olcia23
list mama '05
Hej mamusie!
Mysia no teraz uważaj na siebie. Cierpliwości i za chwile będzie dzidzia.
Karolina nie zdziw sie ale na polnej panuje "zimny wychów". Dostają jedzenie w temperaturze pokojowej i ubierane też są cieniusio. Codziennie ok godziny 21 przyjdą do was 2 położne co wykąpią, zważą dzidzie, dadzą ubranko, pampry, tetre i jak potrzeba zmienią pościel w wózeczku. Ja osobiście doradzam mieć własne ciuszki bo raz jak chciały mi dać kaftanik to jakoś taki za cieńki i wogóle nie fajny mi sie wydał.
Olcia zaczeło sie tak że w czwartek bo na wizycie lekarz poczuł główke małej i miałam 1,5cm rozwarcia i wysłał mnie na Polną. No to pojechaliśmy oni mnie odesłali do domu po badaniach i zapisali antybiotyk na ten mój nieszczęsny pęcherz. W sobote już od rana czułam mocne bóle podbrzusza ale tłumaczyłam sobie że to od zapalenia tak boli i trzeba twardym być. Wytrzymałam do 15 gdzie już tak mnie bolało że nie dawałam rady sie ruszyć z kanapy. Mąż mnie ubrał i zawiózł do szpitala. Tam sie okazało że mam lekkie skurcze na 20% i rozwarcie na 3cm. Przewieźli mnie na porodówke, podpieli pod KTG, machneli badania, dali lek przeciwbólowy i w nocy sie zaczeło na dobre. Rozwarcie coraz większe, wody ok 2 zaczeły odchodzić, potem zzo i rozwarcie całkowite, próby porodu i cesarka i tak 15.08.2010 o 18:50 Anielka przyszła na świat. Lekarze nie chcieli nic pośpieszać ani zatrzymywać bo dzięki temu że ja na stałe biore sterydy małej płuca były rozwinięte a ogólne osłabienie organizmu przyspieszyło poród. Poza tym Anielka to skóra zdarta z Męża a on i jego tata to wcześniaki więc i genetyka tu troche zadziałała.
dzieki za opiswow no to niezle,zastanawialam sie bo ja z tym opadnieciem brzucha ,i ciaglym bolem miesiaczkowym,kluciami w pochwie juz lekko panikuje,niby ostatnio mi powiedzieli ze to wszystko przepowiadajace (skurcze byly na 30% rozwarcia to nie wiem bo nikt mnie gin nie badal)-a gdyby dziecko sie urodzilo przed koncem 36tc to bedzie z nim wszystko ok?
beti-dziekuje ach te nasze tylki