reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

kalcha ,lillu-nie przejmujcie sie ja tez kombinuje:)schody mam w mieszkaniu wiec chcac nie chcac ciagle latam,sprzatam,od wczoraj nawet listki z malin lykam ale oczywiscie niech wyjdzie "kiedy uzna":)

calineczko,kerna-zycze by u waszych maluszkow wszystko sie dobrze poukladalo

calineczko-a powiedzieli ci dlaczego np ma jedna nerke ,czy tak poprostu sie czasem zdarza?

trixi-milo ze piszesz:)

a co do tesciowych to moja wogule nie dzwoni i nie pyta-swiety spokoj

reklama
witam kobietki ja dziś tragicznie się czuję od rana biegam do toalety chyba mnie czyści ale jak to człowieka męczy znowu po tygodniu dostałam takie krwawe żyłki w wydzielinie to możliwe że po takim długim czasie znowu kurcze może się coś zaczyna jak ja bym chciała żeby to już

oj czuje ze to juz -pakoj sie do szpitala powoli:)

Cześć mamuśki,

Ja też z tych jeszcze nierozpakowanych:-)

MAM SKIEROWANIE NA KAROWĄ DZIŚ BYŁAM ALE NIE MIELI MIEJSC NA PATOLOGIE ...JUTRO MAM JECHAĆ ...JADE Z SAMEGO RANA POCIĄGIEM

jak to powiedziała lekarka trochę poczekają z cc bo chcą żeby mały porósł ale musze być pod obserwacją ze względu na nadciśnienie i to że łożysko już stare i w każdej chwil

Oliwka_11
- Ty już pewnie w szpitalu. Mam nadzieję, że masz miejsce na Karowej a jak nie to na Starynkiewicza to drugi szpital specjalizujący się w ciążach z nadciśnieniem.

Podróż pociągiem nie jest taka zła, na wszystkie wizyty tak jeżdżę:-) tylko do porodu i na powrót ze szpitala muszę prosić kogoś o transport samochodowy ... no chyba, że będzie planowe cc, to może i do szpitala wybiorę się pociągiem:-D

Co do słów lekarki i czekania z cc to jak widać co lekarz to inna opinia. Moja ginka jest zdania, że jeżeli dzidziuś słabo rośnie przy ciąży z nadciśnieniem, to lepiej jest zrobić cc wcześniej i wtedy maleństwo nadgoni wagę, bo słaby przyrost wagi spowodowany jest właśnie wysokim ciśnieniem.

Dziś usg i zobaczymy jak moja Królewna podrosła przy moim nadciśnieniu. Ostatnie usg miałam w połowie lipca.

Teraz robimy wyścig ktora ostatnia?? To pewnie ja bo mojej małej się na świat nei spieszy uparta i zlośliwa po mamusi :D:D

kalcha
, jak mnie nie wyślą na cc, to ja będę ostatnia, moje dziecię też uparte i złośliwe po mamusi:-) na początku ciąży ginka mówiła, że będzie dobrze jak doczekamy 30 tc, później 34 tc ... teraz mam już 37 tc a objawów porodu zero. Mała chce pokazać, że ma swoje zdanie na temat terminu porodu:-D:-D:-D

Ritka też nie mam spakowanej torby, bo po co wywoływać wilka z lasu:-D

Witam!!
Wlasnie po sniadanku jestem.Faktucznie czas szybko leci..ale jak na cos sie czeka i liczy dni to wydaje sie ze ten czas stoi w miejscu!
Ja za 2 tyg.tez juz bede rozpakowywana!NIEMOGE SIE DOCZEKAC TEGO DNIA!!!Nocka byle jak przespana bo co chwile na kibelek siku wstawalam ,malutki wlasnei czykawki dostal i brzunio mi skacze he:)Dziasaj sampoczucie jak narazie dobre,obiadek jest na dzisaj krokieciki wiec pewnie pozniej przejde sie na spacerek bo ladna pogoda!
ZYCZE UDANEGO DNIA KOBITKI!!!

ale sie wscieklam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: zezarlo mi mega dlugiego posta!!!!!!!

a tak wogole witam.. kurde no wybilam sie z rytmu a tak sie naskrobalam..teraz w skrocie.. u mnie bez zmian..skurcze robia mnie w konika..maly szaleje w brzuchu jakby mial duzo miejsca..noc nawet o dziwo przespana.

Kerna, calineczka wszystko bedzie dobrze z dzidziulkami..nasze kciuki zdzialaja cuda jak zawsze..zycze wytrwalosci kochane:*

lilu ja weszlam na bb z mysla ze ty urodzilas a Ty nie? hmm..nie bede wrozka:-D

Kalcha powodzenia na wizycie:)

Beniaminka brak slow na Twoje chorobsko..ale dasz rade kochana:*

Trixi fajnie ze sie odzywasz do nas:)

olcia myślisz ale narazie skurczy nie mam ani nic tylko mnie strasznie prze jakby na dół usiąćś pożądnie nie mogę

pamietaj ze pierwsza faza jest utajona-i nie bez powodu tak sie nazywa -bo wlasnie bardzo duzo kobiet niewiele czuje,wcale nie musisz miec od razu mega bolu,poobserwoj to ciagniecie czy parcie ,policz moze odstepy a jak nie jestes pewna jedz na IP,moze szyjka sie szykuje:)

Oby to już było to !!!

Ja właśnie zrobiłam sobie frencha na stopach, to mam nadzieję ostatni french w ciąży, gimnastyka była przednia przy tym:-D

Podziwiam:-) mój wyczyn skończył się przedwczoraj na obcięciu paznokci i skórek u stóp i też mam nadzieję, że następna taka gimnastyka po porodzie:-D:-D

reklama
Do góry