reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

dziewczyny co za koszarny dzien normalnie nie wiem co sie ze mna dzisiaj dzieje taka rozkojarzona chodze nie wiem co sie wokol mnie dzieje ciagle mi goraco i wogole ciezko z mysleniem u mnie, brzuch twardnieje mala sie ciagle wierci ale na porod sie jakos nie zapowiada a ja juz mam dosyc!!!!!!!!!!!!!!!!!:-( plakac mi sie chce bez powodu ehhh ja chce juz urodzic!!!!!!!!!!!!!:baffled:

reklama
pysia_23 Dużo zdrówka dla Ciebie i może rzeczywiście nie zwlekaj z wizytą u lekarza. A piguły niech sobie kręcą głowami, kij im w oko. Najważniejsze jest zdrowie Twoje i dzieciątka.

I już po wizycie. Wymaz na paciorkowca pobrany, jeszcze tylko jutro będę musiała go zanieść do laboratorium. Szyjka już zgładzona, rozwarcie na pół centymetra. Luteinę kazał mi już odstawić i zaczekać do 37 tygodnia. Później mogę rodzić :) Następna wizyta 1 września. Mam nadzieję, że będę jeszcze w dwupaku :)
Trochę martwi mnie waga, bo od ostatniej wizyty przytyłam 3kg, a wizyta była dwa tygodnie temu :/ Kazał uważać, żeby nie nabawić się zatrucia ciążowego. Ehh...

Melduję się po wizycie!!!!!:tak::-):-):-)

Mała waży 2776 g a więc już troszkę przystopowała z tym "tyciem" bo bałam się że będę miała wielkoluda jakiegoś ;)
Miałam robione wszystkie badania, krew, mocz i ktg. Pielęgniarka powiedziała że mam strasznie ruchliwe dziecko ;))

Pozatym wszystko w porządku, mam zadzwonic kolo 15.09 i się umówimy co do CC, chyba że mnie coś wcześniej wezmie..
Myślałam że może powie mi że mam byc wcześniej, no ale nie będę już w nic ingerowała - niech będzie jak ma byc!! :tak:;-)Aby tylko wszystko było w porządku !!;-)
Dzięki za kciukasy... pomogły napewno!!:-):-):-)

witam i ja po big dlugiej popołudniowej drzemce hehhe 5 godzin prawie...szok teraz jestem nie do życia nic mi sie nie chce...czuje się strasznie tyłek boli nie mogę leżeć siedzieć ciężko wstać aj normalnie mam dość :(
mała szaleje aż boli jutro wizytka i też się boję bo mam złe przeczucie ciekawe czy się sprawdzi..
ostatnio wogóle stałam się jakaś dziwnie bojażliwa...
alienka ja też w ciągu 2 tyg przytyłam 3kg i jutro lekarz pewnie będzie mówił że obawia się zatrucia...a masz jakieś inne objawy np.puchniesz? ja puchne nogi strasznie mam jak balony :(

mycha super :)

Wy mogłybyście a jak gryzłam, nie do końca swiadomie wężyk od kroplówki, tak bolało....

a miałam Wam wczesniej napisać ze teraz we wtorek urodziła moja koleżnaka synusia, 2 dni po terminie i uwaga Leon wazy 4950:szok::szok::szok::szok:
Jestem w szoku, to ja juz wole mniejsze dziecko.

A u mnie dalszy ciąg sensacji tym razem leżę w łóżku słonko w pyszczek grzeje a Pysia ma dreszcze i ubiera skarpetki i ciepłą bluzę od piżamki mierzy gorączkę a tam piękne 38,5 :-(

T. w pracy napisał mi tylko smsa idź do lekarza kochanie a ja nie mam siły dojść do łazienki kur...a takiemu to łatwo się mówi zawsze wsio sama i sama i nawert nie ma kto podać szklanki wody :angry::realmad::angry::wściekła/y::angry::wściekła/y::angry::wściekła/y:

Nic spadam do łóżka łykam apap 2 już dzisiaj i czekam na rozwój wydażeń

:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
Pysia kuruj sie , a jak sie nie poprawi to po 19.00 na IP

Angelus moge cie pocieszyc, nie denerwuj sie tym obojczykiem, moja córcia tez to miała od porodu, bo lekarz tak niefortunnie mi sie na brzuch połozył, zeby pomóc wypchnąc małą i uwierz mi ją to naprawde nie bolało, bo nie plakała wcale ani nic. żłamanie było typu gałazkowego.Zaleceniem lekarskim noenatologa była wizyta w szpitalu 5 dni po porodzie, nic nie bandazowane, jedynie uwazac przy ubieraniu-robiłam to pomalutku i bardzo delikatnie i układanie na przeciwległym boczku( czyli na prawym) bo zlamany byl lewy obojczyk.
Angelus mojemu synkowi tez zlamali obojczyk przy porodzie w taki sam sposob jak u Agi26 ki. Z tym , ze moj darl sie przez miesiac w nieboglosy a w miejscu zlamania zrobila sie taka duza gula, ale po zrosnieciu zanikla. Ale na to nic nie mozna poradzic i samo sie leczy , musisz tylko uwazac na te raczke.
Witajcie dziewczyny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Znowu mam internet!!!!!!!!!!Hurra!!!!!!!!!!!!!
Ale co tu się dzieje??????????????? MATKO !!!!!!!!!!!!!! Tu wielki babyboom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zaraz postaram się was nadrobić, jeśli dam radę.....ale za wami tęskniłam!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale jestem podekscytowana bo widzę, ze dużo sie działo i zaraz dowiem się co i jak.......
No nareszcie jestes.

Małgos ja byłam w gorzowie za wózkami i nic ciekawego nie ma, same "wagony" jak dla mnie...i tych sklepów jak na lekarstwo...ale moze Ty wiesz gdzie uderzyc i sie bardziej odemnie orietujesz ze sklepami z wózkami. Powodzenia zycze.
p.s. jak masz blisko do kostrzynia to tam jest sklep koło orlenu taki co to maja troche wyboru.

kochana ja mam na oku tylko jeden sklep bo szczerze pojecia nie mam gdzie w gorzowie sa wozki..do kostrzyna za daleko i jesli w gorzowie nie trafie to zostanie jeszcze stargard szcz. No.. jednak dupa bo jutro moj jedzie kosic zboze do swojej babci i nie mamy jak pojechac;/

pysia_23 Dużo zdrówka dla Ciebie i może rzeczywiście nie zwlekaj z wizytą u lekarza. A piguły niech sobie kręcą głowami, kij im w oko. Najważniejsze jest zdrowie Twoje i dzieciątka.

I już po wizycie. Wymaz na paciorkowca pobrany, jeszcze tylko jutro będę musiała go zanieść do laboratorium. Szyjka już zgładzona, rozwarcie na pół centymetra. Luteinę kazał mi już odstawić i zaczekać do 37 tygodnia. Później mogę rodzić :) Następna wizyta 1 września. Mam nadzieję, że będę jeszcze w dwupaku :)
Trochę martwi mnie waga, bo od ostatniej wizyty przytyłam 3kg, a wizyta była dwa tygodnie temu :/ Kazał uważać, żeby nie nabawić się zatrucia ciążowego. Ehh...

to widze ze mamy podobna sytuacje:) musimy wytrzymac do 37 i pozniej juz bedzie luzik:)

Melduję się po wizycie!!!!!:tak::-):-):-)

Mała waży 2776 g a więc już troszkę przystopowała z tym "tyciem" bo bałam się że będę miała wielkoluda jakiegoś ;)
Miałam robione wszystkie badania, krew, mocz i ktg. Pielęgniarka powiedziała że mam strasznie ruchliwe dziecko ;))

Pozatym wszystko w porządku, mam zadzwonic kolo 15.09 i się umówimy co do CC, chyba że mnie coś wcześniej wezmie..
Myślałam że może powie mi że mam byc wcześniej, no ale nie będę już w nic ingerowała - niech będzie jak ma byc!! :tak:;-)Aby tylko wszystko było w porządku !!;-)
Dzięki za kciukasy... pomogły napewno!!:-):-):-)

gratki udanej wizyty:)

Mycha gratki udanej wizyty :))

Beti to juz spanie w nocy masz z głowy- wow 5 godzin..

Sara ja też wole mniejsze dziecko :) łudze sie ze może wówczas poród będzie łatwiejszy :/
swoja droga to ta moja znajoma juz w 6m wygladała tak jak by miała zaraz rodzic...

witam i ja po big dlugiej popołudniowej drzemce hehhe 5 godzin prawie...szok teraz jestem nie do życia nic mi sie nie chce...czuje się strasznie tyłek boli nie mogę leżeć siedzieć ciężko wstać aj normalnie mam dość :(
mała szaleje aż boli jutro wizytka i też się boję bo mam złe przeczucie ciekawe czy się sprawdzi..
ostatnio wogóle stałam się jakaś dziwnie bojażliwa...
alienka ja też w ciągu 2 tyg przytyłam 3kg i jutro lekarz pewnie będzie mówił że obawia się zatrucia...a masz jakieś inne objawy np.puchniesz? ja puchne nogi strasznie mam jak balony :(

mycha super :)

Nie puchnę, a przynajmniej tak mi się wydaje. Jedynie ciśnienie mam trochę wyższe, bo 134/70, ale jeszcze w normie, bo w ciąży nie powinno przekroczyć 140/90.
Daj jutro znać jak tam po wizycie i co Ci powiedział. A ja trzymam kciuki :)

reklama
Do góry