reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

dziewczyny doradzcie mi jak najlepiej przyspieszyc porod bo ja juz na prawde nie mam ani sily ani nerwow strasznie rozdrazniona dzisiaj jestem moze dlatego ze myslalam ze juz cokolwiek sie u mnie ruszy a tu wielkie ZERO ehhh zero jakiegokolwiek symptomu jedynie to co dzisiaj bylo na spacerze z psem a tak to wielki nicccccccccc

:angry:

reklama
Beniamino duuuuuuzo zdrówka.....

Alcia ja mam 10 pieluszek tetrowych i 4 flanelowe... A z pralką dobre :))

maja88 pisałam juz o tym chyba ze 100 razy- ja urodziłam julcie 2tyg po terminie i uwierz mi próbowałam wszytskiego zeby przyspieszyć i nic, wiec kochana cierpliwosci dzidzia wie najlepiej kiedy na nią czas... Tyle wytrzymałaś że jeszcze mozesz troszke poczekać- delektuje sie leniuchowaniem i śpij ile możesz :)))

benjaminko-wracaj do zdrowia kochana,kuruj sie ile wlezie, bys odzyskla sily do porodu:-)

maja-im sie bedziesz bardziej starac wywolac porod tym bardziej go opozniszz hehehe:-pzlosliwosc w tej materii nie zna granic:-D
i ciesz sie zerowymi symptomami, bo im wiecej symptomow tym bardziej rozdrazniona bedziesz, a tak buchhhhh niespodzianka- rodzisz.

cierpliwosci zycze, ciesz sie kazdym dniem a porod jak wojna zaskoczy cie w srodku nocy,kiedy najmniej bedziesz tego chciala:-D:-D

Mycha gratki udanej wizyty :))

Beti to juz spanie w nocy masz z głowy- wow 5 godzin..

Sara ja też wole mniejsze dziecko :) łudze sie ze może wówczas poród będzie łatwiejszy :/
swoja droga to ta moja znajoma juz w 6m wygladała tak jak by miała zaraz rodzic...

ja dokladnie to samo licze ze nie bedzie za duza ta nasza corcia,synek mial 2,91 kg i ledwo go urodzilam

Beniamino duuuuuuzo zdrówka.....

Alcia ja mam 10 pieluszek tetrowych i 4 flanelowe... A z pralką dobre :))

maja88 pisałam juz o tym chyba ze 100 razy- ja urodziłam julcie 2tyg po terminie i uwierz mi próbowałam wszytskiego zeby przyspieszyć i nic, wiec kochana cierpliwosci dzidzia wie najlepiej kiedy na nią czas... Tyle wytrzymałaś że jeszcze mozesz troszke poczekać- delektuje sie leniuchowaniem i śpij ile możesz :)))

no wlasnie ale dlaczego ta koncowka sie az tak ciagnie??? ehhh

ja dokladnie to samo licze ze nie bedzie za duza ta nasza corcia,synek mial 2,91 kg i ledwo go urodzilam

NO TO MNIE POCIESZYŁAŚ:-D:rofl::laugh2:

MAJA NIE WIEM JAK U CIEBIE ALE JA JUZ CHOLERA NIE CZUJE SIE ZA GROSZ SEKSOWNIE, MARZE O ZAŁOŻENIU UBRAŃ KTÓRE MI SIE PODOBAJĄ A NIE TAKIE W KTÓRE SIĘ MIESZCZE, BUTY NA OBCASIE AHHH
NO I TAK BARDZO CHCIAŁABYM PRZYTULIĆ MOJA 2 KOCHANĄ KSIĘŻNICZKE....

ALE PANICZNY STRACH PRZED PORODEM POWODUJE ŻE SAMA NA OCHOTNIKA NIE ZGŁASZAM SIE NA PORODÓWKĘ :-D

no wlasnie ale dlaczego ta koncowka sie az tak ciagnie??? ehhh

nic nie dzieje sie bez przyczyny;-), natura chce cie przygotowac na bol porodowy, nieprzespane noce,placz dziecka.
zmeczenie i irytacje poprzeplatana z nadludzka euforiai miloscia:tak:
uczy cie teraz cierpliwosci, dystansu,pogody ducha mimo burz i zawieruchy. natura jest madra,daj sobiei dziecku ten magiczny czas.;-)
a wtedy bedzie ci o wiele latwiej.
macierzynstwo jest niesamowite, ale nie zaczyna sie kiedy dziecko ujrzy swiatlo dzienne, ono juz trwa....:tak:

NO TO MNIE POCIESZYŁAŚ:-D:rofl::laugh2:

MAJA NIE WIEM JAK U CIEBIE ALE JA JUZ CHOLERA NIE CZUJE SIE ZA GROSZ SEKSOWNIE, MARZE O ZAŁOŻENIU UBRAŃ KTÓRE MI SIE PODOBAJĄ A NIE TAKIE W KTÓRE SIĘ MIESZCZE, BUTY NA OBCASIE AHHH
NO I TAK BARDZO CHCIAŁABYM PRZYTULIĆ MOJA 2 KOCHANĄ KSIĘŻNICZKE....

ALE PANICZNY STRACH PRZED PORODEM POWODUJE ŻE SAMA NA OCHOTNIKA NIE ZGŁASZAM SIE NA PORODÓWKĘ :-D

Asiek nic mi o tym nie mow dziiaj bylam z kolezanka z centrum handlowym jak patrzylam na te wszystkie wyprzedaze z ciuszkami w ktore sie nie mieszcze to mnie taka zlosc dopadla juz nie moge sie doczekac kiedy bede mogla te wszystki ciuchy spowrotem na siebie zalozyc jak otwieram szafe i widze te wszystkie szerokie bluzki to mam ochote je wziasc i juz wyrzucic wogole nie czuje sie w zaden sposob ladnie i seksownie nie wiem czy mnie jakas depresja lapie czy co

jeja dziewczyny przeżyłam przed chwilą taki szok że prawie zeszłam na zawał...leżę sobie i mówię trza wstać zrobić kolację bo men zaraz wróci patrzę a na łóżku plama krwi :szok::szok::szok::szok: ręce się trzęsą strach iść do łazienki ale trzeba patrzę a tam krew z ropą cieknie z tego hemoroida :no::no::no::no: nie wiem co robić niby troszke zeszla ta krew niby mniej boli bo się zmniejszyła ta big krosta ale co dalej????/ nie zdążyłam kupić tej maśći i boję się że coś sie teraz będzie paprać w tej ranie :no::no::no::no: super jutro wizyta jak ja rozłożę nogi jak leci krew i ropa????????:-D:-D:-D:-D:-D nie wiem już sama....wsadziłam se podpaskę i czekam aż mój doktorek wróci i spojrzy co sie tam dzieje hehhe

reklama
W Wa-wie cudna pogoda taka jesienna, słońce, wiatr, nie za ciepło nie za zimno, cieszę się ,że wyjeżdżam z miasta na weekend.
Potwierdzam, pogoda rewelacyjna! Z przyjemnością połaziłam z rodzinką po zoo:tak:

a miałam Wam wczesniej napisać ze teraz we wtorek urodziła moja koleżnaka synusia, 2 dni po terminie i uwaga Leon wazy 4950:szok::szok::szok::szok:
O rany! :szok::szok::szok: Pewnie niektórych ciuszków nawet raz mu nie założy...:baffled:

dostałam dziś list z ZUS-u i okazało się ze nie mam prawa do zasiłku choroboweho ponieważ mój durny pracadawca nie zgłosił mnie w ZUS-ie do ubespieczenia chorobowego
a najlepsze jest to że składki miałam cały czas odciągane ja tu wkurwiona dzwonię do kadrowej a ona że to nie możliwe że mnie zgłaszała w ZUS-ie tylko później się przyznała jak się zaczęłam drzeć że podała błędnie moje imię na początku i później to sprostowała a ZuS nie sprostował tego więc teraz zostało założone postępowanie wyjaśniające w tej sprawie
Też bym była zła na Twoim miejscu, ale mam nadzieję, że postępowanie wyjaśniające przyniesie pożądany efekt! Nie martw się na zapas. Ile ma to potrwać?

witam i ja po big dlugiej popołudniowej drzemce hehhe 5 godzin prawie...
:szok::szok::szok::szok::szok: Co Ty będziesz w nocy robiła???

huuura :-) ogłaszam wszem i wobec że poprałam i poprasowałam wszystkie ciuszki małego i jestem już gotowa na jego przybycie (właściwie to prawie bo został mi tylko zakup podkładów poporodowych i wkładek laktacyjnych)
Gratulacje!:-):-):-)

mi sie wydaje, ze mam za malo ubranek, bo kazdy mnie ostrzegal, zeby nie kupowac za duzo...ale za to pieluch tetrowych mam chyba 30?????na co?sama nie wiem...?
Zobaczysz, przydadzą się na pewno - a to ulewanie, a to podłożyć na przewijak, czy do wózka, u lekarza warto rozłożyć i nie kłaść dziecka bezpośrednio na leżance.

mam anginę ropną, bez antybiotyku sie nie obejdzie. To pierwsze leczenie antybiotykiem w ciazy wiec jak trzeba, to trzeba, ale dlugo lekarka konsultowala co mi podac, bo jeden migdal zupelnie zajety ropą i trzeba mocno uderzyc. Od wczoraj czulam sie slaba, bo zatkany nos mialam od tygodnia.Przypisywalam to nasionkom w powietrzu i obrzekom ciazowym blony sluzowej, a tu takie klocki.
To się dorobiłaś, bidulko! Antybiotyk powinien szybko postawić Cię na nogi! Zdrówka!

Ja na ochotnika raczej też :no::no::no:
Na szczęście jeszcze mam czas;-)

nic nie dzieje sie bez przyczyny;-), natura chce cie przygotowac na bol porodowy, nieprzespane noce,placz dziecka.
zmeczenie i irytacje poprzeplatana z nadludzka euforiai miloscia:tak:
uczy cie teraz cierpliwosci, dystansu,pogody ducha mimo burz i zawieruchy. natura jest madra,daj sobiei dziecku ten magiczny czas.;-)
a wtedy bedzie ci o wiele latwiej.
macierzynstwo jest niesamowite, ale nie zaczyna sie kiedy dziecko ujrzy swiatlo dzienne, ono juz trwa....:tak:
Piękne i bardzo mądre słowa!:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

BETI! Wyobrażam sobie Twoje przerażenie!!!
Trzymaj się do jutra!

Jestem padnięta, więc liczę na przespaną noc!
Wam również życzę spokojnych!

Ostatnia edycja:
Do góry