reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

Cześć dziewczyny!!! Zaraz zabiorę się za czytanie Waszych postów, ale płodne jesteście! :-D:-D:-D
Ja dziś miałam ostatnią wizytę - lekarz powiedział, że mogę zacząć rodzić w każdej chwili, zwłaszcza, że główka bardzo nisko i jakoś tak odchylona już jak do porodu... Jeśli do 18 września nic się nie wydarzy, to mam się zgłosić na oddział. I teraz się tak czuję, jakbym siedziała na bombie!!! I kombinuję, co jeszcze trzeba w domu zrobić, bo potem to już nie będę miała głowy do tego...
Wiecie co, wczoraj był u nas znajomy, gdzieś w trakcie rozmowy przypomniało mu się, że jego żona po raz czwarty jest w ciąży i poinformował nas o tym... Szczęki nam opadły, a on wzruszył ramionami i stwierdził, że na nim to już nie robi wrażenia... I tak sobie dzisiaj cały dzień myślę o tym, że to jakies nienormalne podejście... :sorry2:

3majcie się cieplutko, rodźcie szybko i bezpiecznie :-) wreszcie mamy upragniony wrzesień... :-)

reklama
Dorotko, Asiek100 macie dzielne dzieciaczki!!!! super że chcą iśc jutro też do przedszkola.

olcia biedactwo Ty nasze... jak możesz wytrzymaj jeszcze troche co byś na noc mogła coś zażyć i się przespać troszkę!!

olgadom dziewczyny mają rację co jak co ale ciśnienia nie bagatelizuj, ja tez mam nadciśnienie na szczescie w normie ostatnio ale lekarz bardzo mnei uczulał żebym nie bagatelizowała skoków ponad 140 bo to nie jest bezpieczne dla dziecka kochana jedz do lekarza

Ten dzien mnie wykończy taki senny że hej, lenia mam takiego że to się w głowie nie mieści. Tak czytam że wy się tak przygotowujecie na godzine "0" też powinnam bo zarastam ale mi się nie chce mam strasznego lenia.... Może do wieczora się zbiorę.

a ja sobie własnie uświadomiłam, ze jeszcze nie mogę rodzić, bo moja legitymacja ubezpieczeniowa pojechała do Rzeszowa się podbic i nie wiadomo kiedy wróci.. dałam ja szwagrowi kolegi a On z reguły raz w tygodniu przyjezdza.. więc dopiero na weekend bede miała.. swoją drogą.. wymagają dowodu ubezpieczenia a i tak musza przyjąć, więc po jaką cholerę?? mnie szlag trafia, bo ona ważna miesiąc a ja żeby ją podbić musiałabym jechać 70 km..buuuu

kalcha ja tez dzis leń totalny, leze na łóżku w koszuli i gapie sie w tv albo w komputer, no i przy okazji cały czas jem i jem.

tosia moja legitymacja już podbita 3 dni temu, tacie wcisnełam zeby mi podbilł bo tek koło 60 km musiałabym jechac, co mi nie na ręke

marbus widocznie ten znajomy- przy czwartym dziecku wie już czego się spodziewac i nie rusza go to już :) ja niby wiecej dzieci nie planuje ale czuje ze mój S.też byłby obojętny bo wiedziałby że marudzenie się zapowiada:)

olcia paracetamol to to samo praktycznie co apap, ale i tak lepiej uważac- współczuje

wpadlam do Was na chwilke..pol dnia przelazilam po dworze..a to sliwek sie najadlam a to podworze ogarnelam..mialam isc na spacer do lasu ale plecy juz odmawiaja posluszenstwa. Wlasnie kombinuje co zjesc na kolacje i mam chec na smazone ziemniaki w plastrach z maslanka:) wogole to ostatnio pochlaniam litry mleka i mleczko w tubce..nie wspominajac juz o nektarynkach.

co do cisnienia to jak bylam na patologii to lezala ze mna dziewczyna ktora przez wysokie cisnienie zostala skierowana od razu do szpitala i bardzo ja pilnowali mierzac czesto..takze Ogladom nie lekcewaz tego bo to niebezpieczne dla dziecka! zreszta dziewczyny juz to samo Ci napisaly.

Olcia wspolczuje..grr..zab to cholerstwo.. ja mialam poleczone wszystkie i zauwazylam ze jeden zaczal sie sypac;/ po porodzie koniecznie ide do dentysty.

Dorotko witaj:) zazdroszcze tak fajnego samopoczucia i sily po porodzie:) niunie masz sliczna naprawde:) a ta starsza tez kochana i jak fajnie ze do przedszkola chce chodzic:) Asiek Twoja corcia tez kochana:) fajnie ze ma takie podejscie:)

marbus wizyta udana wiec luzik:) a o tym ze moge urodzic w kazdej chwili to slysze juz od miesiaca i nic:) malemu w brzuszku dobrze a mi sie nie spieszy:) wiec z Toba tez moze byc roznie ale jesli chcesz juz rodzic to zycze Ci tego:)

Tosia z tym ubezpieczeniem to faktycznie lipa..niby powinni przyjac nas bez a i tak na IP wymagaja;/

Pogoda wykańczająca - cały czas leje!

Wiecie wlasnie byl u mnie delegat z pracy od mojego meza i przyniosl z okazji urodzenia dziecka prezent od wszystkich pracownikow. 8 Kartonow z Pamperami
3 pudla po 112 kazdy, w rozmiarze 1
3 pudla w rozmiarze 2
i 2 pudla w rozmiarze 1
Wow to mam zapas na rok. Ale chlopaki mieli super pomysl. Jestem w szoku,

Wspaniały gest! Bardzo to miłe z ich strony! No i oczywiście użyteczne!

hejka ja mega happy po wizycie, miałam dokładne usg i Mały waży 3124 g, jest wlasciwie gotowy do wyjścia, choc szyjka jeszcze długa i zamknięta, ale maluszek jest nisko ułozony i stąd te rwania i drętwienia nog. Ginek stwierdził, ze poród może sie zacząć w każdej chwili ! Ale jeszcze nie dziś :)

Zaraz poczytam co tam u was, chciałam sie tylko szybciutko pochwalić, bo jestem taka zadowolona i tak mi lekko i w koncu humorek wrócił, bo w pracy ostatnio u małża niespokojnie i w domu tez przez to zważona atmosferka...ale nawet małż sie dzis usmiechnął i powiedział mi na uszko, ze bardzo , bardzooooo czeka na naszego syneczka.

Trzymam kciukaski za mammi.
Beniaminko jak twoja wizytka?

Wielkie gratulacje! Cieszę się, że się cieszysz!:-)

czesc dziewczyny. Ja się melduję po kilku dniach nieobecności..

U mnie za długo było wszystko ok i teraz walczę z nadciśnieniem. Zaczęło się od strasznych drgawek 3 noce temu, no i od tamtej pory Ciągle mam 150/100. jem tonami aronie i piję melisę. Do lekarza nie pójdę bo boję się że będzie mi kazała iśc do szpitala, a ja i tak panicznie przezywam to że będę musiała zostawić Jasia w domu jak dzidzi się urodzi, więc nie dam sie położyć na patologię...
Olgadom - to jest niepokojące. Uważaj na siebie, żeby to nie była gestoza! Może jednak powinnaś się zgłosić do lekarza!

Boze dziewczyny zdycham-okazalo sie ze ten zepsuty zab,ktory mi sie polalmal zaczol mnie mega bolec,cala noc nie spalam:(bylam dzis w szpitalu i pod znieczuleniem (choc i tak czesc czulam),dlutowali mi go ponad 1h!mam 6 szwow ...a teraz znieczulenie przestalo dzialac....:(masakra

ile mozna wziasc paracetamolu w ciagu doby?

zdycham

przepraszam ze tak tylko o sobie ale ostatnio to wszystko mi sie wali na glowe i czuje sie beznadziejnie
a i dostalam antybiotyk,bo przeciez tak mi tam narobili ze szok!

a mala jest juz na bank glowka w dol i wchodzi w kanal

Bidulka! Życzę dużo zdrówka!

Cześć dziewczyny!!! Zaraz zabiorę się za czytanie Waszych postów, ale płodne jesteście! :-D:-D:-D
Ja dziś miałam ostatnią wizytę - lekarz powiedział, że mogę zacząć rodzić w każdej chwili, zwłaszcza, że główka bardzo nisko i jakoś tak odchylona już jak do porodu... Jeśli do 18 września nic się nie wydarzy, to mam się zgłosić na oddział. I teraz się tak czuję, jakbym siedziała na bombie!!! I kombinuję, co jeszcze trzeba w domu zrobić, bo potem to już nie będę miała głowy do tego...
Wiecie co, wczoraj był u nas znajomy, gdzieś w trakcie rozmowy przypomniało mu się, że jego żona po raz czwarty jest w ciąży i poinformował nas o tym... Szczęki nam opadły, a on wzruszył ramionami i stwierdził, że na nim to już nie robi wrażenia... I tak sobie dzisiaj cały dzień myślę o tym, że to jakies nienormalne podejście... :sorry2:

3majcie się cieplutko, rodźcie szybko i bezpiecznie :-) wreszcie mamy upragniony wrzesień... :-)

Gratuluję udanej wizyty! Już niedługo!

A mnie opadł brzuch!:szok: To nie za wcześnie? Chciałabym jeszcze wytrzymać ze dwa tygodnie!

Dziewczyny! Szyjka jakiej długości jest uznawana za normalną? Od kiedy szyjka jest uznawana za krótką?

czesc

niestety nie mam weny odpisywac,ale przeczytalam:-D
Olga- nie ma zartow, Jasiowi nic nie bedzie, ale ty musisz byc pod obserwacja:zawstydzona/y:

ja mam w plalnach urodzic 10...hhehe zobaczymy co z planow wyjdzie:nerd:

od tamtej pory Ciągle mam 150/100. jem tonami aronie i piję melisę. Do lekarza nie pójdę bo boję się że będzie mi kazała iśc do szpitala, a ja i tak panicznie przezywam to że będę musiała zostawić Jasia w domu jak dzidzi się urodzi, więc nie dam sie położyć na patologię...

Olgadom radzę skonsultować się z lekarzem tak jak pisały dziewczyny. Moja ginka powiedziała, że gdybym miała chociaż jeden pomiar 160 to mam natychmiast jechać na IP, na szczęście do tej pory standardem było około 130 choć od kilku dni już skacze i jest w granicach 140.

Co do dokumentu ubezpieczenia to jak nie mamy aktualnego przy sobie, to mają obowiązek nas przyjąć, a my musimy dostarczyć potwierdzenie ubezpieczenia w ciągu 7 dni.

Witam, ja tylko na momencik wpadam.
Dzię moje dziecko też spędziło pierwszy dzień w przedszkolu. Sama rano się obudziła wcześnie i nie mogła się doczekać, a potem to nawet nie chciała wracać do domku.
Ja natomiast nie wiem czy wytrzymam do poniedziałku, nie mogę już chodzić, dostaję skurczów i ogólnie nie mogę ruszyć z miejsca, ledwo doszłam do tego przedszkola.
Idę dziś wcześnie spać, bo padam.

Powodzenia:-)

reklama
Do góry