reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

Hmmm... ja brałam ogólnie mało magnezu w ciąży - 1 tabl. dziennie. A od jakiegoś tygodnia, półtora nie biorę już wcale. Ale fakt faktem nie miałam jakiś problemów z mocnymi skurczami. Czasem podczas spania mnie złapał, ale naprawdę rzadko. Ja bym już chyba odstawiła na Twoim miejscu... Co najwyżej urodzisz, a teraz już możesz!!! :)
Hihihihi :-D

hej! Ja tylko na chwilę.

Dzięki za pamięć :-)

U mnie na wizycie OK, miałam usg i mała w normie - waży ok. 2500, 2600, łożysko zaczyna się powoli starzeć (ale w normie, jak na ten tydzień), wód trochę mniej (to samo co z łożyskiem), brzuch opadł o jakieś 2 cm, główka małej jeszcze okrągła jak piłka, czyli nie przygotowuje się do zejścia w dół. Mała dalej ułożona główką w dół. W ciągu 3 tygodni przytyłam tylko 1 kg - w szoku jestem, bo jadłam na potęgę i myślałam, że będzie z tym kiepsko. We wtorek mam ktg. Gdybym nie urodziła do 4 października (26.09 mam termin), to mam się zgłosić do lekarki na oddział i wywołają mi poród (nie oxytyocyną tylko jakieś balonikowanie czy coś takiego zrobią).

Ogólnie chyba wszystko OK. Skarżyłam się na te bóle krocza, ale powiedziała, że to norma :szok:

Jutro jadę chyba na wycieczkę do Krakowa, chcę wpaść z B do IKEi, więc pewnie się będę niewiele udzielać - tak się tłumaczę, żebyście nie myślały, że się rozpakowałam ;-)

Małgoś - odstaw magnez, mi lekarka mówiła, że właściwie od 37 tc nie zażywa się nic oprócz żelaza, witamin. Magnez kazała odstawić.

dzieki dziewczyny nie bede juz brala magnezu:) Dagna super wiesci i mozesz spac spokojnie:)

reklama
Małgoś - Dzięki! Może to odstawienie magnezu przyspieszy trochę akcję porodową? I rano przeczytamy, że i Ty jesteś już PO! ;-)

Zmykam spłukiwać farbę z włosów, bo już mam skorupę na głowie ;-)

No i wiedziałam ,że jak wróce z piwnicy to nowe dziecie będzie :D No gratulacje !! Ehh jak ja też bym już chciała. Ale moja kochana mamusia obrała mi 2 grejfiutki czerwone heh i sie nimi zajadam na pocieche. Ide zrobic mojemu kolacyjke i nie zdziwie sie jak wroce i bedzie kolejna wiadomosc na szpitalnym :)

jeju jak to wszystko szybko idze u nie ktorych;)

ja nadal w dwupaku skurcze sa ale slabe i nieregularne przez caly dzien ehhh no ale jak mowilam nie nastawiam sie;)

gratulacje dla nowej mamusi:)

dagna gratuluje wizyty!!!

Pospacerowałam z psiakiem wszystko boli ale skurcze to to nie są po prostu boli krzyz brzuch wszystko i nie pamiętam kiedy miałam miekki brzuszek pewnie macica pracuje. Ide do wanny z ciepłą wodą troszkę sie odprężę, jak znam życie jak tylko wejdę to usłyszę brata i tekst "a Ty nadal tutaj?" Ehhh nie dobrze sie już robi.

Jeśli o budyń to u mnei już od tygodnia zamieszkał na moich wkładkach i się chyba wyprowadzić nie chce ile tego tam się mieśći??

Małgos nie wiem jak z tym magnezem bo aj nei brałam nic poza witaminami dla kobiet w ciąży tam magnez też jest a odstawiać ich nikt mi nie polecił, ale faktycznie dodatkowy magnez chyba nie potrzebny.

No dobrze to która oprócz pysi szykuje się na jutro lub na noc?? Bo jakoś sobie nei wyobrażam że rano o żadnej nie przeczytam :)

Beti widze że u Ciebie jutro mała rocznica :) Jakieś szczególne plany?? Może swojemu wybrankowi potomka na jutro zorganizujesz juz na świecie?? Pewnie by się ucieszył!!

Ide się wymoczyć.

jejku, kolejny bejbik :-) mój mnie już tak denerwuje, cieszy się jak sroka do sera, mówi o kolejnym Dzidziu (chłopaka chce) i jest tak zajebiście wyluzowany, ze mnie zaraz szlag trafi... i jeszcze to przeczytał, więc mu się głupawka włączyła... weźcie go... :-D

ide mu kanapki zrobić na rano, moze coś na uspokojenie mu dosypię do środka ;-)

Ostatnia edycja:
Ja wlasnie ze szkoly rodzenia wrocilam i dzis wlasnie o porodzie bylo i objawach - a wiec polozna tlumaczyla ,ze te porodowe to sa wtedy kiedy twardnieje Ci brzuch ale tez jednoczesnie czujesz bol i to sie wszystko nasila czyli jest w ciagu 2 h i jest coraz silniejszy ten bol , bo te przepowiadajace to tylko boli Cie brzuch jak na okres , a brzuch moze twardniec ale to tak bez bolu . Tak nam dzis tlumaczyly polozne:-)

Olcia ja dzisiaj tez caly dzien obserwuje swoje wkladki i co zerkne albo podetre papierem to mam ten jak to nazwalas budyn waniliowy;/
zastanawiam sie czy jak sa te skurcze porodowe to tez twardnieje brzuszek? bo ja zielona jestem;/ i mysle zeby juz nie brac magnezu bo przeciez dziala rozkurczowo;/

reklama
kalcha ja musialam brac magnez i nospe bo od 30tc mialam juz te mocne i czeste przepowiadajace..ale skoro juz ciaza donoszona to odstawiam.

a co do nastepnej rodzicielki to obstawiam lilu:)

Tosia chociaz masz wesolo z mezem:)

marja dzieki za info..oswiecilas mnie:*

Do góry