Beniaminka
Fanka BB :)
Najpewniej w skład tej kwoty do zaplacenia jest podatek od zakupu mieszkania- teraz pobieraja go notariusze i odprowadzaja do US. A podatek wiadomo - 2% wartosci mieszkania + ok 1000 zl za wpis u notariusza.W marcu mialam te sama nieprzyjemnosc placic notariuszowi + dla biura nieruchomosci prowizja 2.5 % . Masakra, takze nie zazdroszczę.no tylko akt notarialny to zazwyczaj koszt procentowy od ceny mieszkania, a mieszkanie 40 km.od Poznania na pewno tańsze niż w Warszawcemy garażu nie mamy, tarasu też nie
narzekać, nie narzekam, tylko część kasy, którą liczyliśmy, że będzie już na wykańczanie pójdzie na akt, bo pani z biura nieruchomości początkowo podawała koszty bliżej 1000, no ale coż trzeba dać radę...
Wrocilismy z nowego mieszkania, podlaczyc zyrandole, powynosic smieci i przewiezlismy troche pudel, w sobote grubsze sprzety. Przyszla tesciowa przyszła mi pomoc zawiesic firanki, te nowo uszyte. Ech, jestem taka szczesliwa bo zaczyna sie robic przytulnie :-)
Za to krzyz i zgaga to teraz moi niedolaczni przyjaciele, chyba tak jak Tosia...przytule moje boleści Oj boli, boli ide polezeżeć.
Oliwka sie nie odezwala i sie martwie, nie opdisala na porannego smska....Oby wszystko bylo Ok.