reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Agim karmie teraz tym samym co dawali jej na oddziale Bebilon1. Ale pediatra zaleci że jak skończymy to mleko to jest takie dla wcześniaków Pre NAN i tym bedziemy za chwile karmić.

Dziewczyny źle sie ze mną dzieje! Wpadam w depresje poporodową. Cały czas jestem zmęczona, boje sie że coś źle robie z małą i nie daje jej wszystkiego choć ciesze sie że jest ze mną na świecie. Źle sie z tym wszystkim czuje.

Skrzaciku - co za bzdury ty opowiadasz! Jesteś wspaniałą mamą, a twoja Anielka za żadne skarby nie zamieniłaby cię na inną mamę. To tylko deprecha poporodowa - jesteś zmęczona, nie wyspana i tylko o to chodzi! Sama mówisz, że książniczka dobrze przybiera, jest spokojniutka - to znaczy, że jest szczęśliwa!

reklama
Skrzacik jesteś wymęczona to zrozumiałe i pewnie dla tego masz takie odczucia (miałam podobnie przy Julci)... daj sobie kochana troche czasu- bedzie lepiej zobaczysz- a matka napewno jesteś wspaniałą :-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

korba idź do innego lekarza bo ten to jakiś mało kompetentny jest.. i jak już dziewczynki napisały CC to chyba najlepsze rozwiązanie w tym wypadku.. lepiej kilka razy skonsultować.. trzymaj się i nie zamartwiaj się
olcia, alcia pewnie mało miejsca ma i to chyba normalne że jak brzuszek opadnie to już tak nie czuje się intensywnie ruchów malca chociaż każda z nas jest inna i nie jest to zapewne regułą.. gdzieś czytałam że bobas powinien po posiłku do godz. czasu poruszyć się 6 razy gdy się położysz:)
skrzacik może porozmawiaj z mężem o tym , a tak wgl. to jesteś pewnie dobrą mamą i Anielka wynagradza ci to pięknym uśmiechem głowa do góry

Asiek - a ja sie zastanawialam co dzisiaj z Toba? a tu Asiek ma dolka..nie martw sie..na bb to statnio norma z jednej strony sie cieszymy z nowych bejbikow, a z drugiej jestesmy zdenerwowane i zmeczone w oczekiwaniu na swoje...

Skrzacie - JESTES NAJLEPSZA MAMA DLA SWOJEJ ANIELKI!!!!!!!!ZROZUMIANO?

Dziewczyny albo ja jestem jakas panikara straszna albo juz nie wiem,pamietacie pisalam ze wtedy kiedy opadl mi brzuch mala potem strasznie sie ruszala wrecz wariacko jakby chciala sie ulozyc,a od tych kilku dni to prawie sie nie rusza:(tzn jest doslownie kilka,moze kilkanascie ruchow w ciagu doby(mam na mysli wszystko nie kopniecia)-czy to normalne?
spokojnie ja też z tych panikujących... tak więc cię rozumiem, otóż mój gin dał mi kartę liczenia ruchów dzidzi wraz z instrukcją, i mam liczyć od 9- 21 10 ruchów, no to ja wstaję, siadam na kanapie i czekam na tą magiczną 10, bo jak bym coś robiła to w życiu nie wyczuję!jako ruchy liczę przeciągnięcia, wypychania, bo kopniaczków tych sprzed 2 miesięcy to już nie ma
Lence ciasno, tak więc jak wyczujesz 10 ruchów to postaw sobie + i się wyluzuj. A

Hejka!! nie nadążam za wami:no::-p po łebku przeleciałam posty bo to szok ile produkujecie!!!!
po wizytce oki:tak:jestem zadowolniona bardzo bo tabletki mi się kończą i mój szanowny doktorek powiedział że niech mi tam będzie nie musze ich już brać:-D ale za to mam siedzieć plackiem na tyłku bo mam urodzić w terminie a nie wcześniej:rofl2: dobra dobra...ble ble .... dupa mnie boli i nie chce mi się czekać no może jeszczę tydzień do września:happy:a potem w końcu posprzątam ten burdelik w mieszkaniu!!:-D skurcze mi nawet ładne wychodza na ktg takie koło40/50% mimo tabsów więc myślę ,że w końcu sie rozkręcą!! za to ginek się ze mnie śmieje że to nie skurcze tylko skurczyki i żebym się nie cieszyła!!:-pwiecie ja już nie pamiętam jak to było ostatnim razem ..najwyżej teraz zakrzycze na śmierć całą porodówkę jak mnie będzie tak mocno bolało ale prędzej czy później odpuści i urodzę!!!:-):-D
Mała ma na oko 2800 więc nie jest źle jakos się przepchnie!!:sorry2:
AsiaN opłata notarialna to jeszcze pikuś a ile wam krzyknęli pośrednicy??!!:wściekła/y::angry::no::crazy:
Asiek ja to mam takie zmienne nastroje że szok!! jednego dnia jestem dobita i ryczę a następnego jest już oki!!! jeszcze troszkę i będziemy miały inne problemy!!:-p:-p:rofl2: póki co marudzę ,że mnie boli, ciągnie, gniecie, kłuje i takie tam!!!!!mała mi rozdrapuje wnętrzności od środka!!:dry::crazy::-p
Mycha trzymam kciuki za ciebie!!! przynajmniej juz wiesz na czym stioisz!!!:tak:

Agim karmie teraz tym samym co dawali jej na oddziale Bebilon1. Ale pediatra zaleci że jak skończymy to mleko to jest takie dla wcześniaków Pre NAN i tym bedziemy za chwile karmić.

Dziewczyny źle sie ze mną dzieje! Wpadam w depresje poporodową. Cały czas jestem zmęczona, boje sie że coś źle robie z małą i nie daje jej wszystkiego choć ciesze sie że jest ze mną na świecie. Źle sie z tym wszystkim czuje.

Słońce nie ty pierwsza i nie ostatnia się tak czujesz:tak:Jesteś zmęczona, pewnie cały czas działasz na wysokich obrotach, emocje związane z nową rolą, burza hormonów po ciąży, uwierz mi minie troszke czasu zanim w pełni będziesz cieszyć się macierzyństwem. Na początku to wielka niewiadoma, wszystko sie przeżywa:tak:Z czasem sie uspokoi..
Ja też to przechodziłam. A Twoja córeczka na tym etapie zbyt wiele nie potrzebuje, pieluszke zmienić i dać mleczko:-) GŁOWA DO GÓRY!!:-):-)

ja po mimio hustawki nastrojowej nie marudze nt ciazy, siedzi w brzuchu,cicho,ma jesc,pic,nie marudzi..niech sobie troche posiedzi:-D
jak dziecko bedzie na swiecie, to dojda inne problemy i chroniczny brak snu,plus 2latek do 'obrobienia':szok:
a z cierpliwosci nie slynie, jak krzycby jesc,pic toma dostac w tej sekundzie.:nerd:

wlasnie mala robi sajgon, wlazla do wozka,kaze sie wozic, probuje do lozeczka- ciekaawie bedzie oj ostatniie dni takie spokojniutkie:sorry2:

Malgos - przeslij Justynie usciski od nas:)i niech sie lekarzy nie boi, tylko robi co trzeba, bo sie meczy Bidulka:)

Magi - pozdrowienia dla Wolfheart:)

Akderku - wiadomosc od Trixi oczywiscie mnie rozczulila..wyobrazilam sobie mala Kaske w usciskach z Maksiem:)))

uciekam na sr, ale jak zwykle mi sie nie chce...
dzisiaj pobilam szczyt lenistwa, jestem caly dzien w domu, ale napisalam do Kochania, zeby sobie pizze kupil jak bedzie wracal z pracy...wstretna jestem, co?przyznam sie Wam, ze usmazylam sobie plackow ziemniaczanych wczesniej i tak mnie zemdlilo od smazonego, ze na sama mysl o gotowaniu robi mi sie znowu niedobrze...on i tak nie lubi;)

reklama
Ja tak tylko przelotem.
Padam na pyszczek dziś.
Przepis na SALCESON wrzuciłam na kulinarny.
Zmykam się myc i lulu.
Trzymajcie się kobitki i nockę w miarę prześpijcie...

Do góry