reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

Witam wieczornie po wizycie :D Widze ,ze kolejne szykuja sie do porodu i ze mamy nowe malenstwa - niezle :D Ja jestem mega szczesliwa i dziekuje za wasze magiczne kciuki normalnie KOCHAM WAS za nie! Dowiedzialam sie ze moge rodzic naturalnie z mezem i ordynator powiedzial ,ze ponosi za ta decyzje 100% odpowiedzialnosc i ze bedzie wszystko dobrze. Zbadal mnie i poorobil wszystkie pomiary malemu. Wazy 2522g plus minus 319g mowi ,ze malenstwo ale na donoszona ciaze miesci sie we wszystkich normach i ze wszystko wskazuje na to ,ze niedlugo (na dniach) bedziemy juz w 3 ale nie ma takich madrych ktorzy powiedza dokladnie kiedy :D Powiedzial tez ,ze te wymazy na paciorkowca sa wydaniem pieniedzy i czasu bo nikt nie powie ,ze jezeli zrobilas wymaz i nie mialas to na drugi dzien go nie zlapiesz bo dzis nie masz jutro masz chyba ,ze zrobisz i w ten sam dzien masz wyniki i odrazu sie dzieje ze rodzisz czy po 2 dniach np. Powiedzial ze u nich w szpitalu i tak kazda dziewczyna jest traktowana jakby miala i dostaje antybiotyk jezeli badania sa starsze niz 3 dni. Wiec stwierdzilam ,ze nie ma sie co martwic. Opowiedzial nam o salach jak to wyglada z obecnscia meza i wogole strasznie sie ciesze ,ze z malym wszystko dobrze i ,ze jednak moge rodzic naturalnie. Mowi ,ze dla pewnosci psychicznej jeszcze jak przyjade juz z regularnymi skurczami ( bo bez sensu mam wczesniej u nich sie sama nudzic :) ) to jak bede chciala to wezwa ortopede na konsultacje. To chyba wszystko co najwazniejsze :D Jeszcze raz dziekuje za kciukaski. :D Wogole sie dziwimy ,jaki Filipek bedzie maly hehe. Maja ja apetytu jako tako tez ostatnio nie mam wiec sie nie martw moze przez te Twoje biegunki tez Ci sie jesc nie chce - pamietaj tylko by duzo pic by sie nie odwodnic. Ide popatrzec co jeszcze na innych watkach stworzylyscie :D Ale mi sie paszcza cieszy heeh. Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za Onionka i Lilu (udalo mi sie doczytac ,ze cosik sie rozwija chyba ,ze cos pokrecilam) by poszlo gladko i szybko :)

reklama
KORBA kochana ciesze sie ogromnie ze wszystko wporzadku ze bedziesz mogla rodzic naturalnie ja tez sie strasznie ucieszylam jak lekarz mi to powiedzial:):):)
jesli chodzi o paciorkowca to bardzo mnie uspokoilas bo martwilam sie ze ja takich badan robionych nie mialam wogole a slyszalam ze nie jest to za fajna rzecz dla dziecka;/
takze gratuluje udanej wizyty i jesli chodzi o moj apetyt to teraz mnie tak ruszylo zeby jakies kanapeczki zjesc zeby chociaz cos w tym zoladku bylo :)

Witam wieczorową pora.
Sory ze sie nie odniose do Was ale brak mii sił...ostatnio jak kapec sie czuje a dzis jeszcze miałam gosci a mój w pracy wiec sama musiałam "zabawiać" ich.
Moje maleństwo rusza sie regularnie ale to juz nie sa takie ruchy jak wczesniej tylko takie w zwolnionym tepie. Jutro mam wizyte wiec sie okaze co tam z moim szkrabem, czy chce juz wyjsc czy jeszcze troche mame pomeczy. A taka senna ostatnio jestem jak nigdy.Gratuluje wizyt i zycze udanych jutro...Dobranoc niuńki!

Witam wieczorową pora.
Sory ze sie nie odniose do Was ale brak mii sił...ostatnio jak kapec sie czuje a dzis jeszcze miałam gosci a mój w pracy wiec sama musiałam "zabawiać" ich.
Moje maleństwo rusza sie regularnie ale to juz nie sa takie ruchy jak wczesniej tylko takie w zwolnionym tepie. Jutro mam wizyte wiec sie okaze co tam z moim szkrabem, czy chce juz wyjsc czy jeszcze troche mame pomeczy. A taka senna ostatnio jestem jak nigdy.Gratuluje wizyt i zycze udanych jutro...Dobranoc niuńki!

no to tak jak moja mala tez malo ruchu juz im pewnie bardzo tam u nas ciasno;)
jesli chodzi o spanie to ja mam podobnie tzn jestem zmeczona ciagle ale ciezko mi usnac mimo ze bardzo chce ja mam wrazenie ze poprstu jesien idzie do nas wielkimi krokami i pogoda tez nam daje sie we znaki ahh nie cierpie tej jesiennej deprechy;/

Do tego bajzel w domu bo drzwi wymieniają w 5 pomieszczeniach i jakaś ameryka mała więc po południu generalne sprzątanko mam nadzieję że plecki wytrzymają dzisiejszy dzień.
Współczuję z całego serca! Syf przy tym nieziemski!

Uffff, ulżyło mi :D Coraz więcej z nas się przyznaje, że nie ma magnesu na lodówce: "tylko nudne kobiety mają idealnie wysprzątane mieszkania" :-D:laugh2::happy2::laugh2::-D
Ja mam magnes, ale... chyba nudna jestem...

qrcze dostałam zaproszenie na wesele na 16października poszła bym się pobawić chociaż na chwilkę ale chyba nie wypada jak myślicie ??
A dlaczego? Jeśli masz ochotę i opiekę dla dzidziusia, to się nie zastanawiaj!

Jestem popołudniowo, z rana od 7.30 byłam do 11.30 poza domem, praktycznie non stop chodziłam, potem do domku na 1,5 godz i pojechaliśmy na grzyby na 2 godziny i czuję się jakbym w ciąży nie była, wszelkie dolegliwości znikły ;)
Wow! Zazdroszczę! Zwłaszcza, że ja dziś dętka:(((

cos dzisiaj jestem do kitu..nie mam nastroju ani checi na nic..moj przyjechal do domku a ja nawet sie nie ucieszylam:( ciezko mi i wszystko mnie boli..czuje ze rozjezdzam sie na boki;/ chyba za duzo przytylam bo plecy mnie tak bola ze ledwo chodze:/
Przybijam piątkę :/

LILULA!ONIONEK! Jak się macie?

MARIETTA! Super, że już synek po tej stronie brzuszka:))))

no w końcu dorwałam numer na położnictwo do swojego szpitala zapytałam się babki i mówiła że nie mam się martwić i czekać spokojnie w domu że nie powinno się nic stać poczekać aż przyjdą skórcze co 5 minut trwające przez godzinę albo wody jak mi odejdą nn trochę się uspokoiłam i mam nadzieję że jednak się nic nie stanie

Korba- no normalnie super wiadomosci!!! :-) Cieszę się i widze Ty o niebo spokojniejsza! Przynajmniej znasz jakieś konkrety a nie gdybanie swojej Pani ginki. To juz teraz wiem dlaczego moj ginek tez nie palil sie do tego badania na paciorka, ale mi zrobil bo sama poprosilam. I ta waga Filipka- normalnie jestes Kochana , ze to napisalas- moja Julcia tez tyle wazy i jest nawet ciut mlodsza , ale ulge poczulam skoro Wam nic nie triul ,ze waga za noska czy cos. Ot, taka uroda, wiec ja tez nie powinnam sie juz martwic tym bardziej.
Gratuluje udanej wizyty i mozliwosci porodu SN !

Lilula- Ty takze juz bedziesz spokojniejsza, czytalas pewnie post Korby jak to jest z tym paciorkiem, wiec glowa do gory, nic nam nie bedzie, wszystko i tak zrobia z nim na miejscu jakby co :-) A w domku leoiej posiedziec i poczekac na skurcze regularne co 5 minut niz jeszcze 48 h np siedziec w szpitalu. Zatem czekamy na rozwoj sytuacji, moze to byc lada chwila jak u naszej Dorotki albo potrwa nawet kilka dni.
Magi- ja tez im ciaza starsza, tym bardziej kapec ze mnie, nawet nie sadzilam ze tak bedzie, czulam powera caly czas, a teraz klap.
Ciekawe, jak tam nasz Onionek ? I Mysia....Calineczko hop, hop odezwij sie Kochana, bo sie martwimy juz bardzo. Haszi, She-shu , a co u Was ?

Ostatnia edycja:
no w końcu dorwałam numer na położnictwo do swojego szpitala zapytałam się babki i mówiła że nie mam się martwić i czekać spokojnie w domu że nie powinno się nic stać poczekać aż przyjdą skórcze co 5 minut trwające przez godzinę albo wody jak mi odejdą nn trochę się uspokoiłam i mam nadzieję że jednak się nic nie stanie

no widzisz kochana to teraz tylko czekac na skurcze:):):)

zycze powodzonka i trzymam mocno kciuki&&&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
Korba !!! rewelacyjne wiadomośći!!!! Strasznie się cieszę razem z Tobą, widze bardzo fajny i kompetentny ordynator!! Wreszcie pożądny lekarz na Twojej drodze!!! rewelacja!! Normalnie aż mi się humorek poprawił

maja nic tylko się ciesz z tej siary, bo to wróży że nie będziesz miała problemów z pokarmem!! Ja bez stanika bym nei dała rady za duży ciężar i jakoś nie lubię.

Wreszcie moje maleństwo dziś dało o sobie znać czkawką bo czkawką, ale przynajmniej wiem że u niej ok :)

Do góry