reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Ritka - i tak zrób jak tylko będzie oczywiście taka konieczność. Lekarz rodzinny na pewno wystawi L4. Masz bardzo dobre podejście, jeśli łożysko sobie radzi i nie starzeje się, to znaczy, że dzieciątko może jeszcze poczekać. Moje już niestety się starzeje.

I musimy się spieszyć, bo kolejna pełnia chyba 23 października ;-)

reklama
No ja to jednak wole szybciej urodzić niz w przyszłym tygodniu, inaczej zejdę na zawał a moja biedna mamina tym bardziej, bo juz widzę, że na granicy wytrzymałości jest, bardzo przeżywa.

Ja zmykam na dziś, upojnych nocy , odchodzących wód i regularnych skurczy tym które teraz tego pragną najbardziej:tak:

Ja też się już ewakuuję. Jutro rano przyjeżdża po mnie teściowa, zabiera mnie do siebie i lepimy pierogi (setki pierogów), a mój B się zastanawia jak ja się w jej małej kuchni zmieszczę ;-)

Spokojnej nocki albo owocnej jak tam której pasuje...
Ja ze zwolnieniem nie mam problemu nie mam takowego :D

Ritka jeszcze masz troszkę czasu więc super,że dzidolkowi w brzuszku dobrze i niczego nie brak...

Dagna- oj pojadłabym pierogów z kapusta i grzybkami...

Część dziewczyny!

O! Widzę tu proroctwa dotyczące porodu! Sara, a kiedy ja?

Dzięki wielkie za wasze kciuki!
Więc tak! Jestem po wizycie!
Szyjka ładnie trzyma - skróciła się o 1 mm i jest 27mm, czyli jeszcze dość długa, rozwarcia 0.
Łożysko młodziutkie! Czyli nic porodu nie zapowiada!

W sobotę mam pójść do szpitala na ktg, a w poniedziałek do szpitala na wizytę do gina!
No i powiedział mi, że jeżeli do terminu porodu - 29 września - nie urodzę, to będą wywoływać!

Z tego osobiście się nie cieszę! Wolę sama!
Jeszcze powiedział mi jedną niepokojącą rzecz - zwolnienie mi się kończy w dniu terminu porodu i nie może wypisać mi na dłużej - dalej leci mi macierzyński, a to wgmnie bardzo nie dobrze!

Sorry, że tak tylko o sobie! Zaraz was ponadrabiam!
Rita a dlaczego tobie nie chce wystawić dalszego zwolnienia,mi moj ginka wystawiła mimo tego ze już jestem po terminie,nie rozumiem:eek: szkoda tego macierzyńskiego:baffled:

ja tez juz sie żegnam ,a co do ksieżyca to jutro czyli 15 wrzesnia jest pierwsza kwadra a 23 wrzesnia będzie pełnia. Gratuluje wizyty :) I trzymam kciukasy za dziewczyny szpitalne i za rodzące cichaczem po nocach :) Kolorowych

Kasik tutaj poczytasz o sposobach pozbycia sie katarku w ciąży :) Katar w ciąży - Forum Wizaz.pl

dzieki

Dzięki wielkie za wasze kciuki!
Więc tak! Jestem po wizycie!
Szyjka ładnie trzyma - skróciła się o 1 mm i jest 27mm, czyli jeszcze dość długa, rozwarcia 0.
Łożysko młodziutkie! Czyli nic porodu nie zapowiada!

Jeszcze powiedział mi jedną niepokojącą rzecz - zwolnienie mi się kończy w dniu terminu porodu i nie może wypisać mi na dłużej - dalej leci mi macierzyński, a to wgmnie bardzo nie dobrze!

Gratki udanej wizyty. Szyjke rzeczywiscie masz długawa, moja chyba cały czas miała tyle.

A co do zwolnienia to dziwne. Mi ginek wystawił do 30 wrzesnia. Mam nadzieje, ze do tego czasu urodze. Ale w czwartek na wizycie zapytam co ze zwolnieniem, gdybym nie urodziła do 30.

U mojej siostry było tak ze zwolnieniem miała do 20 maja, urodziła 12 maja, i ZUS sam sobie obliczył od kiedy macierzynski. Wiec dziwne ze nie wystawi Ci dalej, gdybys nie urodziła do terminu w sumie przewidywanego.

Najbliższa pełnia z tego co sprawdzałam jest 23 września (w czwartek) - może być ;-)

Ja też się już ewakuuję. Jutro rano przyjeżdża po mnie teściowa, zabiera mnie do siebie i lepimy pierogi (setki pierogów), a mój B się zastanawia jak ja się w jej małej kuchni zmieszczę ;-)

Mi 23 tez odpowiada. Zobaczymy jak to w rzeczywistosci bedzie:tak::-D
A te pierogi to na wigilie, czy co?:-D:laugh2:

Trzymam kciuki za Olgadom ( a moze juz jest po ), za Tosie, i za AsieN.

Pysia
dobra jestes z ta szyjka. Ja sie nie badam, probowałam kiedys, i az zaczełam plamic. Dostałam ochrzan:zawstydzona/y: i wiecej nie grzebie:tak:

Rozłozylismy wreszcie łózeczko. A tata wchodzi i sie pyta, czy go tak zostawimy, czy jeszcze złozymy:eek:. Smiac mi sie chciało, bo chyba jako ostatnia na wrzesniowkach rozkładam łozeczko, a tato mi wyskakuje, ze za wczesnie:-D

Miłych snow i ekspresowych nocnych porodow

reklama
No wlasnie jak jest z maciezynskim , bo tez sie zaczelam zastanawiac - czyli ja tez bedac w czwartek u lekarki moge dostac zwolnienie juz tylko do poniedzialku czyli 20.09 dnia na ktorego mam przewidywany termin? to jakies dziwne , cos mi tu nie pasi.

Do góry