droga ta nagonka na karmienie piersia przypomina jakis obled..tutaj tez to promuja i jak chcesz to Cie na rekach nosza i pomagaja jak moga, ale jest wiele Mam ktore od poczatku nastawiaja sie butle i nikt nie traktuje ich gorzej...ja rozumiem wszystkie zalety karmienia piersia i mam nadzieje, ze mi sie uda..ale samopoczucie fizyczne jak i psychiczne Mamy tez przeciez jest wazne...ja mam plan dac mojemu dziecku, jak najwiecej milosci i spokoju, a reszta jak sie uda..wszystkiego sie razem nauczymy...

a kiedy teraz bedzie pelnia?

reklama
Dzięki dziewczyny!
A czy cieszę się? Myślę, że tak! Dla mnie najważniejszą rzeczą jest, żeby maleństwu było dobrze! A wszystko na to wskazuje!

Tylko z tym zwolnieniem to lipa!
Ale Dagna dobrze podpowiedziała - pójdę do lekarza rodzinnego - mam dobrego znajomego! Jak może to na pewno mi wypisze!

Ale dziwne to! przecież mogę mieć długie cykle i owulacja jest wtedy później, no i dziecko później się rodzi!
A to wywoływanie! Mam nadzieję, że na chama też robić nie będą. Skoro dziś stwierdził, że łożysko jeszcze ma gdzie się rozwijać, to znaczy, że nie ma sensu spieszyć się z porodem! Gorzej jakby nie dawało już sobie rady - no to tak!

Mam nadzieję, że wszystko samo się jakoś dobrze potoczy!
Kiedy ta pełnia?

Trzymam kciuki za Olgadom, Tosi,e i AsiaN!

Ritka - gratuluję wizyty - jeśli mam gratulować, bo teraz to ja już sama nie wiem, co chciałybyśmy wszystkie usłyszeć ;-)
Wiem, że niektórzy lekarze nie dają zwolnień na dni po terminie, ale to chore podejście, bo przecież ten termin jest przykładowy, nie da się wyliczyć dokładnego. Ja mam termin wg OM na 26.09, a zwolnienie dostałam do 4.10, gdybym nie urodziła do tego czasu, to 5.10 zostaje przyjęta na oddział na wywołanie porodu. Zawsze w razie czego możesz iść do internisty po dalsze zwolnienie, szkoda macierzyńskiego.

Do góry