reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Dziewczyny, mam pytanie do tych którym skracała się szyjka, bo od dwóch dni jak chodzę to często czuję takie kłucie, jakby mi ktoś szpilkę wbijał w krocze. Czy to może być coś z szyjką??? W pierwszej ciąży nic takiego nie miałam.

mam dokładnie tak samo.. a mi od rana dalej słabo... głowę mam taką strasznie ciężką i ciarki mi po całym ciele przechodzą... ledwo wstaję.. zupę nastawiłam, ale czy skończę to nie wiem..

reklama
Tosia - to Ty dzisiaj jak ja...
nie wiem, co sie ze mna dzieje, caly czas sie czuje jakbym za chwile miala zemdlec, slabo mi, duszno, ciezko sie oddycha, boli glowa...moze to od pogody?ale my jestesmy tak daleko od siebie, ze raczej niemozliwe ....sprobuje zrobic kawke z mlekiem, moze to cisnienie?ale ja chyba za bardzo wczoraj poszlalam z porzadkami...koniec ciazy, a ja wciaz sie nie moge przyzwyczaic, ze nie mam tyle sily co normalnie!ja zawsze taka bylam, ze jak juz sie za cos biore to porzadnie i do konca...no i chyba mam dzisiaj skutki , w dodatku rece caly czas bola odretwiale ...

ide poczytac co tam TAka_ja napisala...:)

Witam!

Calineczko fajnie że już wiesz kiedy nastąpi godzina "0" teraz tylko ostatnie przygotowania :) Aż zazdroszczę :)

KasikN super że wreszcie wiesz kto się pojawi i najważniejsze że zdrowy jest !!

Beniaminka wracaj do zdrówka!!!

Gusia a ty gdzie?? nie zamęcz tego twojego chłopa z radości :) !!!

Olgadom to nie szyjka takie kłucia są normalne jak maleństwo naciska na jakiś nerw jaki to Ci już nie powtórzę ale mi tak gin mówił bo 3 tygodnie temu chodzić przez to nie mogłam tak mnie te szpile zginały

Tosia to ty może wyłącz tą zupę i się połóż bo jeszcze nam się przewrócisz przy tym piecu... A swoją drogą co u Twojej mamy?? lepiej?

Rano tylko wpadłam zobaczyć czy czasem nam się grono maluszków nie powiększyło i teraz jestem już wykończona 4 godzinny spacer z psami warjatami po lesie robi swoje, ale przynajmniej ostrężyn się najadłam a teraz umordowana taka jestem i znowu skurcze...

beniaminko-wracaj do zdrowia

dziewczyny a jak to sie liczy jak ja jestem 34 +5 dni to sie mowi ze jestem w 34tym czy 35 tc?

Beniaminko duuuuuuuuuzzzzzzzzo zdrowka

Olcia w 35 tc
skonczone 34

Taka_ja relacja z porodu rewelacja... aż mi łzy staneły w oczach, dzielna mumusia:)

opis super
wiele wycierpiala ale najwazniejsze ze skarb ma przy sobie juz

bylam na ktg
lezalam ze 40 min
poszlam do gina z zapisem i mowi do mnie tak no widze ze 38przez 39 tc wiec moglo by sie juz rodzic ,ale macica nic nie robi

i tyle mi zostalo
nastepne w poniedzialek

CZE KOCHANE DZIEWCZYNY!!
JAK MNIE DAWNO NIE BYLO....WLASNIE SIEDZE W CAFEJCE BO MI SIE KAMP ZEPSOL!!
BEDE MIALA DOPIERO INTERNET ZA TYDZIEN:/ZARAZ POCZYTAM CO TAM U WAS,ALE PEWNIE NIE NADROBIE TEGO WSZYTKIEGO .U MNEI DOBRZE W SRODE IDE NA WIZYTE DO SZPITALA ZOBACZYMY CZY JUZ COS BEDA MOWIC NA TEMAT CESARKI....
oki BIORE SIE ZA CZYTANIE I BEDE DOPIERO JAK ZROBIA MI KAMPUTER A CIUL PRZYCHODZI JUZ OD TYGODNIA I NIE MOZE PRZYJSC NAPRAWIC.
DO NASTEPNEGO!!! BUZKA!!!

dzięki dziewczyny za odpowiedź. bo ja sie już zaczynam bać, że to tuż tuż, a chciałabym jeszcze tydzień wytrzymać, bo męza nie będzie przez przysżły tydzień i co ja w razie czego z Jasiem zrobie, wrr....
Taka_ja, czytając Twój opis porodu, przypomniał mi się mój poród, bo ja też z bólu o mało rurek od łóżka porodowego nie odgryzłam...

Ostatnia edycja:
No i ja sie pochwale - wczoraj bylam na wizycie u lekarki - maluch wazy 2,580 - wiec jest w normie- ani za duzy ani za maly i jak narazie rodzic nie bede - mam byc spokojna i wszystko jest ok . Pobrala mi wymaz na paciorkowca . Lubie te wizyty u lekarki , bo daje mi duzo spokoju , wyluzowania i czuje sie bezpiecznie po kazdej wizycie - nastepna mam na za 2 tyg , bo sie smialam , ze 3 tyg nie wytrzymam , bo jestem panikara . A i schudlam 1,4 kg od poprzedniej wizyty ale to tez ok, bo poprostu powiedziala, ze wysikalam wode zbedna z organizmu razem z tymi upalami . Wiec to tak wyglada u mnie :-)

Alcia, no u nas pogoda dziś oki... chłodno.. przestraszyłam się wczoraj tym tętnem.. dziś nie wiem, nie mierzę, bo sie aparatu nie dorobiłam a teściowej prosić nie będę.. na SR nie pojadę, bo nie chcę przeżywać tego co wczoraj.. a do tego mamy dziś spotkanie knajpowe i strasznie chciałam być, ale niestety... kuźwa tak sie czuję, ze nie wiem gdzie jestem..
Kalcha, dziękuję w imieniu mamy... dwa dni temu wyszła ze szpitala i powiem Ci, że wcale nie jest lepiej.. na 10 dni przyjechała moja siostra, więc ja będę mieć mniej obowiązków i nie będę musiała często do rodziców jeździć.. zakupki mam nadzieję zrobi...
Dorotko, no jeszcze troszkę ;-)

reklama
Hejo piekne mamusie :) iJa noc przespalam w miare dobrze pomijajac ciagniecia mozna powiedziec w pachwinach i chyba byly to skurcze nie wiem bo pierwszy raz jestem w ciazy heh ale zdaza sie to coraz czesciej od pewnego czasu. Ja od rana bylam odebrac wanienke mimo ,ze jedna nowa juz dostalismy to teraz dostalismy kolejna :) bo nagle pelno znajomych ma do nas jakies ciuszki albo rzeczy po swoich malenstwach ,a ze tesciowie 200km od nas to stwierdzilismy ze druga wanienke zawieziemy do nich jak bedziemy jezdzic w odwiedziny by nie bylo problemu. Teraz mnie dopadlo jakies takie zmeczenie i brak humoru. Mam nadzieje ,ze szybko minie. Poki co ide sie polozyc na balkoniku i sie dotlenic jeszcze troszke. Kasik ,a jednak kolejny wrzesniowy chlopak bedzie :) Fajnie ,ze wszystko dobrze z ulozeniem. Gusia 100 pierogów jak dla wojska heh Beniaminko trzymaj sie dzielnie i wracaj do zdrowia
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i wyniki badan do uslyszenia wieczorkiem , milego dzionka.

Do góry