KAROLINA84
Fanka BB :)
Asiek to leż i sie kuruj kochana;-) a chłop dobrze ze poszedł po rozum do głowy,to sie chwali;-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
SKRZAT tak czytam Twój post i sobie myślę że z całego serca Ci ZAZDROSZCZE- strasznie boje sie porodu a Ty szczęsciaro masz juz to za sobą ...
No to widzę że nie tylko ja jestem wąska przed porodem w sferach intymnych, małz to sobie żartuje że mały ręką go wypycha przy seksie co by go nie drażnił
Ja też zaraz się kładę poleżeć bo u nas szaro i ciemno to spac się chce
Wizyte mam we wtorek 1 wrzesnia, zobaczymy...
Dziewczyny Agusska urodziła Szymusia :-)
DOBRE , była taki kawał,że dziecko się urodziło a rodzice często uprawiali sex w ciąży, dziecko po wyjściu na świat odrazu zapytało o ojca "który to"?No to widzę że nie tylko ja jestem wąska przed porodem w sferach intymnych, małz to sobie żartuje że mały ręką go wypycha przy seksie co by go nie drażnił
Ja też zaraz się kładę poleżeć bo u nas szaro i ciemno to spac się chce
O dżizas SkRZACIK, ty już drugie planujesz?przystopuj.
Hej dziewczyny! Mam nadzieję że mi pomożecie bo już sama nie wiem co myśleć!
Chodze do ginekologa na nfz więc nie mam tak dobrej opieki jak wy,ale do tej pory wydawało mi się że moja ginekolog jest okej. Aż do wczoraj. Byłam na usg a później miałam iść z wynikiem do niej. Więc poszłam na to usg i okazało się że lekarz operuje i trzeba czekać, wiec czekałam. Później weszłam tam i jak burza po 4 minutach wyszłam bo lekarz sie spieszył bo miał dużo pacjentek. Po 4 minutowym ogladaniu na monitorku stwierdził iż mam termin na 19.09 ! Dodam że na ostatnim usg podawał termin na 05.09 a jeszcze wcześniej na 07.09. Ostatnią miesiączke miałam 25.11.2009 wiec nie wiem czy to normalne że termin porodu mam tak odległy? Po za tym mam zmniejszoną ilość wód płodowych co ginekolog skomentowała 'No to co'. I to jeszcze na wyniku usg tego nie zobaczyła tylko ja jej musiałam przypomnieć! Dziewczyny proszę o radę bo już nie wiem co myśleć i czy zapisać się gdzies prywatnie żeby zobaczyć czy wszystko okej i jak to jest z tym terminem porodu?
Beniaminko dzieki za wiadomosci od agusski!!!! a tak sie o nia martwiłam....no to kolejny chłopczyk na BB
Gratulacje dla mamusi i duzo zdrówka dla malutkiego Szymcia:-):-):-):-):-):-)
gugalove ja sie sugeruje terminem wg om. A i tak wyjdzie kiedy bedzie jego czas...a widzisz dzidzia duza wiec nie ma co sie martwic teraz terminem, bo czy dzis czy za 2 tyg to i tak da sobie rade.
Witam mamusie.
Cały czas czytam i jestem na bieżąco co u której się dzieje. Cieszę się z każdą mamusią która doczekała już swojego maleństwa. A te, które nie umieją się doczekać więcej cierpliwości to nam wszystkim się wkrótce przyda.
Ja po wizycie mimo, że termin mam dopiero na 25.09 to już dostałam skierowanie na 01.09 do szpitala niestety. Długo się od tego wzbraniałam no ale teraz już nie dało rady. Do dziewczyn leżących ja leżałam już sama nie pamiętam od kiedy i się oszczędzałam i jakoś mimo wszystkich przeciwności wytrwałam.
Wskazania do cesarki oczywiście to łożysko centralnie przodujące, które zagraża i mnie i dziecku. Mało wód płodowych ale naszczęście maluszek narazie rośnie. Tak więc porobia z tydzień czasu badania przygotują krew i będą ciąć. A miałam taką nadzieję, że miesiąc jeszcze mam dla siebie a tu przerażenie.
Któraś z dziewczyn pisała, że czuje jak maluszek oddycha. Tak to jest możliwe własnie dziś pokazywał mi lekarz na USG jak maluszek oddycha i gdyby ten oddech nie był miarowy to pewnie już dziś trafiłabym do szpitala. I ja to własnie w ruchach czułam na wysokości pępka ciut poniżej albo poniżej dlatego, że w tych miejscach mam mało wód płodowych i praktycznie dotyka od razu od wewnątrz mojej powierzchni. No i było to widać.
Pozdrawiam wszystkie dziewczyny. Kurujcie się. Seksujcie się. Wytrwałości.