reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

Oj dziewuszki tak samo jak się bada sprawdzając szyjkę czy są dni płodne czy nie :)

Trza umyć łapkę usiąść wygodnie na kibelku i włożyć paluszek poszukać szyjkę i czuć czy jest rozwarta.
U mnie na początku jeszcze z tydzień, dwa temu ledwo wchodził opuszek palca a dziś mogę dosłownie w tej szyjce kółka spore kręcić myślę,że gdybym miała dłuższe paluszki to ze 2 spokojnie by weszły.

A może któraś ma odwagę, aby partner co dalej się gnie palcami w gina się zabawił i sprawdził stan szyjki, ale to chyba dla odważnych :)
hmm czyli to co wylukałam lustereczkiem to nie to?

reklama
Sara a ja kiedy bede rodzić?? :)
a co zwiekszenia laktacji to swieta prawda Karmi plus wieksza ilosc płynów.....

..
Asiek ty jestes przewidziana na piatek
a na srode przepowiadam Pysie.
!
alcia wzruszyłam sie. Wyobraziłam sobie że to moja Anielka to mówi do mnie w swoich dźwiękach jakie wydaje.
Ja tez tak czytalam , popatrzylam na Maxia i az mi sie lezki zakrecily.

To tez jest fajowe.

Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się urodzić. Więc któregoś dnia zapytało Boga:

- Mówią, że chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak ja mam tam żyć, skoro jestem takie małe i bezbronne?

- Spomiędzy wielu aniołów wybiorę jednego dla ciebie.
On będzie na ciebie czekał i zaopiekuje się tobą.

- Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się, to mi wystarczało, by być szczęśliwym?

- Twój anioł będzie ci śpiewał i będzie się także uśmiechał do ciebie każdego dnia.
I będziesz czuł jego anielską miłość i będziesz szczęśliwy.

- A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do mnie mówić, jeśli nie znam języka, którym posługują się ludzie?

- Twój anioł powie ci więcej pięknych i słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś, i z wielką cierpliwością i troską będzie uczył Cię mówić.

- A co będę miał zrobić, kiedy będę chciał porozmawiać z Tobą?

- Twój anioł złoży twoje ręce i nauczy cię jak się modlić.

- Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni?

- Twój anioł będzie cię chronić, nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem.

- Ale będę zawsze smutny, ponieważ nie będę Cię więcej widział.

- Twój anioł będzie wciąż mówił tobie o Mnie i nauczy cię, jak do mnie wrócić, chociaż ja i tak będę zawsze najbliżej ciebie.

W tym czasie w Niebie panował duży spokój, ale już dochodziły głosy z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało:

- O, Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć powiedz mi, proszę, imię mojego anioła.

- Imię twojego anioła nie ma znaczenia, będziesz do niego wołał:
"MAMUSIU".

Ostatnia edycja:
Pysia, ja jakoś boję się wkładać tam cokolwiek, kiedy wiem, że tam moja mała siedzi... :-D:-D:-D Wypróbuję chyba najpierw pomysł Magi z lusterkiem, a potem spróbuję Twój :-)

Saraa, jakbyś i dla mnie miała jakąś wróżbę, to chętnie się dowiem :-)

Alcia, piękny tekst...

Ostatnia edycja:
Oj dziewuszki tak samo jak się bada sprawdzając szyjkę czy są dni płodne czy nie :)

Trza umyć łapkę usiąść wygodnie na kibelku i włożyć paluszek poszukać szyjkę i czuć czy jest rozwarta.
U mnie na początku jeszcze z tydzień, dwa temu ledwo wchodził opuszek palca a dziś mogę dosłownie w tej szyjce kółka spore kręcić myślę,że gdybym miała dłuższe paluszki to ze 2 spokojnie by weszły.

A może któraś ma odwagę, aby partner co dalej się gnie palcami w gina się zabawił i sprawdził stan szyjki, ale to chyba dla odważnych :)

Oj wierz mi mój oporów miec nie będzie jak mu powiem że można sprawdzić, ta jego poznawcza natura:-D

mi dzisiaj kolezanka wywrozyla na dzien przed planowanym terminem, czyli wtorek:)zobaczymy czy sie uda:)

Pysia - ja mam chyba za krotkie paluszki..albo za dlugie wejscie:))))a Kochanie to by pewnie z checia poszukalo tam czegos:)ale obawiam sie, ze to moze sie zle dla mnie skonczyc;)on ma caly czas plan, zeby zrobic jedna druga dzidzie nad ta obecna:)))bo jemu sie podoba robienie, ale mi sie nie podoba chodzic w ciazy....jak na razie wystraczy:)

Sara bierz opłate za proroctwa :))) swoją droga mówisz ze w piątek to tak jak Julie- oki trzymam za słowo :)

Pysia ja to mało odważna jestem wiec niech ta moja szyjka zostanie jedna wielką tajemnicą :))

ale mnie napierdziela całe krocze :(((( młoda pewnie uciska pęcherz.....

reklama
Saraa - śliczne! :-) Mi też chyba hormony szaleją, bo jak czytam takie rzeczy to od razu łzy w oczach! Może i mi wywróżysz? ;-)

Ja tam się boję szyjkę sprawdzać, a mój by pewnie chciał, ale za to, że zeżarł mi słodkie, to nie dostanie ;-)

Do góry