reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

Dziewczyny jeszcze raz Was zapytam ... martwi i nie dajemi spokoju skad sie rano na wkladce wziela ta odrobinka krwi - malutka kropeczka doslownie maciupinka - wiecej nie bylo , mam tez hemoroidy - moze to stad - nic wiecej mi sie nie dzieje . Jak myslicie?
pewnie hemoroidzik ci plamke zostawił. Nie denerwuj sie na zapas.

Skrzaciku polozna dala nam trzy namiary
przemyslowa
w szpitalu na28 czerwca
i w panoramie na goreckiej i idziemy wlasnie tam bo w innych terminy odlegle

Fajnie wiedzieć jakby co. Ja ide z Mała w następną sobote ale prywatnie.

Witajcie kochane!!

Jestem juz w domku z malym. Chcialam podziekowac za Wasze kciuki, zyczenia i komentarze pod zdjeciem.
Ogarniam sytuacje w domu, karmie piersia - ale sutki mam juz pogryzione :-)

Z sob na niedziele mialam MEGA skurcze co 5, 6 min - cala noc. O 6 na ip rozwarcie bylo juz 6 cm, szybko postepowalo. O 8.15 Macius byl juz z nami :-* To w skrocie, zreszta na dluzszy opis zdecyduje sie chyba, jak juz kazda urodzi - zeby nie straszyc.

Teraz ja zaciskam paluchy za pozostale akcje porodowe :-)

POZDROWIONKA.

Fajnie że tak szybko was wypisali i już jesteście z nami! DUŻO ZDRÓWKA DLA WAS!

ok kochane to w takim razie ktora mi opisze co mam robic jesli nie urodze do mojego terminu czyli do piatku... co mam wtedy robic??
Uspokoić sie i zbierać siły na finał. Jak dziecko sie rusza a ty sie dobrze czujesz to poprostu czekać na pierwsze spojrzenie w oczka dzieciątka.

My wróciłyśmy od teściów. Dziewczyny ja nie wiem jak ja długo teściową wytrzymam. Moja biedna cierpliwość już ledwo zipie i za chwile wybuchne.
Po spacerku Anielka miała pore karmienia i domagała sie jeść twardo więc machnełam jej szybciutko mleczko siadam, przytulam, śliniaczek i flacha poszła w ruch. Ale moja teściowa nie da sie dziecku najeść tylko trajkocze jak po****na Anielka to, Anielka tamto, jak ślicznie jesz itp. Jakby ktoś ją nakręcił. No i tym sposobem dzieciaczek zjadł połowe tego co powinna bo chyba każdy wie że jak dziecko je to musi być skupione na jedzonku a nie na innych zbędnych bodźcach. Myślałam że mnie cholera weźmie. Szczęście że mała śpi i nie domagała sie reszty porcji po godzinie. Następny raz to chyba do sąsiada pójde dziecko nakarmić.

reklama
maja nie nakręcaj się kochana!!!! tak na prawdę to mało która rodzi w terminie zwłaszcza pierwsze dziecko!! lekarz powie Ci co masz zrobić ale na pewno nie panikować dzidzia wie kiedy wyjść. Z tego co ja wiem to do szpitala zgłasza się dopiero tydzień po terminie i jak trzeba to wywołują nieraz odrazu a nieraz jeszcze z tydzień pcozekają. Bo termin jest bardzo umowny tak na prawdę więc spokojnie bez paniki ciesz się jeszcze możliwością snu itp. rzeczami, bo później będziesz tęskniła za tym. Głowa do góry!!

lilu to Ty chcesz być szybsza niż dorotka?? :) Swoją droga ciekawe po czym to stwierdziła że 5 minut i juz, ale życzę Ci tego z całego serca!!

Maja przestan sie tak nakrecac bo zwariujesz a my razem z Toba...kochana jeszcze masz czas z ciaza wsio wporzo wiec sie nie doszukuj niczego złego i nie słuchaj zadnych ciotek klotek...Kalcha napisała jak jest i mi gin tez kazał sie zgłosic tydzien po terminie jakbym nie urodziła wczesniej.... Nie zamartwiaj sie na zapas kochana!

Hejka dziewczyny:-)
Melduję że dzisiaj wieczorem wróciliśmy do domu. Na pewno nie nadrobię zaległości ale gratuluję waszych słodziaków:happy:
Jak tylko odnajdę się w domku to napiszę więcej. Buziaki

ojj...ja nie wiem co sie dzieje ale ten bol plecow przeszedl mi na ramie i boli dalej..wtarlam amol ale watpie czy pomoze.

Monia wyslalam Ci nr na priv.

Maja Ty sobie zadnych filmow nie wkrecaj bo napewno malutka ma sie dobrze. jakbysmy tak rozmyslaly o ewentualnych komplikacjach to juz bylybysmy siwe.

Lilu fajnie ze wizyta pomyslna a corcia bedzie filigranowa tak jak malutka Beniaminki:) zreszta moj synek tez ale tym sie nie martwmy.

kasik to mialas dzisiaj fajny dzien:) bedziesz dobrze spala czego Ci zazdroszcze.
DZIĘKS, to ja też ci wysłałam

Dagno, widze ze dalej walczycie, teraz pewnie panele polozycie sami :-) Ja tez malowalam saa wszystkie futryny, calkiem przyjmne zajecie, tylko na kucki ci~ęzko wyrobic :-)Mimo to...nie przemeczaj sie, zeby malutka nie byla przyduszona za dlugo, odpoczywaj koniecznie!

Mam nadzieję, że ten antybiotyk pomoże! Współczuję bardzo, cholernie długo Cię to choróbsko męczy! Ciebie i Julkę, bo ona pewnie też średnio zadowolona ;-)Może jak P porządnie Cię wygrzeje to przejdzie? ;-)
Co do malowania, to OK, właśnie skończyłam malować 2 warstwę, ale nie wszystkie framugi, bo oczywiście nie wystarczyło mi farby (za to mam jej pełno we włosach i na ubraniu).

Hej kobiety!!!!!!!!!
Sorki ze tak egoistycznie ale muszę odsapnąć.....jednak pojechałam na wcześniejszą wizytę do mojej ginki bo bardzo mocno twardniał mi brzuch i mam bóle krzyżowe.... pani gina kazała odstawić tabsy :-D:-D:-D pierwszy raz od 3 miesięcy nie liczę godzin do następnej tabletki :-):-):-) no i mam rozwarcie...na 2 cm.....hihi mam zielone światło na poród więc czekam..... tylko mała jest mała ma ok 2500g...

wieczorkiem się odezwe...
pozdrawiam kochane.....

Super wiadomość! W takim razie trzymam kciuki, żeby szybko poszło - "na dorotkę"! Swoją drogą ciekawa jestem jaka moja mała jest mała ;-)Jutro mam wizytę i zobaczę ile urosła :-)

malgos fakt koszta mniejsze , ale minusem chyba w naszym przypadkiem był czas, trochę się ciągneły te roboty budowlane, ale co zrobić na raz wszystkiego mieć nie można, za to satysfakcja ogromna jak patrzymy na efekty:-):happy2:

Zgadzam się z Tobą w 100%! :-)

My wróciłyśmy od teściów. Dziewczyny ja nie wiem jak ja długo teściową wytrzymam. Moja biedna cierpliwość już ledwo zipie i za chwile wybuchne.
Po spacerku Anielka miała pore karmienia i domagała sie jeść twardo więc machnełam jej szybciutko mleczko siadam, przytulam, śliniaczek i flacha poszła w ruch. Ale moja teściowa nie da sie dziecku najeść tylko trajkocze jak po****na Anielka to, Anielka tamto, jak ślicznie jesz itp. Jakby ktoś ją nakręcił. No i tym sposobem dzieciaczek zjadł połowe tego co powinna bo chyba każdy wie że jak dziecko je to musi być skupione na jedzonku a nie na innych zbędnych bodźcach. Myślałam że mnie cholera weźmie. Szczęście że mała śpi i nie domagała sie reszty porcji po godzinie. Następny raz to chyba do sąsiada pójde dziecko nakarmić.

Ach te teściowe... masakra! :angry:

Onionek, mammi - witajcie :-)

Lilu- no moje pierwsze wrazenie po ostatnim zmierzeniu malutkiej i dopytywaniu ginka...to byla zalamka, trulam tutaj dziewczynom nie malo, ale juz sie uspokoilam. Wiele dzieci rodzi sie z taka waga- i to jest waga donoszona, tyle ze w nizszych centylach, zreszta gdyby bylo do terminu wazylyby ok 3 kg, takze spokojnie :-)Zanim urodzimy jeszcze podrosna :-)

no tak ale jesli pojde w czwartek i lekarz w sumie mi nic takiego nie powie bo w jego przypadku czasem sie tak zdarza ze praktycznie nic konkretnego mi nie mowi to mam sie zglosic np w sobote do szpitala? bo juz w sobote bede po terminie
Maja- spokojnie, masz wizyte we czwartek lekarz Ci wszystko powie- tylko pytaj gO , JAK NAS TUTAJ. Jak napisaly Ci dziewczyny- termin jest tylko orientacyjny, jedne dzieci rodza sie przed 40 tyg a inne po 40 tyg, tylko kilka procent dzieci przychodzi na swiat w terminie z OM- a 42 tyg c to nadal jest " w terminie" Nie pisz czarnych filmow, ciesz sie ostatnimi dniami, tygodniami bycia razem z dzidziusiem w srodku, bo mowie serio...ale jeszcze zatesknisz za blogim spokojem i przespana nocka :-)Panikujac straszysz swoje dzieciatko w brzuszku- ono czuje emocje mamusi i tez jest smutne, luzik i usmiechnij sie. Nie znamy dnia ani godziny, to moze byc dzisiejsza noc , a moze przyszly tydzien i pozniej :-)

Mammi witajcie w domku, fajnie że już jesteś z nami :-):tak:
Ciekawe co przyniesie dzisiejsza noc ;-) :rofl2:
Mycha...gdzie jestes ? Puk, puk. :happy2:
Nie chca wejsc mi zdjecia do dzialu fotek naszych pociech. Sprobuje jeszcze rankiem.

Dobrej nocy Mamusie :-)

Ostatnia edycja:
Święte słowa Beniaminko :-)

Wiem, co miałam napisać. Od niedawna mamy u siebie w mieście TESCO z prawdziwego zdarzenia. Są tam kasy z pierwszeństwem m.in dla ciężarnych i zawsze przy nich największe kolejki (najbliżej wyjścia). Od jakiegoś czasu wpycham się tam na chama, bo po 1. stwierdziłam, że już niedługo mogę wykorzystywać fakt bycia w ciąży, po 2 kiedyś zwróciła mi uwagę jakaś pracownica, że to kasa dla mnie i narobiła zamieszania, dzięki czemu oczywiście zostałam obsłużona bez kolejki. I dzisiaj kolejka jak za komuny, podchodzę przed 1 babkę z kolejki i mówię, że to kasa z pierwszeństwem dla ciężarnych a ta wkurzona na maxa zaczęła dyskutować z kolejną babką z kolejki i pytają się mnie, czego od nich chcę. Ale mnie wkurzyły - i pojechałam trochę po nich, ku radości mojego B, a co... ;-)

O JEJKU ALE SIE TUTAJ DZIEJE,DZIEWCZYNY POCZEKAJCIE NA MNIE!!!:-D:-D:-D

małpka wielkie gratki wiedziałam że to już blisko było :)

karolinka wiesz co sniłaś mi się dziś i mówisz do mni eprzez tel tak..słuchaj beata siedzę sobie na tarasie,palę papieroska i pije drinka patrzę a tu po nogach mi leci ;) no myślę chyba wody :) no to jadę na porodówke hehehehehhe :) trzymaj kciuki ....
i skąd takie sny heh

u mnie cisza cisza i jeszce raz cisza ":( męczy mni eto jak holercia ;)
miłego dnia i szybkich porodów :)

OJ BETTI ALE MASZ SNY,A SWOJA DROGĄ CIEKAWE SKAD SIE ONE BIORĄ.:szok:
MI SIE NIC NIE SNI OD KILKU DNI Z CZEGO SIE BARDZO CIESZĘ-BO SNY MIEWAŁAM KOSZMARNE.

O rany dziewczyny - ale się rozpakowujemy na potęgę ;-)

Wstrętnamałpko - gratulacje, aleś cholero to szybko załatwiła ;-)

Kasialle, Anja - trzymam kciuki, żeby jak najszybciej było PO!

Hausfrau - mam nadzieję, że obejdzie się bez wywoływania, lepiej "na dorotkę" ;-)

Asiek - kciuki zaciśnięte za spokojną wizytę u okulisty!

Karolina - może jak Cię lekarka tak porządnie przebadała, to urodzisz do poniedziałku i kolejne wizyty będą niepotrzebne! OBY!

A ja po lekturze BB przed spaniem miałam dziwny sen - śnił mi się mój czop ;-)Ale u mnie raczej się na szybki poród nie zapowiada, chociaż patrząc na Was to nigdy nie wiadomo ;-)
DAGNA PO CICHUTKU NA TO LICZĘ,ALE WSZYSTKO OKAŻE SIE W PRANIU:tak:

Witajcie kochane!!

Jestem juz w domku z malym. Chcialam podziekowac za Wasze kciuki, zyczenia i komentarze pod zdjeciem.
Ogarniam sytuacje w domu, karmie piersia - ale sutki mam juz pogryzione :-)

Z sob na niedziele mialam MEGA skurcze co 5, 6 min - cala noc. O 6 na ip rozwarcie bylo juz 6 cm, szybko postepowalo. O 8.15 Macius byl juz z nami :-* To w skrocie, zreszta na dluzszy opis zdecyduje sie chyba, jak juz kazda urodzi - zeby nie straszyc.

Teraz ja zaciskam paluchy za pozostale akcje porodowe :-)

POZDROWIONKA.
ONIONKU JAK DOBRZE ZE JUZ JESTES ZE SWOIM MALEŃSTWEM W DOMKU.

WSZYSTKIM ROZPAKOWANYM MAMUŚKA WIELKIE GRATKI!!!!!!:tak:

U MNIE SKURCZYKI PRZEPOWIADAJĄCE DZISIAJ DOŚĆ CZĘSTE,ALE NIC POZA TYM:-(
BYŁAM DZISIAJ NA ZEBRANIU U CÓREK W SZKOLE I PYTAŃ TYPU"A NA KIEDY" "OJ BIEDULKO JESZCZE SIE MĘCZYSZ/" "JESZCZE NIE URODZIŁAŚ?" JA PIERDZIELE MAM TYCH PYTAŃ SERDECZNIE DOŚC, TYM BARDZIEJ ZE JESTEM JESZCZE PRZED TERMINEM A WSZYSCY TACY ZDZIWIENI JAKBYM PRZYNAJMNIEJ MIESIĄC PRZENOSIŁA BRRR,OPRÓCZ TEGO KASE TYLKO WYDAŁAM NA KLASOWE,KONCERTY ITP-TROCHĘ SIE TEGO NAZBIERAŁO-A MÓWI SIE ZE EDUKACJA SZKOLNA JEST BEZPŁATNA:no:.

JESTEM CIEKAWA KTÓRA BEDZIE NASTĘPNA,ILE LASECZEK POJEDZIE DZISIAJ W NOCY:tak:
A CO Z TOBĄ GUSIA???

ajj kochane uspokoilyscie mnie na prawde:-D

nie wiem co ja bym bez was zrobila pewnie tak jak ktos powiedzial osiwialabym cala w przeciagu tych paru dni;-)

ten strach to dlatego ze jestem jeszcze mloda i nie doswiadczona w tych sprawach wiadomo pierwsza ciaza:tak:

dziekuje wam dziewczyny za wszystkie wasze odpowiedzi:-D

reklama
Maja - spokojnie, na BB mnóstwo pierworódek, najważniejsze, żeby się nie nakręcać i czekać aż natura zdecyduje - ewentualnie trochę jej pomóc - np. 3XS jak ktoś ma ochotę ;-)

Do góry