Hej Kochane :-)
Dzisiaj już troche sił we mnie wstąpiło, umyłam nawet włoski i ubrałam dresik zamiast pidzamki, cukinie nadziewana upieklam w nowym piekarniku i się wziela przypalila zdzebko ;-) Ale zjadliwa
Mialam jeszcze rozpakowywac i myc sprzety ale juz sie poce, wiec przekladam na jutro, najpierw przepedze chorobsko dopiero potem robota. Bo z ta angina mialam akurat glupi czas bo byla przeprowadzka z mieszkania do mieszkania i widac to zaziebilam. Teraz zdrowie :-)
Onionku ,
Lilula- chyba cos sie rusze, no, no :-)
Lilula moze pojedz na IP sie pobadac- powiedz o paciorkowcu moze cos doradza. A dostalam antybiotyk na te cholerę ? Moze juz nie masz, a czop ma prawo zejsc na kilka-kilkanascie dni przed porodem i jesli wody nie odeszly nie jest tak zle z tym zakazeniem. Jednak pojedz to sprawdzic jak lekarz nie odbiera telefonu.
Pisalyscie dzisiaj o wyciskaniu dzidziusia. To sprawa dosyc kontrowersyjna, ale czasami innej rady juz nie ma, wazne ze lekarz robi to umiejetnie z wyczuciem.
W Zabrzu, moim miescie jakies 3 lata temu byla glosna sprawa ( w TVN w uwga bylo kilka razy) wlasnie o porodzie , w kotrym lekarz wyciskal dziecko, zamiast zrobic cc i mowiac kolokwialnie...je przetracil, uszkodzil trwale i dziecko jest kaleka, nie wiem nawet czy jeszcze zyje. Lekarz to byl kiepski, bo bardziej dbal o prywatyzacje swoich przedsiewziec niz fach lekarski, ale mniejsza z tym. Sam juz nie zyje, chyba nie wytrzymal tej calej sprawy, prokuratury bo znaleziono go martwego na ulicy pod wplywem silnych psychotropow. Jednak czesto taka pomoc- wygniatanie dziecka do drog rodnych bywa pomocna, tylko czy warto ryzykowac...nie wiem.Ja po naszym zabrzanskim przypadku( ponoc nie jedynym tego pana doktora sie okazuje) jestem na tym punkcie zeschizowana, bo jedynie to ze dziecko bylo z rodziny waznych zabrzanskich notabli sprawa zostala tak naglosniona i poruszona, ponoc dopiero po tej sprawie odezwaly sie inne poszkodowane rodziny tak uszkodzonych dzieci. Tutaj stara notatka z wydarzen
Ginekolog doprowadził do kalectwa dzieci? - Wiadomości - WP.PL
Ale juz nie psujmy sobie nastroju -ja wierze ze lekarze i caly personel stara sie jak najlepiej potrafi zeby nam pomoc i tego sie trzymam :-) A czarna owca zawsze sie trafi.
Zajrze jeszcze pozniej, musze oddac necik mojemu P.
Ja nie jestem po wizycie, ale juz od wczoraj mam dokladnie to samo: plamienie i bole, jak na okres ... :-) Moim zdaniem kochana to czop i mysle, ze TO juz niebawem. Twoj Macius i moj Macius - chca juz chyba byc z nami. Daj znac, jak u Ciebie sytuacja sie rozwija.
Dziewuchy, jakos nie moge odniesc sie do pozostalych postow bo mysle o rozwoju akcji. uff...[/QUOTE]
Zadzwon i się zapytaj... nie zaszkodzi... od tego jest lekarz.... a ty masz być psychicznie spokojna....
Trzeba walczyć o swoje... tak samo przy porodzie... dziewczyny nie dajcie siebie i dziecka maltretować (mówię o ściskaniu i wyciskaniu brzuszka) bo w niektórych szpitalach takie praktyki są.... a jak poród się przedłuża przy bólach partych to po około maximum 40minutach domagać się cc....!!!!
Napisalam j/w
Ja też jeszcze nie miałam ktg, ale pewnie niebawem mnie czeka pierwsze. Dowiem się dokładnie na następnej wizycie.
Kończę sprzątanie i wybieram się za 1.5 godziny na zakupy z przyjaciółką i mamy dzisiaj babski wieczór. Mój B poszedł na piwo z ludźmi z pracy i dołączy do nas pewnie później :-)
Jak tam nasze skurczowe dziewczyny?
Dagna, mile spedzonego wieczorku ! :-)Nie przeforsuj się ;-)