reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Hej

mnie od wczoraj nie trybil net.. nie jestem w stanie nadgonic, co u Was :-(

bylam dzis u gina, niuniuś waży 3 kilo, szyjka skrocona, zamknieta .. takze czekamy..

poza tym ciagle jestem mega spiaca, mam wrazenie ze wrocily objawy z poczatku ciazy - niekonczaca sie sennos i nawet brak apetytu. wczoraj i dzis mam straszny bol plecow, chwilami wrazenie jakby miala zaczac sie grypa - ale nie mam kaszlu, kataru, goraczki... myslicie, ze to jakies przeciazenie - i stad takie bole w kosciach?
gratki, maluch taki akurat.

żeby było mało stresu, to jedziemy z Miśkiem do lekara bo znalazłam u neigo guzka za uchem...no i żeby spać spokojnie albo nie, to wole sie spytać co to i po co. Zaraz mnie roztrzęsie z nerwów
Spokojnie to mogą być powiększone węzły chłonne, zwiastujące jakąś błachą infekcję.

reklama
Mysia ja sie nie znam ale mysle z twojego opisu ze to to, tym nbardziej ze na Ciebie kochana to juz czas...powodzonka!
Kerna tez tak mysle ze to moze wezeł zwiastujacy jakas infekcje, ja tak czesto miałam. Ciag;le mi takie guzki wyskakiwały za uchem czesto, gesto i to były takie np przeziebienia...no ale to dziecko to trza do lekarza zobaczyc co to faktycznie.

hej dziewczyny

gratulacje dla nowych rozpakowanych mamusiek:) tylko pozazdroscic ze maja juz swoje malenstwa przy sobie:happy:

ja trace nadzieje ze jeszcze w sierpniu sie rozpakuje, a nie zdziwie sie jak pochodze dluzej niz mam wyznaczony termin
w nocy mialam lekkie skurcze ale byly coraz slabsze brzuszek troszke opadl ale co mnie nie pokoi to to ze caly dzien chce mi sie spac i co chwile jak sie poloze to zasypiam a mala tez sie rusza bardzo leniwie.... moze to swiadczyc o czyms nie dobrym?? czy nie ma co panikowac? bo zawsze mala zwlaszcza o tej porze wiercila sie jak mogla a teraz ledwo cos poczuje

Hej hej dziewczyny!!!!!!!!
Wróciłam właśnie z wizyty i co......MOJA DZIDZIA FIKNĘŁA KOZIOŁKA W BRZUCHU I JEST GŁÓWKĄ DO DOŁU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! HURRA!!!!!!!!!!!!!!!!!:-):-):-):-D:-D:-D:-D:-D
Jestem przeszczęśliwa :tak::-D:-D:-D:-D:-D
Dziękuję za trzymanie kciuków bo wiem,że to one dużo pomogły...laski jesteście niezastąpione i kochane na maxa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Dzięki!!!!!!!!!!!!!

Byłam też na KTG wszystko wsio, hemoglobina podskoczyła do 12,6:tak: cudnie tylko małą słabo waży bo tylko 2300 ale jest to norma więc nie mam się martwić:tak:

Przepraszam,że tak egoistycznie ale dopiero wróciłam i chciałam szybko się z wami podzielić nowinami bo aż mnie nosi z radości:tak:

Wieczorkiem poczytam co u was:tak: bo teraz jestem głodna jak wilk i zjem zaraz literki z klawiatury:-D:-D:-D

Kurcze Lilu to extra...no widzisz jakie mamy magiczne kciukasy!!! Gratki wielkie!!!!!!!!

Maja pogoda jest do kitu, pochmurno i cisnienie tez pewnie niskie i to wszystko sie skłania ku słabszemu samopoczuciu...ja tez nie do zycia jestem, chociaz zauwazyłam ze jak krzatam sie po domku zamiast lezec to jakos sie ozywiam co jakis czas choć na chwile, ale generalnie jste mi słabo, zygac sie chce i ciagle siku chodze tak mnie napiera na dół mały, jakby chciał wyjsc sam bez pomocy skurczy.

Hej hej dziewczyny!!!!!!!!
Wróciłam właśnie z wizyty i co......MOJA DZIDZIA FIKNĘŁA KOZIOŁKA W BRZUCHU I JEST GŁÓWKĄ DO DOŁU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! HURRA!!!!!!!!!!!!!!!!!:-):-):-):-D:-D:-D:-D:-D
Jestem przeszczęśliwa :tak::-D:-D:-D:-D:-D
Dziękuję za trzymanie kciuków bo wiem,że to one dużo pomogły...laski jesteście niezastąpione i kochane na maxa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Dzięki!!!!!!!!!!!!!

Byłam też na KTG wszystko wsio, hemoglobina podskoczyła do 12,6:tak: cudnie tylko małą słabo waży bo tylko 2300 ale jest to norma więc nie mam się martwić:tak:

Przepraszam,że tak egoistycznie ale dopiero wróciłam i chciałam szybko się z wami podzielić nowinami bo aż mnie nosi z radości:tak:

Wieczorkiem poczytam co u was:tak: bo teraz jestem głodna jak wilk i zjem zaraz literki z klawiatury:-D:-D:-D

no to gratulacje swietnie ze wszystko wporzadku :) ja tez sie strasznie ucieszylam jak sie dowiedzialam ze moja mala jest glowka w dole i ze juz tak powinna zostac:) a z waga sie nie przejmuj jest ona odpowiednia co do twojego tygodnia ja jutro koncze 38 tydzien a moja mala wazy 3200g tez myslalam ze to za malo

Kurcze Lilu to extra...no widzisz jakie mamy magiczne kciukasy!!! Gratki wielkie!!!!!!!!

Maja pogoda jest do kitu, pochmurno i cisnienie tez pewnie niskie i to wszystko sie skłania ku słabszemu samopoczuciu...ja tez nie do zycia jestem, chociaz zauwazyłam ze jak krzatam sie po domku zamiast lezec to jakos sie ozywiam co jakis czas choć na chwile, ale generalnie jste mi słabo, zygac sie chce i ciagle siku chodze tak mnie napiera na dół mały, jakby chciał wyjsc sam bez pomocy skurczy.

mam nadzieje ze to wina pogody bo poprstu dawno takiego spokoju w brzuszku nie mialam ze az zaczelo mnie to niepokoic ojjj co do chodzenia do toalety to ja mam tak samo;) ciekawe ile wody zuzyjemy przez to :D:D:D

hmm a ja jeszcze nie bylam na ktg ani razu i dziwi mnie to, a do lekarza dopiero ide 7 wrzesnia jesli jak to lekarz powiedzial bede jeszcze z brzuszkiem hmmm.... ????????

lilu cieszę się i gratuluję że bobo się odwrócił i będziesz mogła normalnie rodzić a zarazem zazdroszczę ale jestem dobrej myśli iż młody też zrobi mi niespodziankę i się odwróci:)

maja no to mamy na ten sam dzień wizytę :) chociaż ty pewnie już być chciała być z maleństwem do tego czasu :)

pospalam w dzien i ciekawe jaka bede miala noc;///

Lilu to swietnie ze dzidzia fiknela glowka w dol..a Ty sie tak martwilas:* i jaka masz ladna hemoglobine:)

Maja, magi ja sikam jak potluczona..zuzywam km papieru;/ o wodzie nie wspomne..a dzisiaj pojawil sie juz drugi kolejny intruz - hemoroid:( wsciekne sie.

mialam taka ochote zrobic piernika z dzemem ale sil mi brak i mysle ze przez to lezenie jestem taka do kitu;/

reklama
hej kochane,
znowu mnie nie było 3 dni :( leżałam w szpitalu, miałam wyjsc wczoraj ale nie chcialei mnie puscic, dostałam takich bóli ze nie wytrzymałam i pojechalismy, miałam nadzieję ze mnie wypuscza a miałam zablokowany tel. i nie miałam jak dac znac.
na ktg brak większych skurczy, mały waży 3 kg. szyjka na 1,5 cm i rozwarcie malutkie na 1 palec, i nic się nie zapowiada zebym w najblizszym czasie urodziła, w szpitalu juz skurczy nie miałam, a w domu spowrotem boli- wiedziałam ze tak będzie.

a teraz wielkie gratulacje dziewczyny odemnie- sara, trixi i agusska- cieszę sie ze mozecie juz tulic swoje maluszki :)
muszę zaraz zacząc nadrabiac was, bo jeszcze nie zaczęłam, a strasznie tęskniłam i ciekawa jestem co tam u was.

buziaki :***

a tak przy okazji moja znajoma wczoraj trafiła do szpitala po terminie i urodziła w 15 minut córeczkę 4 kg.:) przyjechała bez rozwacia tylko wody jej odeszły w domku, położyli ją bo było późno i kazali spac, obudziła się- pomeczyła 2 godzinki ze skurczami i poszła na porodówkę a tam już szybciuteńko :)

Do góry