hej! Ja tylko na chwilę.
ciekawe jak tam Dagna bo miala miec wizyte.
Dzięki za pamięć :-)
U mnie na wizycie OK, miałam usg i mała w normie - waży ok. 2500, 2600, łożysko zaczyna się powoli starzeć (ale w normie, jak na ten tydzień), wód trochę mniej (to samo co z łożyskiem), brzuch opadł o jakieś 2 cm, główka małej jeszcze okrągła jak piłka, czyli nie przygotowuje się do zejścia w dół. Mała dalej ułożona główką w dół. W ciągu 3 tygodni przytyłam tylko 1 kg - w szoku jestem, bo jadłam na potęgę i myślałam, że będzie z tym kiepsko. We wtorek mam ktg. Gdybym nie urodziła do 4 października (26.09 mam termin), to mam się zgłosić do lekarki na oddział i wywołają mi poród (nie oxytyocyną tylko jakieś balonikowanie czy coś takiego zrobią).
Ogólnie chyba wszystko OK. Skarżyłam się na te bóle krocza, ale powiedziała, że to norma
Jutro jadę chyba na wycieczkę do Krakowa, chcę wpaść z B do IKEi, więc pewnie się będę niewiele udzielać - tak się tłumaczę, żebyście nie myślały, że się rozpakowałam ;-)
Małgoś - odstaw magnez, mi lekarka mówiła, że właściwie od 37 tc nie zażywa się nic oprócz żelaza, witamin. Magnez kazała odstawić.