reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

mam zarabiste skurcze, rzygac sie chce mi
nie wiem jak liczyc bo napitalan non stop. dzis mam wizyte, ciekawe co powie gin:nerd:

Mam nadzieje że wizyta wypadnie po twojej myśli:laugh2:

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi w kwestii ktg:tak: Postanowiłam przyspieszyć wizyte o tydzień, mała się rusza co ważne, ale krocze to mnie tak juz k...a rwie że ledwo chodze:wściekła/y::wściekła/y:Nie boli tylko jak siedze. O dłuższym spacerze mogę pomarzyć, chodzenie po domu wystarczająco mnie wykańcza, ubrać skarpetki czy spodnie graniczy z cudem, każde podniesienie nogi sprawia mi ból:no:
Poza tym kuzynka która ma termin na koniec września trafiła na oddział, jakieś problemy z wątrobą, w razie potrzeby będą wywoływać poród - no a taka informacja nieźle mnie nakręca i doszukuje się problemów:wściekła/y:Asz łepetynke mam zrytą kapeczke..

reklama
hej
Ja też jeszcze nie miałam ktg, z tego co się orientuję, to u nas robią je dopiero jak upłynie termin, ale może się mylę....jutro wizyta to się dowiem.
Idę zrobić spa, a potem do fryzjera i kosmetyczki na henne i balejage, żeby ładnie prezentować się na porodówce.
.
ja wczoraj zaliczyłam fryzjera...znów jestem zadbana:-p i kosmetyczkę też....teraz tylko na dziecko czekać:tak:

Dziewczyny moje, mam pytanie. Czy oprócz wizyt kontrolnych pod koniec ciąży robione macie ktg? Wiem że kilka z nas chodzi na takie badanie, zastanawiam się czy muszą byc ku temu jakieś wskazania? Ja miałam wizyte 19 sierpnia i przy okazji ktg, nastepna wizyta 14 września, troche długa ta przerwa:no:A wasze maluszki dużo się ruszają na tym etapie ciąży?

Moje dziecko szaleje nadal jak najęte...aż boję się że znowu obróci się miednicą w dół:-( poza tym była już 2 razy na KTG....i podczas ostatniego dziecko miało czkawkę wiecie jak fajnie było słychać mój B. był w szoku :laugh2::szok: naprawdę cudne takie odgłosy z wnętrza;-)

Dziewczyny ja non stop jem...jestem potwornie głodny cały dzień...non stop!!!!!!!!!! Tragedia!!!!!

2222 strona.....wow dziewczęta ;-)

dzień dobry dziewczyny.....
nie było mnie kilka dni miałam urwanie głowy ale te co mają 2 dzieci w wieku szkolnym i przedszkolnym wiedzą mniej więcej jak to jest:-p
Synek poszedł do 1 klasy jak dotąd mega zadowolony...córka w przedszkolu z ulubioną przedszkolanką czyli problemów nie powinnam mieć z posyłaniem dzieci do tych szlachetnych instytucji:-D

Co do objawów zbliżającego się porodu mnie częściej biorą skurcze, mój Fenoterol już mało mi pomaga więc w środę odstawiam tabsy...hurra hurra:tak:

poczytam co u was i postaram się na nowo włączyć do forumowego życia ;-):tak::-D

Lilu no witaj ty moje wielkopolskie serce!!:-):-)

kurcze dziewczyny mam już stresa próbuje się do lekarza dodzwonić i ma wyłączony telefon pewnie ma dyżur a ja się boje że jak odszedł mi ten czop śluzowy to może się maleństwo tym paciorkowcem zarazić nie wiem co robić juz powoli wariuje

kurcze dziewczyny mam już stresa próbuje się do lekarza dodzwonić i ma wyłączony telefon pewnie ma dyżur a ja się boje że jak odszedł mi ten czop śluzowy to może się maleństwo tym paciorkowcem zarazić nie wiem co robić juz powoli wariuje
jesli nie masz daleko do szpitala to jedź po co masz siedzieć w domu i zamartwiać sie....ja bym tak zrobiła:tak:

agim specjalnie dla Ciebie zostawiłam domową robotę i siedzę na bb :tak::-D:-D:-D

Szkrabuś - Wydaje mi się, że czasem zbyt wiele krzyku i próba wymuszenia cc po 40 minutach parcia nie przynosi korzyści ,a jedynie pogarsza Naszą sytuację, atmosferę. Nie każda z Nas jest przecież lekarzem i ma pojęcie o wszystkim, a II okres porodu czyli parcie wg wszelkich podreczników medycznych moze trwać do 2 godzin nawet, brzmi tragicznie, ale nie jest to patologia. Myślę, że nie warto nastawiać się zbyt walecznie i roszczeniowo ,bo przeciez nikt na oddziale nie chce Nam zrobić krzywdy, bo niby co im po tym? Takze zgadzam sie z dorotka.1 ogolnie, czasem warto pozwolic na ingerencje personelu medycznego , co nie znaczy, ze nie mamy kompletnie zadnych praw.

Szkrabuś - Wydaje mi się, że czasem zbyt wiele krzyku i próba wymuszenia cc po 40 minutach parcia nie przynosi korzyści ,a jedynie pogarsza Naszą sytuację, atmosferę. Nie każda z Nas jest przecież lekarzem i ma pojęcie o wszystkim, a II okres porodu czyli parcie wg wszelkich podreczników medycznych moze trwać do 2 godzin nawet, brzmi tragicznie, ale nie jest to patologia. Myślę, że nie warto nastawiać się zbyt walecznie i roszczeniowo ,bo przeciez nikt na oddziale nie chce Nam zrobić krzywdy, bo niby co im po tym? Takze zgadzam sie z dorotka.1 ogolnie, czasem warto pozwolic na ingerencje personelu medycznego , co nie znaczy, ze nie mamy kompletnie zadnych praw.

no niestety tak jest
AGATA widze ze jestes z rowniez z Gdyni gdzie bedziesz rodzic??

Jestem popołudniowo, z rana od 7.30 byłam do 11.30 poza domem, praktycznie non stop chodziłam, potem do domku na 1,5 godz i pojechaliśmy na grzyby na 2 godziny i czuję się jakbym w ciąży nie była, wszelkie dolegliwości znikły ;) Mały się rusza więc jeszcze mu tam dobrze :)
Co do KTG ja nie mam a po terminie jestem, bo moja ginka nie ma a do szpitala nic nie mówiła że mam chodzić.

No i Olcia dziś też z przedszkola zadowolona :)

heyka

no i po wizycie, zbadal mnie,az sie 'mietko' poczulam, szyjka troche rozmiekczona, dzidzia wysoko.ale skurcze sie powtarzaja,wiec czekac:sorry2::sorry2::sorry2:
az beda regularne przez 2-3 godz i sru

chlop sie rozchorowal uwaga!:nerd::nerd::nerd::nerd: ma katar i goraczke...czeka mnie zajebisty lekend:baffled:juz sie polozyl pod kocyk, ani pomocy w sprzataniu ani przy dziecku:crazy:

wiec teraz rodzic nie moge za cholere

reklama
wieci co dziewczyny ja tak siedze w domku i sobie wymyslam hehe

i doszlam do wniosku ze z moim terminem moze byc cos nie tak w sensie ze moze byc nie prawidlowy:no: a to dlatego ze zawsze mialam nieregularne miesiaczki raz co 28 dni raz co 32 dni a nawet co 36 dni roznie to zawsze bywalo a to ponoc ma znaczenie jesli chodzi o termin porodu a lekarz wyliczyl mi go tak jakbym miesiaczkowala co 28 dni co na prawde rzadko sie zdarzalo :baffled:

Do góry