reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Ja już po wizycie u teściowej.

Beniaminko - kurcze że też teraz Cię angina dopadła - współczuję! Daj się porozpieszczać P i zwalcz choróbsko jak najszybciej!

Beti - dobrze, że idziesz do lekarza, przy okazji poogląda co to jest, czy wrzód, czy hemoroid - przepisze coś i na pewno szybko przejdzie!

Wiecie co... ja może jestem dziwna, ale mi się jakoś nie spieszy do porodu. Mój B się śmieje do znajomych, że odgrażam się, że do grudnia ciążę przenoszę, bo mi się nie spieszy. Z 1 strony przeraża mnie sam poród i nie wiem, czy sobie poradzę, a po 2 chociaż teraz już mnie męczy ciążą, ciężki brzuch i dodatkowe kilogram, to z drugiej strony pewnie potem będę trochę tęskniła za ruchami w brzuchu małej i za tym, że gdzie nie pójdę mam małą ze sobą.

reklama
dzięki dziewczyny :) została mi mała dziurka i leci z niej cały czas troszkę krwi ale nie za dużo...jutro sobie nakleje plasterek żeby mi na getry nie nalało sie krwi...dam znaka po wizycie :)

miłej nocki mamuśki :)

Beti, a czy toś , co krwawiło bolało Ciebie?Bo wrzód pieruńsko boli, poczułabys raczej ten ból jak sie robil, hemoroid to okolica samego odbytu, i czesto raczej w srodku , chwilami sie pojawia na wierzchu, kłykcina tez raczej nie, bo bys cos wiedziala o tym od ginka? Co za czort sie zrobił, nosz...

Ja przelezalam , ale nie dalam sie drzemce, bo w nocy byloby nieciekawie... Mam nadzieje dzisiaj dobrze spac, bez goraczki i potow jak poprzedniej nocy.

Dagno. mnie sie rowniez jakos nie spieszy do rozwiazania, niech malutka tam siedzi ile potzreba, jak sie przesunie termin CC tez nie problem,chociaz ciezko z brzuszkiem, ale...lubie go :-) Fajnie, ze tesciowa już pomachala białą chusteczką ;-)
Dorotko, czyli masz jeszcze czas z rodzeniem...chyba , ze malutkiej sie nagle zechce przyjsc na swiat, jak pisala dzisiaj Anja- to jak z wojna, nie wiesz kiedy przyjdzie, moze cichcem w nocy :-) Zatem duzo seksu, masazy i malo chodzenia po schodach ;-) ;-D

Dziekuje za zyczonka zdrowia, mam zamiar zdrowiec , bo nic a nic mi sie to chorowanie nie widzi ;-) Trzymajcie sie cieplutko, spokojnej, dobrej nocy, zaczarowanych snów- samych miłych ! :-)
Guusia Tobie zwłaszcza, chyba Twój maż wraca dzisiaj w nocy ? :-D

beniaminko nie przypominam se żeby bolało mnie coś wcześniej,miałam małe zatwardzenie ale to chyba przez 2 dni ale tak to nic nie bolało dopiero wczoraj tak se siedzę i coś poczułam że boli mnie koło odbytu patrzę a tam taka wielka krosta bolała oczywiscie jak zdejmowałam majtki a że miałam stringi to mi tarło ale na noc ubrałam zwykłe babcine gatki i dziś też..no i bolało jak chodziłam bo bardzo mi tarł o rowek ;) a teraz sączy się krew z takiej małej dziut=rki co została i troszkę boli..

hej laseczki!!! jutro was poczytam bo dziś nie miałam nastroju ani czasu!!
JESTEM IDIOTKĄ!!! po porodzie przefarbuję się na blondynkę(bez urazy;-))
oblałam, zrobiłam rundkę wokół wordu-powód:
ja inteligentna inaczej nie zapaliłam świateł!!!!!!
WSTYD I HAŃBA!!! tylko się powiesić jak można być taką roztrzepaną!!!:szok:
to najdurniejsza rzecz jaką wywinęłam!!jestem zła na siebie!!!:wściekła/y::no::angry::crazy::-:)-:)-(

Beti, jak bolało to jednak jakiś wrzód albo czyrak, jutro Ci lekarz cos zapisze , spokojnie :-)
Wstretnamalpko- no to witaj w gronie przyszłych blondynek ;-) żartuję ! :-D
Się mówi trudno, może jeszcze złapiesz termin przed porodem ? Ja zdawalam 14 lat temu ale tez juz byly testy wielokrotnego wyboru i plac manewrowy, trudno bylo- zdalam za 3 razem, ale psioczylam pamietam okropnie, jak sie nie udawalo, ale wreszcie :-)
Zdasz , jak befdziesz gotowa, tak zwykle bywa...Oni teraz raczej nie kantuja, wszystko nagrywane, lapowek chyba juz nie biora, wiec trzeba zdac sie tylko na siebie. Skoro jezdzisz dobrze, to teraz tylko pamietac o swiatlach, warto zajrzec na opony, czy dzialaja migacze , to bzdety ale tez sie czasem czepiaja. I zdasz na pewno, tylko sie nie poddawaj , startuj znowu Małpko , bedziemy trzymac dalej kciuki, bo nie puszczamy jeszcze :-)
Wstalam cos zjesc, bo mnie zassalo w żołądku, moze to dobry znak, ze wraca apetyt, hmm. Kromka razowca z serkiem i pomidorem- wystarczy a na noc dzbanek herbaty malinowej, kurujemy sie :-)
Dobranoc jeszcze raz.

ja tez cos spac nie moge i na dodatek przed chwila moj S Szedl do pracy i zdazylismy sie mega poklocic powiedzialam ze ma do mnie nie dzownic bo i tak nie bede odbierac chocbym miala rodzic albo byc na porodowce :szok: no tak mnie wkurzyl ze az szok i na dodatek powiedzial mi ze mam schowac te moje skaczace hormony mialam ochote mu wydrapac oczy wrrrrrrrrrrrr:angry:

Znowu nie mogę spać :-( już od jakiejś godziny przewracam się z boku na bok i nic... a najgorsze jest to że rano muszę być wyspana bo mam parę spraw do załatwienia i muszę być "przytomna" ciekawe co z tego wyjdzie...
tak sobie siedzę i zastanawiam się czy skurcze porodowe to bardzo bolą bo przed chwilą złapał mnie jeden ale powiedzmy taki średniak i nie wiem czy się przejmować a do tego cały czas mi się chce do łazienki :-(

Małpko nie przejmuj się tak tym prawem jazdy nie zdałaś teraz to zdasz następnym razem, będzie dobrze zobaczysz (a tak swoją drogą to powinni przestać uwalać za takie bzdury)

Beti musisz koniecznie powiedzieć dzisiaj lekarzowi o tym czymś, trzymam kciuki za wizytę

Beniaminko Ty leż w tym łóżku i się kuruj, trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia- angina to naprawdę paskudna choroba... aaa i złóż życzenia urodzinowe synkowi ;-)

Mysia nie martw się maleństwo ma jeszcze czas żeby wyjść i wyjdzie na pewno głowa do góry

Asiek jeżeli chodzi o ubranka to ja nie mam nie wiadomo jak dużo tylko do prasowania i prania zabierałam się jak pies do jeża :-) mam już odświeżone ciuszki do rozmiaru 68 włącznie bo od września się przeprowadzam i nie będę miała pralki a mamusię będę maltretować tylko bierzącym praniem...
a tak wogóle to miłego dnia życzę

Coś czuję że dziś urodzę sobie... trzymajcie kciuki :-)

reklama
Justysia nie jesteś sama ..ja tez nie mogę spać!..to chyba przez tą moją głupotę..ze łba nie mogę sobie wyrzucić tego co narobiłam:wściekła/y:i nie rodz jeszcze poczekaj na mnie!!!... mamy jeszczę troszkę czasu!;-)

Do góry