reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

gaja to faktycznei masz przejścia z tym przedszkolem, kurcze juz sobie to wyobrażam i nie dziwie ci się że to nie twoje nerwy a przedszkolanka nic nie mowiła na temat tej histeri??

beniaminka uszy do góry może i będzie kruszynka ale zdrowa kruszynka tylko mamusia musi sie do końca wykurować, swoją droga dobry lekarz doszukuje się wszystkiego i bierze wszystkie możliwości pod uwagę, co ajk ostatnio pisały dziewczyny nie często się zdaża

maja wiesz mama wie na kiedy amsz termin więc dlatego mówi że wyglądasz jak byś miała zaraz urodzić swoją drogą pewnie każda z nas tak wygląda na finiszu w końcu te 9 miesięcy raczej troszkę meczy

reklama
gaja będzie dobrze, jutro rano może zmienie zdanie i chętnie pójdzie do przedszkola,
maja kalcha ma racje my chyba wszystkie juz wygladamy jakbyśmy miały zaraz co urodzic, do mnie wpadła ciotka i też mi tak powiedziała , i że brzuch mam bardzo nisko, a ja czuję że się przeterminuje :)

Boze dziewczyny zdycham-okazalo sie ze ten zepsuty zab,ktory mi sie polalmal zaczol mnie mega bolec,cala noc nie spalam:(bylam dzis w szpitalu i pod znieczuleniem (choc i tak czesc czulam),dlutowali mi go ponad 1h!mam 6 szwow ...a teraz znieczulenie przestalo dzialac....:(masakra

ile mozna wziasc paracetamolu w ciagu doby?

zdycham

przepraszam ze tak tylko o sobie ale ostatnio to wszystko mi sie wali na glowe i czuje sie beznadziejnie
a i dostalam antybiotyk,bo przeciez tak mi tam narobili ze szok!

a mala jest juz na bank glowka w dol i wchodzi w kanal

wspolczuje przygod z zebem,a paracetamoli na dobe 4

Dorotko witaj:) zazdroszcze tak fajnego samopoczucia i sily po porodzie:) niunie masz sliczna naprawde:) a ta starsza tez kochana i jak fajnie ze do przedszkola chce chodzic:) Asiek Twoja corcia tez kochana:) fajnie ze ma takie podejscie:)

dzieki Malgos

Agim super wieści :-)
Cholera a u mnie szyjka już zgładzona, rozwarcie na luźny palec i dalej nic się nie dzieje :angry: no na razie czekam może w nocy coś ruszy, jak nie to jadę jutro na ktg :sorry2:

Dorotko marzy mi się taki poród jak twój :-p

to trzymam kciuki za ruszenie i podobny do mnie porod

Po wizycie wiesci takie:
Lekarz chcial mi dzisiaj juz zdjac pessar, ale jak uslyszal jak mowie- katar i chrypa, no i chyba to jest grypa jak stwierdzil( ponoc infekcja szaleje) to nie wyjmowal, bo mowi ze niedobrze by zaczela rodzic z tym grypskiem, no i racja. Mam odstwaiony fenopterol ale nospa nadal w razie twadnienia,a ono wciaz jest i to bardzo co nie sprzyja wzrostowi dzidzi, wiec leniuchowac, dobrze jesc i wizyta 10 wrzesnia- zdejmujemy pessar i 12 mam sie zglosic do szpitala i 13 lub 14 jesli nie chce 13 ;-) Bedzie CC. Nawet dobrze, ze teramin przesuniety , ze nie teraz w poniedzialek...bo Julka nadal kruszynka wazy ok 2500 g, chociaz przybrala ponad 350 g przez 14 dni, bedzie drobna po mnie - ws ensie- ze urodzilam sie mALUTKA i moj P takze. Troche jest za mala na szybka interwencje CC, ale w centylach tygodniowych sie miesci, wiec badz tu madry. Moim zdaniem mam czas jeszcze i te 10 dni moga dac jej ten czas. Chodzi bardziej o to, ze szyjka plaksta, juz wcale nie trzyma, macica twarda i to nie sa dobre warunki dla rozwoju malej. No zapytal jeszcze raz- pani Dorotko,to ile Pani ma lat... Dobrze wie skubany. ale mnie tak podpytuje bo ja obstawalam przy SN, On twierdzi ze "nie nada".
Przytylam prawie 8 kg od poczatku ciazy, waze prawie 70 kg, za to mnie pochwalil akurat ze to w sam raz przy cukrzycy.
No i ciut sie martwie ta waga malutkiej ....Bo skoro brzuch opadl kilka dni temu, szyjka miekka i plaska, ruchow coraz mniej, to jakby porod blisko, chociaz mala jeszcze nie w terminie. Sama nie wiem. Nie miala baba problemu, to sobie znalazła :-?
Sorki , ze Wam biadole, ale gdzies musialam wygadac sie, a mojemu nie chce bo On sie wystraszy a nie zrozumie.
Za to wyniki moczu i krwi rewelacja, tu sie nie ma co czepiac, i dostalam papierek z posiewu z pochwy- nic nie wyhodowali, nawet malego grzybka, chlamydii, paciorka i i jakis tam jeszcze- wszystkie ujemne- ciesze sie chociaz z tego.
Dziekuje za zyczenia zdrowia, przyjmuje z serca i a kysz...chorobska.

Gratuluje wszystkim dzielnym Mamusion odprowadzajacym swoje dzieci do przedszkola i szkoly- to taki wazny i wielkopomny dzien :-)
Dorotko, dzieki za relacje z porodu...ech no nalezalo Ci sie za te wszystkie smutki i trudy- aby koncowka byla super !!!

gratki wizyty i duzo zdrowka
poczekaj jeszcze pare dni,niech niunia podrosnie

spokojnej nocy

Anja, Kalcha az sięusmiechnęłam, jak przeczytałam wasze posty. DZIĘKUJĘ! Jak dobrze, tutaj być :tak:
Anja, tak i wdzialam na zdjeciu Twoja córeczka jest wysoką dziewczynką, na tym zdj z Sopotu wyraznie widac, ze nie jest malutkiem, czyli...ufff i tak moze byc i to tez jest norma.Czyli moja Julka moze nadgonic po urodzeniu, tez dobrze wiedziec.
To fakt, ze teraz rodza się wieksze dzieci niż niegdyś. Mój syn mial 3450 i uwazany byl za calkiem dorodnego, bo ja chudzina bylam ze hej. A teraz slysze ze 4 kg to norma, i tak jakos pod ta presja smutno mi sie zrobilo. Bo...nie ma co ukrywac, moj wiek ma swoje obciazenia i czasem mam wyrzuty, czy to dobry pomysl brac sie za rodzenie dzidziusia w wieku 38-39 lat, od tego sa mlode latka. Ale nic to, juz mi lżej, kochane jesteści :-*

Beniaminko takie wyrzuty u ciebie nie powinny miec miejsca, zresztą znam wiele kobiet które rodziły w podobnym wieku i nawet później i maluszki zdrowe. A mała napewno szybko przybierze na wadze, zresztą nie ma się co teraz stresowac, najważniejsze że Julcia będzie miała kochajacą i szczęśliwą mamusie :) a mamusia bedzie mogła spokojnie patrzec jak jej maleństwo zdrowo rośnie i się rozwija:)

benjaminko-moja sis urodzila jedno 36-drugie 40, maz 5lat starszy,stanach to norma...;-)

O jakim TY WIEKU MOWISZ:szok::szok::szok:

jedno dziecko urodzilas wczesnie drugie prawie 20lat pozniej-super doswiadczenie zyciowe, niczego w zyciu nie stracilas, wybawilas sie,wyksztalcilas, wychowalas syna,wygladasz rewelacyjnie mlodo, bedziesz cudowa mamusia dla malutkiej. twoj wiek nie NIC wspolnego z waga dziecka,ktora JEST JAK NAJBARDZIEJ prawidlowa.:zawstydzona/y:

wiec kobieto uszy w gore bo za jakies 2tyg bedziesz tulic swoja coreczke:-)

oj chyba juz kryzys przedporoDowy nawet nasza dobra wrozke Benjaminke naszedl:-D

Beniaminko nasza kobietko kochana, kto jak kto, ale ty to na pewno jesteś młoda:tak:wiec co ten lekarz wygaduje...Widac przeciez jak dzielnie znosisz trudy ciązy, tyle juz przeszłaś! Jeszcze tylko troszeczkę... Zdrówka zyczę i oby szczesliwie do finiszu.:-)
gaja a panie przedszkolanki to co? szepnij słowko zeby pomogły okiełznac córeczkę. U nas na przykład tez juz buzia w podkówke była (to było rok temu jak moja córcia zaczynała przygode z przedszkolem), a pani od razu ja wzieła za rączkę i powiedziala, ze ma dla niej zadanie, ze musi koniecznie jej pomóc w rozstawieniu talerzyków do sniadania i takie tam... mała od razu sie zainteresowała i nawet nie zauwazyła kiedy sie wymknełam, a po południu był ryk, ale w druga strone, ze do domu nieeeeeeeeee;-)
olcia23 boziu drogi wspólczuje ząbkowych problemów, zdrowiej kobieto

ciekawe co u calineczki, haszi, jolimi i mammi??????

Beniamniko pamietasz jak pisalas ze nasze dzieciatka beda sredniaczkami? i tak bedzie bo moj tez nie duzy jak na chlopca 2600 to malo ale w normie wiec ja sie nie martwie:) i Ty tez sie nie martw:)

Gaja kochana glowa do gory to dopiero pierwszy dzien..ja mysle ze corcia zmieni zdanie jak juz sie lepiej zapozna z dziecmi..trzymam kciuki:*

zmykam spac bo brzuch mi dokucza i nie mam weny juz na nic;/ milej nocy:*

Wiecie, co...już naprawdę mi lepiej :-) Naprawdę dobrze, że mogłam tutaj dzisiaj z Wami popisać :-)Buziaki dla Was!!!
Anja, skoro w USA mozna, to w PL tez dam radę :-)

Aga26tka wiadomosci od JoliMi i Mammi w dziale szpitalne wiadomosci.
Mammi wlasnie urodzila dzisiaj synka Igorka, a JolaMi ma CC jutro, tez oczekuje synka :-)

reklama
A tak własnie poczytałam szpitalne wiadomosci i juz zlozylam gratulacje, dzieki! alez nam sie dziewczyny rozpakowują, w koncu nadszedł NASZ wrzesien, choc duzo mamusiek urodziło w sierpniu. Nieraz myslałam ze i ja do sierpniowek dołączę, ale nastał nam szczęsliwie wrzesien, więc rodzimy! :-):tak::-D:szok::nerd::rofl2::zawstydzona/y:;-)

Do góry