To może Cię będą chcieli wziąć na cc, żeby dzieciaka tą cholerą nie zarazić podczas sn?
Co do skóry na brzuchu, to u mnie jak na razie OK, pewnie najgorsze naciąganie skóry dopiero mnie czeka ;-)
DOBRE , była taki kawał,że dziecko się urodziło a rodzice często uprawiali sex w ciąży, dziecko po wyjściu na świat odrazu zapytało o ojca "który to"?
Ojciec odpowiada "ja", dziecko zaczęło klepać ojca po głowie i czole i mówić "dobrze ci tak , dobrze ci tak"
Ten kawał rzeba pokazać ale mam nadzieję,że nie spaliłam.
Dokładnie ten kawał opowiadał mój brat swojej żonie, jak się próbował wykręcić od sexu - mówił, że jak pomyśli, że mały jest w środku a on mu tak stuka... ;-)
Ja po wizycie mimo, że termin mam dopiero na 25.09 to już dostałam skierowanie na 01.09 do szpitala niestety. Długo się od tego wzbraniałam no ale teraz już nie dało rady. Do dziewczyn leżących ja leżałam już sama nie pamiętam od kiedy i się oszczędzałam i jakoś mimo wszystkich przeciwności wytrwałam.
Wskazania do cesarki oczywiście to łożysko centralnie przodujące, które zagraża i mnie i dziecku. Mało wód płodowych ale naszczęście maluszek narazie rośnie. Tak więc porobia z tydzień czasu badania przygotują krew i będą ciąć. A miałam taką nadzieję, że miesiąc jeszcze mam dla siebie a tu przerażenie.
Szybko, z drugiej strony może czasami to tak lepiej jak się człowiek dowie nagle, że termin porodu będzie szybciej. Pomyśl tylko - już niedługo będziesz tuliła swoje maleństwo, a my zostaniemy po raz kolejny szczęśliwymi ciociami ;-)
Hej
mnie od wczoraj nie trybil net.. nie jestem w stanie nadgonic, co u Was :-(
bylam dzis u gina, niuniuś waży 3 kilo, szyjka skrocona, zamknieta .. takze czekamy..
poza tym ciagle jestem mega spiaca, mam wrazenie ze wrocily objawy z poczatku ciazy - niekonczaca sie sennos i nawet brak apetytu. wczoraj i dzis mam straszny bol plecow, chwilami wrazenie jakby miala zaczac sie grypa - ale nie mam kaszlu, kataru, goraczki... myslicie, ze to jakies przeciazenie - i stad takie bole w kosciach?
Zastanawiałam się co u Ciebie - czemu tak przepadłaś, ale myślałam, że wykorzystujesz chłopa i nie masz siły pisać ;-)
Fajnie, że wizyta udana, mały już taki duży! A co do objawów to pewnie zmęczenie materiału + zmiana pogody - mam nadzieję, że to nie jakieś początki choróbska!
Kochane witam was wszystkie cieplutko
:-) przed chwila poszłam do ubikaxji bo mokro mi się zrobiło i nie wiem co to wyglądało jak śluz ale śluz nie jest taki,,glutowaty'' przepraszam za wyrażenie ale naprawdę nie wiem może to CZOP ŚLUZOWY???
Myślę, że to czop!
SUPER! A widzisz, mówiłyśmy, że nie masz się co martwić! I hemoglobina jak "urosła" - gratulacje! A wagą się nie przejmuj - będzie eteryczna i zgrabna jak moja i Beniaminki ;-)
hej kochane,
znowu mnie nie było 3 dni
leżałam w szpitalu, miałam wyjsc wczoraj ale nie chcialei mnie puscic, dostałam takich bóli ze nie wytrzymałam i pojechalismy, miałam nadzieję ze mnie wypuscza a miałam zablokowany tel. i nie miałam jak dac znac.
na ktg brak większych skurczy, mały waży 3 kg. szyjka na 1,5 cm i rozwarcie malutkie na 1 palec, i nic się nie zapowiada zebym w najblizszym czasie urodziła, w szpitalu juz skurczy nie miałam, a w domu spowrotem boli- wiedziałam ze tak będzie.
O kurcze! A mówili skąd te bóle? Mam nadzieję, że jak odpoczniesz, to Cię "opuszczą" - tak to jest, w szpitalu człowiek leży i odpoczywa to dolegliwości znikaja, a w domu od razu rwie się do wszystkiego i boleści wracają.
A poród znajomej - super, obyśmy też miały taki szybki! :-)
ehh ja wróciłam z wojaży po marketach budowlanych, z kabiną i brodzikiem - a w czasie zakupów to myślałam , że mam skurcze
oj znów poczułam sie niepewnie- okazało się później że , to kupa za przeproszeniem była na rzeczy i potem przeszło ufff
Rozwaliłaś mnie tym :-):-):-)
A ja właśnie przed chwilą wróciłam po przedostatnich zajęciach w sr. Kurcze i stary wkurzony, bo nie dość, ze samochód nawala i zastanawiamy się, czy go naprawiać (czy się opłaca), czy wziąć na raty inny, używany (i czy na to stać), to wyszła kolejna usterka i teraz jest tak zły, że nawet do niego nie podchodzę! Eh