reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

emilia witaj z powrotem :)

Ja juz po zakupach maraton przez miasto w deszczu zaliczony. I teraz śpiąca jestem jak niemowlak. Jak tak czytam ile śpią pociechay naszych mamusiek to się odrazu zastanawiam jak to będzie u nas.. czas pokaże...

reklama
Sara faktycznie te nowinki pielęgnacyjne są interesujące, u mnie też w szpitalu nie kąpią dzidziusia, dopiero w domu dajemy tę całą chemię tj. hippy, johnsony, oilatum itd.
Faktycznie, może Helmuty mają rację trzeba brać z nich przykład.
Nadawali taką straszną pogodę a jest ok, chłodno ale przyjemnie....

Hej!!
Ja już po obiadku:happy2: a po tych waszych słodkościowych postach to zrobiłam makowce i jak zwykle mi popękały:-pmam nadzieję ,że w smaku są dobre:tak:
Czuje się w miarę, młoda też, gorączka jej przeszła zobaczymy co na wieczór wyjdzie!Dzisiaj nawet poruszałam tym swoich grubym tyłkiem bo troszke ogarnełam, no i za to żarło się wzięłam,muszę jeszcze tylko się sobą trochę zająć bo włosy jak smoła przetłuszczone i paznokcie już trzeba byłoby poprawić eeeeeh jak ostatnio robiłam to myślałam że będą na cacy do porodu a tu lipa tak szybko odrastają:sorry2::crazy:
Magi wszystkiego Najjjjjjjjj!!:-D
Kerna bidulko to się musiałaś wkurzyć porządnie!!:wściekła/y:trzymam kciuki żeby w środę wszystko poszło oki!!
Gizelko, Saraa, Skrzacie super że wasze skarby ładnie jedzą ,przybierają i są grzeczne jak aniołki!!:-D Życzę takich nam wszystkim!!! U mnie położna i lekarze też mówili że przerwa w karmieniu nie powinna być dłuższa niż 3 godziny!!!!:tak:
Emilia witamy spowrotem!!:-):-)
Już nie pamiętam co tam jeszcze miałam napisać:baffled: do później paaaaaaaaaaaaaa
trzymajcie się mamuśki!!!!!:-D

Witam kochane i dziekuje za zyczonka...ale jestem juz stara..ach

Emilia witam spowrotem...ale Wam mamusiom zazdroszcze ze juz jestescie ze swoimi dzidziami w domku ;)
Ja sie zaczynam juz konkretnie meczyc ze swoim stanem...cała nos nie mogłam spac, miałam taki ból kregosłupa ze nie mogłam znaleźć odpowiedniej pozycji do spania, prawie płakałam ze zmeczenia i bólu...a nad ranem doszedł ból bioder i przy kazdej próbie obrócenia sie miałam wrazenie ze mi miednica sie "rozsypie". Takze noc i ranek jednym słowem prze...na.
Miłego dnia kobietki!

Drogie wrześnióweczki, termin tuż, tuż - czy szpitale już wybrane?? sama mam duży dylemat między Brochowem, który jest dość blisko, a Kamieńskiego, gdzie często mówi się o zakażeniach noworodków, gł. paciorkowcami lub zapaleniem ucha. Będę niezmiernie wdzięczna za wszelkie bieżące informacje.

Wiesz tez o te wit K pytalam , okazuje sie , ze to jest standard kiedys te dawke podawano jednorazowo a teraz ja dziela na trzy razy bo nie wszystkie dzieci znosza taka ilosc na raz. Co do naturalnych metod to oni tu przechodza samych siebie. Po poroddzie bardzo bolal mnie kark wiec codziennie przychodzila do mnie masazystka ( szkoda , ze nie masazysta) Pierwsze trzy doby nie wolno sie bylo podmywac zadnym mydlem tylko polewac za kazdym razem jak idziesz na toalete czysta ciepla woda. , Z szyi i pachwinek dziecka nie wolno wycierac mazi plodowej. I kazda kroste czy zranienie mam smarowac wlasnym mlekiem.

witaj w domku, super,ze synek grzeczniutki.:-D
fajne,naturalne praktyki i to szczepienie od 3msc zycia;-) bardzo madre:tak:

zazdroszcze rodzenia po zachodniej granicy:zawstydzona/y:, pocieszam sie edynie,ze nie rodze wrumuni czy pakistanie:-p

i to kapanie w polsce dziecka pod kranem:wściekła/y:,noworodek tak cudnie pachna, az jakas malpa chwycila coreczke, walnela haslo, 'niekapana jeszcze,smierdzi"i sru pod kran przerazone malenstwo:no::no::no::no:mialam ochote rzucic sie i uduisic:baffled:

oj tym razem bedzie inaczej,dziecko nalezy do matki nie instytucji szpitalnej;-)
niestey nie bede ulubiona poloznic w szpitalu,ale mam to gleboko gdzies:-D

nie mowie nic o przychodzeniu poloznej codziennie i masazystki....u nas prawie tak samo:rofl2:

magi- wszYtskiego naj naj, w sumie nie bede zyczyla ci nic oprocz jednego co teraz wazne
SZCZESLIEGO ROZWIAZANIA I ZDROWEGO SYNKA!

Ostatnia edycja:
witajcie dziewuszki

Sara witaj spowrotem strasznie Ci zazdroszcze ze masz juz malenstwo przy sobie:):happy:

Ja posprztalam cale mieszkanie lacznie z myciem podlog na kolanach i tak teraz sie dziwnie czuje tzn tak jakbym zaraz miala okres dostac takze moze cos sie dzisiaj ruszy:):):)

tak jakos intuicja mi podpowiada ze to lada chwila bedzie dlatego ciesze sie ze ogarnelam mieszkanko bo pozniej nie bedzie kiedy;) :happy2:

Mojemu znajomemu urodzila sie wczoraj coreczka w 28 tygodniu tak niespodziewanie :sorry2: ale jak narazie wszystko jest wporzadku lezy w inkubatorze i miejmy nadzieje ze dobrze sie wszystko skonczy jest taka malutka:szok:

maja Ty to chyba na siłę chcesz to swoje maleństwo na siłę wypchnąc... przyjdzie i czas na Ciebie więc się tak nie forsuj bo jak maleństwo nie będzie mialo ochoty wychodzić to i tak niczego nie przyspieszysz jedynie siebie samą sił pozbawisz

Witam po weekendzie.

Ale piszecie jak szalone, na głownym watku mam do nadrobienia 50 stron:szok:, wiec raczej nie nadrobie. Jakos czasu mi ostatnio brakuje. Ale pewnie przez to moje zółwie tempo.

Ja byłam wczoraj na chrzcinach, ale sie objadłam, ze ledwo sie ruszałam. Pewnie ze 2 kg mi przybyły. Dzisiaj poprawka i znowu obzarstwo:-).

Kerna tez bym sie zdenerwowała. Nastawiałas sie a tu powrot do domciu. Niepowazna ta lekarka. A kciuki bedziemy tez w srode trzymac:tak:, oby wszystko poszło po twojej mysli.

Magi
Wszystkiego Najlepszego i spełnienia najskrytszych marzen.

Emilka, Sara witajcie.

Małgos
powodzonka na wizycie

Wiecej oczywiscie nie pamietam. Moze jutro czesciej tu zajrze, zeby miec mniejsze zaległosci, ale nie wiem czy mi sie uda:sorry2:

Pozdrawiam i zycze miłego popłudnia

reklama
Jakoś udało mi się przebrnąć przez wasze posty , ale kto co napisał to już nie pamiętam:nerd:
Właśnie korzystam z chwili wytchnienia, zasadziłam drugą pralkę jeszcze trzecia czeka. Za chwilę kuchnia do ogarnięcia , bo mam pełno pyłu poremontowego na szafkach i w szafkach:szok: w tym momencie doceniam lilipucie gabaryty mojej kuchni. Ja nie wiem jak ja mojej siostrze się odwdzięcze bo ona skacze po krzesłach i oknach i myje i szoruje i pucuje- zuch dziewczyna:-), a ja same drobnostki ogarniam - a i tak plecy mnie katują.

Nic na razie idę chwilę polegnąć .

Do góry