reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

beniaminka no właśnie się nadal zastanawiam czy jechać czy nie na pogotowie nie dostałam żadnego antybiotyku a u mnie w szpitalu podają najpóźniej 6 godzin przed porodem jakiś zasrtrzyk z antybiotykiem żeby mały się w czasie produ nie zaraził

Wiesz, to badanie na paciorkowca nie jest obligatoryjne , i wiele z nas w ogole go nie robiło. Szpitale takze nie moga go wymagac, bo NFZ nie wprowadzil tego badania jako obowiązkowego. Ja osobiscie zrobilam i jest Ok, ale jakby nie bylo to wlasnie wiem, ze w szpiatlu podaje na ok 6 h wczesniej antybiotyk osłonowo.
Moze pojedz na te IP przynajmniej zrobia Ci KTG i podpowiedza co z tym wynikiem na paciorka. Trzyma kicukaski za Ciebie, daj znać w razie czego co u Ciebie! Koniecznie.

reklama
dziewczynki jak człowiek szczupły przez całe życie a potem ma śmigać z takim brzuchem to nie lada wyzwanie też się czuję jak słonica do 8 mies. śmigałam a teraz to się toczę jak mam wyjść na pole i pokonać 24 stopnie to mnie coś bierze:baffled:
qrcze dostałam zaproszenie na wesele na 16października poszła bym się pobawić chociaż na chwilkę ale chyba nie wypada jak myślicie ??

jak dziewczyny już pisały zawsze może się coś zdarzyć nie wszystko da się przewidzieć a personel wie co robi mamy 21w. kiedyś śmiertelnośc noworodków nawet przy porodzie naturalnym była duża.. i bez wakum czy naciskania brzucha.. musimy zaufać lekarzom i położnym oraz być dobrej myśl a nie negatywnie nastawionym

ksiulka zgodze sie z Toba, jak człowiek do tej pory sczupły był, to teraz to 10 kg odczuwa sie jak 20. Ale jakos sie trzymam, tata moj wczoraj nawet walnał mi komplement, ze obrotna jestem.

A odnosnie weselicha, to dlaczego nie pasuje? Jak tylko bedziesz miała ochote i z kim zostawic bejbika to bym wykorzystała sytuacje. Ja mam za tydzien weselicho i jeszcze 2 paz. ale juz odmowiłam. Trzeba było potwierdzic przybycie, a w tym wypadku, no coz, trza było odmowic. Chociaz chetnie bym poskakała:-D:tak:

a co to jest to wakum, bo ja jak zwykle ciemna masa:nerd::rofl2:

dzień dobry dziewczyny.....
nie było mnie kilka dni miałam urwanie głowy ale te co mają 2 dzieci w wieku szkolnym i przedszkolnym wiedzą mniej więcej jak to jest:-p
Synek poszedł do 1 klasy jak dotąd mega zadowolony...córka w przedszkolu z ulubioną przedszkolanką czyli problemów nie powinnam mieć z posyłaniem dzieci do tych szlachetnych instytucji:-D
Co do objawów zbliżającego się porodu mnie częściej biorą skurcze, mój Fenoterol już mało mi pomaga więc w środę odstawiam tabsy...hurra hurra:tak:
poczytam co u was i postaram się na nowo włączyć do forumowego życia ;-):tak::-D

lilu to fajnie, ze dzieciaczki sie juz zaklimatyzowały.
I teraz musisz czesciej klikac na bb;-):-)

Jestem popołudniowo, z rana od 7.30 byłam do 11.30 poza domem, praktycznie non stop chodziłam, potem do domku na 1,5 godz i pojechaliśmy na grzyby na 2 godziny i czuję się jakbym w ciąży nie była, wszelkie dolegliwości znikły ;) Mały się rusza więc jeszcze mu tam dobrze :)
Co do KTG ja nie mam a po terminie jestem, bo moja ginka nie ma a do szpitala nic nie mówiła że mam chodzić.

No i Olcia dziś też z przedszkola zadowolona :)

na grzyby, w szoku jestem:szok::szok::szok:. Ale zazdroszcze, bo uwielbiam chodzic na grzybki:-):-), a w tym roku sie juz nie wybiore.
i super, ze Olcia zadowolona:tak:

Ja przespałam całe popołudnie, ciekawe tylko co w nocy bede robiła:oo:. Ale gdzies mnie muli ostatnio jak włącze tv, zawsze usypiam.:szok: I w dodatku sama bede spała, bo mezus niestety na noc musi w pracy zostac:-(. Oj nie bede miała komu tyłka zawracac.

Zmykam cos wszamac, bo mi kiszki marsza graja. Ktoras pisała, ze ciagle by jadła, i ja tez tak mam.

Hej dziewczyny.........
Zazdroszczę wszystkim co wyczekują dzidziusia ja naprawdę nie wiem jak to będzie bo teraz najzwyczajniej w świecie nie mam czasu na dziecko:szok::szok::szok:
Ogarnęło mnie szaleństwo sprzątania całego mieszkania (pewnie po malowaniu) i teraz jak powywalałam wszystkie za małe ciuszki dzieci całymi dniami robię im zdjęcia i mam zamiar upłynnić je na allegro ale ile przy tym roboty:szok: do tego cały dom zarzucany ciuchami....w co ja się wpakowałam....normalnie codziennie padam z nóg....dziewczyny ja nie zdążę odpocząć przed porodem:szok:

Zapomniałam już jak to fajnie z Wami na BB.....PRZEPRASZAM ZE WAS ZANIEDBAŁAM :-:)-:)-(

Nie mogę doczekać się przyszłego czwartku bo odstawiam Fenka a z mojego podwójnego doświadczenia wiem, ze rodzę max 3 dni po jego odstawieniu więc teoretycznie powinnam w przyszły week urodzić....haha ale by było wybieram datę 10.09.2010...podoba mi się :-D:-D:-D

KasikN82 wakum to próżniowe wysysanie dziecka z kanału rodnego z tego co się orientuję ale niech mnie ktoś poprawi jeśli niedobrze napisałam:tak:

Muszę sobie odpocząć bo mi plecy siadają:no:

Matko znowu chce mi się jeść...moja waga to 71 kg!!!!!!!!!!!!!:szok::szok::szok:

Wiesz, to badanie na paciorkowca nie jest obligatoryjne , i wiele z nas w ogole go nie robiło. Szpitale takze nie moga go wymagac, bo NFZ nie wprowadzil tego badania jako obowiązkowego. Ja osobiscie zrobilam i jest Ok, ale jakby nie bylo to wlasnie wiem, ze w szpiatlu podaje na ok 6 h wczesniej antybiotyk osłonowo.
Moze pojedz na te IP przynajmniej zrobia Ci KTG i podpowiedza co z tym wynikiem na paciorka. Trzyma kicukaski za Ciebie, daj znać w razie czego co u Ciebie! Koniecznie.

dokaldnie ja tego badania tez robionego nie mialam i lekarz nawet nic o nim nie wspomnial takze chyba sama nie jestem

dziewczyny a mnie tak brzuszek dziwnie na dole boli i az uda bola a dokladnie miesnie hmm dziwne bo caly dzien praktycznie w domu siedzialam

cos dzisiaj jestem do kitu..nie mam nastroju ani checi na nic..moj przyjechal do domku a ja nawet sie nie ucieszylam:( ciezko mi i wszystko mnie boli..czuje ze rozjezdzam sie na boki;/ chyba za duzo przytylam bo plecy mnie tak bola ze ledwo chodze:/
przepraszam ze nie odniose sie do Waszych postow:(
milego wieczoru i mam nadzieje ze week dla kazdej z nas bedzie udany:*

A ja dzis wcinam jak świnia :/ Normalnie słodkiego chyba z kilogram zjadłam, teraz kanapki ze swojską szyneczką - masakra, może to od tego że prawie cały dzień w ruchu byłam ale przegięłam na całej linii.

Hej dziewczyny.........
Zazdroszczę wszystkim co wyczekują dzidziusia ja naprawdę nie wiem jak to będzie bo teraz najzwyczajniej w świecie nie mam czasu na dziecko:szok::szok::szok:
Ogarnęło mnie szaleństwo sprzątania całego mieszkania (pewnie po malowaniu) i teraz jak powywalałam wszystkie za małe ciuszki dzieci całymi dniami robię im zdjęcia i mam zamiar upłynnić je na allegro ale ile przy tym roboty:szok: do tego cały dom zarzucany ciuchami....w co ja się wpakowałam....normalnie codziennie padam z nóg....dziewczyny ja nie zdążę odpocząć przed porodem:szok:

Zapomniałam już jak to fajnie z Wami na BB.....PRZEPRASZAM ZE WAS ZANIEDBAŁAM :-:)-:)-(

Nie mogę doczekać się przyszłego czwartku bo odstawiam Fenka a z mojego podwójnego doświadczenia wiem, ze rodzę max 3 dni po jego odstawieniu więc teoretycznie powinnam w przyszły week urodzić....haha ale by było wybieram datę 10.09.2010...podoba mi się :-D:-D:-D

KasikN82 wakum to próżniowe wysysanie dziecka z kanału rodnego z tego co się orientuję ale niech mnie ktoś poprawi jeśli niedobrze napisałam:tak:

Matko znowu chce mi się jeść...moja waga to 71 kg!!!!!!!!!!!!!:szok::szok::szok:

lilu ja tez wcinam ostatnio jak na potege. Tylko gorzej juz bedzie jak urodzimy, bo wtedy trza bedzie sobie odmawiac.

Oj roboty to sobie narobiłas z tymi ciuszkami, ale chociaz opchniesz troche, grosik jakis wpadnie, i ubranka nie pojda na zmarnowanie.

i dzieki za odp.

A ja dzis wcinam jak świnia :/ Normalnie słodkiego chyba z kilogram zjadłam, teraz kanapki ze swojską szyneczką - masakra, może to od tego że prawie cały dzień w ruchu byłam ale przegięłam na całej linii.

a ja wogole ostatnio apetytu nie mam i praktycznie wogole nic nie jem w sumie sie dziwie sama soie bo nawet glodu nie czuje

dziewczyny wam tez tak leci z piersi?? ja co spojrze na bluzke to nowa mokra plamka bo bez stanika chodze bo tak cycki bola i lekko nacisne i juz krople leca

reklama
Aj... widze, że rozpoczelam kontrowensyjny temat.... ale coz mnie przeraza to ze mieli by mi wysiskac malego dziubka.... tyle sie slyszy o tym ze personel zrobil krzywde dziecku.... a nawet przyczynil sie do smierci.... nie mowie tu o tym ze mamy krzyczec i nic nie dawac ze soba zrobic... byc na nie i wogole... ale starac sie by porod byl jak najbardziej "po ludzku"... ciesze się, że niektórym z Was "wyciskano" dzidziulka i wszystko było ok...
JA też uważm,że w tej kwestii należy zaufać lekarzom, u nas na sr położna pokazywałą super pozycję do rodzenia gdzie dzidziusia wypycha tatuś, mam siedzi na worku sako a z tyłu tatuś i delikatnie wyciska bejbiaczka, normalnie super, tak jakby obydwoje rodzili, nie wiem tylko czy wtej pozycji można być do finału porodu.

Hej dziewczyny.........

No to sobie pracy narobiłaś, ale to oże lepiej, nie będziesz myśleć o porodzie....

A ja już po fryzjerze, kosmetyczce, nawet pojechałam z P do sklepu zupełnie sote i wyglądałm ok, raczej bez make-upu nie wychodzę.
Miłego wieczoru.

Do góry