reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

dagna gratuluje wizyty!!!

Pospacerowałam z psiakiem wszystko boli ale skurcze to to nie są po prostu boli krzyz brzuch wszystko i nie pamiętam kiedy miałam miekki brzuszek pewnie macica pracuje. Ide do wanny z ciepłą wodą troszkę sie odprężę, jak znam życie jak tylko wejdę to usłyszę brata i tekst "a Ty nadal tutaj?" Ehhh nie dobrze sie już robi.

Jeśli o budyń to u mnei już od tygodnia zamieszkał na moich wkładkach i się chyba wyprowadzić nie chce ile tego tam się mieśći??

Małgos nie wiem jak z tym magnezem bo aj nei brałam nic poza witaminami dla kobiet w ciąży tam magnez też jest a odstawiać ich nikt mi nie polecił, ale faktycznie dodatkowy magnez chyba nie potrzebny.

No dobrze to która oprócz pysi szykuje się na jutro lub na noc?? Bo jakoś sobie nei wyobrażam że rano o żadnej nie przeczytam :)

Beti widze że u Ciebie jutro mała rocznica :) Jakieś szczególne plany?? Może swojemu wybrankowi potomka na jutro zorganizujesz juz na świecie?? Pewnie by się ucieszył!!

Ide się wymoczyć.

tak kochana 1 rocznica zręczyn :) tak bardzo bym chciała dać mojemu w prezencie córeczkę ale niestety nie zapowiada się :( chyba skończy się na jakiejś kolacyjce o ile będe miała siły żeby cosik przygotować ;) ostatnio opadam z sił :( już chcę końca ehh a końca nie widać ;) zazdroszczę tym mamuśka co już mają bejbiki :)

reklama
No no w ciągu 2 dni 8 maluszków nam przybyło :)

Kurcze ja też chcę, ale pewnie urodzę na szarym końcu...

Nic mykam się myć i spać...

Dobrej nocy i w razie co expresowych porodów.

Pewnie do rana któraś się wypakuje...

Kalcha - dzięki :-)

Dziewczyny - witamin bym nie odstawiałam, tam jest magnez, ale w mniejszej dawce. Zresztą witaminy teraz są nam i naszym dzieciakom potrzebne!

kalcha no teraz to mnie też zastanowiło z tymi witaminami ja też biorę jeszcze a tam też jest magnez może odstawić co myślicie
ja bym odstawiła.... ale ja z tych co wcale nie bierze witamin... :)

no własnie dziewczyny tak szaleją na porodówkach że ja już się głubie która ma juz maleństwo a która jeszcze toczy sie z brzucholem jak ja :)

Asiek - jak widać ile osób, tyle opinii ;-)
Ja zaczęłam zażywać witaminy dopiero trochę ponad miesiąc temu, wcześniej wyniki krwi miałam OK. Dzisiaj pytałam lekarki, czy je odstawić - kazała zażywać, a więc ja ich nie odstawię ;-)

jak ty chcesz byc na koncu jak u ciebie juz 40tc?ja to mam szanse na ostatnie miejsce:)

asiek-ja tez nic nie biore

moj gin jest przeciwnikiem wit w tabletkach..ale ja bralam przez jakies 2 miesiace..dopiero jak spadla mi hemoglobina to kazal mi brac zelazo i pozniej magnez na te skurcze..ale za to nadrabiam owocami.

dzisiaj przy kazdym skurczu mam parcie na kibelek..szok.

Super dzisiaj było! Najpierw pojechaliśmy do kumpeli i tam sobie lajcikowo pogadałam. Wreszcie po ciąży wracam do życia towarzyskiego. Potem pojechaliśmy na spacerek. Oczywiście wcześniej pogadałam z Mężem co mnie drażni itp. Po spacerku oczywiście karmienie i tak jakoś sie udało że Mój akurat skończył to co miał zrobienia i jak teściowa zaczeła swoje gadanie to wziął ją do drugiego pokoju i "pouczył" co na ten temat sądzimy. Po minie było widać że jest zła jak osa bo śmiemy jej coś mówić ale dziewczyny we mnie normalnie aż rosło zadowolenie. Skrzydła mi wyrosły z radości że to nie ja a jej syn sie stawia. Boziu jak milusio było jak trzymała gębe na kłódke całe 10minut. Życze wam takich momentów tryumfu nad teściową.

Aha i kochane moje pierworódki jak ja, gwarantuje wam że bólu porodowego nie da sie z niczym innym pomylić! Zero stresu czy to już bo jak to będzie "to" to napewno poczujecie.

reklama
Super dzisiaj było! Najpierw pojechaliśmy do kumpeli i tam sobie lajcikowo pogadałam. Wreszcie po ciąży wracam do życia towarzyskiego. Potem pojechaliśmy na spacerek. Oczywiście wcześniej pogadałam z Mężem co mnie drażni itp. Po spacerku oczywiście karmienie i tak jakoś sie udało że Mój akurat skończył to co miał zrobienia i jak teściowa zaczeła swoje gadanie to wziął ją do drugiego pokoju i "pouczył" co na ten temat sądzimy. Po minie było widać że jest zła jak osa bo śmiemy jej coś mówić ale dziewczyny we mnie normalnie aż rosło zadowolenie. Skrzydła mi wyrosły z radości że to nie ja a jej syn sie stawia. Boziu jak milusio było jak trzymała gębe na kłódke całe 10minut. Życze wam takich momentów tryumfu nad teściową.

Aha i kochane moje pierworódki jak ja, gwarantuje wam że bólu porodowego nie da sie z niczym innym pomylić! Zero stresu czy to już bo jak to będzie "to" to napewno poczujecie.
super , tak trzymać :tak: tylko ja bym jeszcze raz od czasu do czasu gdy zajdzie potrzeba , wysłała męża na odświeżenie pamięci teściowej - u mnie tak jest że co jakiś czas przypominamy o zasadach . o teściowe co jak co a le pamięc maja dobra ale do urazów i fochów, a co do reszty bywa zawodna- choc bywaja teściowe do rany przyłóż , ja takiej w pakiecie nie dostałam - cóż wszystkiego mieć nie można ;-)

Do góry