reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

reklama
Witam popoludniowo ja juz po wizycie szyjka mocno trzyma i jest nawet dosc dluga 3 cm a skurcze na ktg sa i to dwa takie jop twoja mac na 80 ,wiec mam lezec i czekac jak to moj gin powiedzial wszystko sie zdarzyc moze ,nastepna wizyta za tydzien poczekamy zobaczymy co przyniesie kolejny dzien:-)

witam mamusie
ile mam do przeczytanie:szok:- jesteście nie zniszczalne:yes:

moja wczorajsza wizyta na porodówce baaardzo mnie uspokoiła i wyciszyła... pół nocy o tym myślałam:-p tak miło mnie przyjęli mimo iż personel był mocno zmęczony... 3 lata upłyneły od kiedy tam ostatnio byłam i mimo iż poród wspominam nie za dobrze to jakos przestałam (pewnie tylko na moment) sie bac.....

w niedziele jade z P do Poznania, poszaleje w Ikei i oczywiście zalicze FActory- a miałam oszczędzać:baffled::-p

TAKA_JA bardzo wzruszająca relacja z porodu....

zmykam poczytac co tam u WAS:-)

Tosia - wlasnie mi sie przypomnialo...pisalas, ze odstawilas magnez?moze to byl blad?i jaki bralas?ja jak mialam problemy z serduchem i wlasnie bardzo wysoki puls, bralam Aspargin bo to jest magnez z potasem i reguluje tez prace serca...wiem, ze niektore dziewczyny biora to jako magnez w ciazy, wiec na pewno nie zaszkodzi...a moze pomoc!

witam was dizewczyny a ja dzisiaj cos kiepsko sie czuje tzn mam wrazenie ze powoli wszystko sie rozkreca jak bylam z psem to dopadly mnie takie bole brzucha ze az ukucnac musialam ludzie sie na mnie gapili a ja nie moglam isc dalej ehhh wrocilam do domku i troche przeszlo ale boje sie ruszac...:crazy:

Witam dziewczynki
Dobijcie mnie szpadlem plissss

Pospałam od 24-1 potem dwie drzemki po 15 minut i się tak męczyłam do 7 zanim T. wstał do pracy.
Potem śniadanko i się położyłam, ale dopiero ok 10 zasnęłam na 2 godzinki jak wzięłam nospę i apap.

Oj żebyście wiedziały jak mnie bolą plecy i to w każdej pozycji nawet na boku jak leżę to po 5 minutach zmiana pozycji a jak sie kulam na 2 bok tak mnie rwie w pachwinach że tylko wyć w życiu nie miałam czegoś takiego.
Całe krocze mnie ciągnie boli kuje nawet jak leżę i palcem nawet nie kiwam.
Jestem nie do życia jak miałabym dziś rodzic to bym chyba umarła.
Jak dzisiejsza noc będzie taka sama to chyba będę po ścianach skakać.
Do tego jak chodzę to prawie zgięta w pół z bólu w tych pachwinach a skurcz za skurczem idzie...
Holipa ile ja się tak mam męczyć...?

Calineczko kurcze jak ci fajnie odliczać dni do spotkania z maluszkiem.

Asiek super,że po wizycie na porodówce jesteś spokojniejsza.

Emilko witaj spowrotem odpoczywaj ładniutko :)

Przyszłam-mama super,że dałaś znak,że u ciebie ok i to tylko problemy z netem.
Wracaj do nas szybciutko.

Kasik-super,że znasz już płeć.

Gusia podrzuć pierogów parę

Benjaminko kuruj się szybciutko... zdrówka życzę...

A ja taka nie do życia spać nie idzie leżeć też nie chodzić to już wogóle a jeszcze z prawej strony na pachwinie jakaś górka mi wyskoczyła i boli przy dotykaniu.
Skocze poczytać relacje z porodu naszej mamusi...

Tosia - wlasnie mi sie przypomnialo...pisalas, ze odstawilas magnez?moze to byl blad?i jaki bralas?ja jak mialam problemy z serduchem i wlasnie bardzo wysoki puls, bralam Aspargin bo to jest magnez z potasem i reguluje tez prace serca...wiem, ze niektore dziewczyny biora to jako magnez w ciazy, wiec na pewno nie zaszkodzi...a moze pomoc!

dziękuję, kochanie za zainteresowanie i odpowiedź...brałam zwykły magnez i nie dużo, bo raz dziennie.. faktycznie od jakiegoś czasu czułam, ze mi serce wali, więc mozę to przyczyna...wizytę mam we wtorek, to może doczekam... jakiegos doła łapię, ze się nie nadaje do niczego.. ze znowu sie zacznie strach przed wychodzeniem z domu (bo bałam się , ze zesłabnę) itp.. M mi dzis odebrał morfologię i mocz i wyniki mam jak młody bóg..duuużo lepsze niż przed ciążą.. choc tyle...ryczeć mi się chce... a dziś na SR miałam się uczyć kąpać laleczkę...

Alcia, no u nas pogoda dziś oki... chłodno.. przestraszyłam się wczoraj tym tętnem.. dziś nie wiem, nie mierzę, bo sie aparatu nie dorobiłam a teściowej prosić nie będę.. na SR nie pojadę, bo nie chcę przeżywać tego co wczoraj.. a do tego mamy dziś spotkanie knajpowe i strasznie chciałam być, ale niestety... kuźwa tak sie czuję, ze nie wiem gdzie jestem..
Kalcha, dziękuję w imieniu mamy... dwa dni temu wyszła ze szpitala i powiem Ci, że wcale nie jest lepiej.. na 10 dni przyjechała moja siostra, więc ja będę mieć mniej obowiązków i nie będę musiała często do rodziców jeździć.. zakupki mam nadzieję zrobi...
Dorotko, no jeszcze troszkę ;-)

Tosia zdrowka dla Mamy kochanie

a co do mnie to dzieki za uwage
humor mi sie popsul,bo wg badania na samolocie rozwarcie na palec jest,tylko macica wcale nie reaguje

Witam popoludniowo ja juz po wizycie szyjka mocno trzyma i jest nawet dosc dluga 3 cm a skurcze na ktg sa i to dwa takie jop twoja mac na 80 ,wiec mam lezec i czekac jak to moj gin powiedzial wszystko sie zdarzyc moze ,nastepna wizyta za tydzien poczekamy zobaczymy co przyniesie kolejny dzien:-)

gratki wizyty
u mnie na odwrot

milego dnia

hey

gdyby ktoras z Was byla zainteresowana ekologicznymi pieluchami jednorazowymi,
bez wybielaczy to dajta znac na priva:-)ja zamawiami hurtowo i bede mial pare paczek na zbyciu;-)

Bambo Nature to pieluszki, które zapewniają dziecku komfort i swobodę ruchów, bez potrzeby pójścia na kompromis ze środowiskiem, delikatne i przyjemne w dotyku.

Pieluszki Bambo Nature otrzymały oznakowanie "Nordycki Łabędź" (oznaczenie ekologiczne nadawane w państwach skandynawskich)
Wymogi dla pieluch z tym oznakowaniem to m.in.:
- żadnych wybielaczy optycznych ani perfum,
- jak największy udział surowca odnawialnego,
- jak najmniejsza ilość odpadów produkcyjnych,
- żadnych płynów kosmetycznych.

Pieluszki Bambo Nature posiadają: ściągacze w talii, rzepy, oddychającą warstwę zewnętrzną i zabezpieczające krawędzie.
Wypełnienie: z oddychającą warstwą zewnętrzną.
Składniki: warstwa z polipropylenu przypominająca materiał. Wkład chłonny z bielonej nadtlenkiem wodoru masy celulozowej. Materiał chłonący z poliakrylanu, absorbent nie jest oparty na kwasie akrylowym, a na skrobi pszennej i granulacie.

• Newborn: 2-4 kg

reklama
Tosia zdrowka dla Mamy kochanie

a co do mnie to dzieki za uwage
humor mi sie popsul,bo wg badania na samolocie rozwarcie na palec jest,tylko macica wcale nie reaguje

gratki wizyty
u mnie na odwrot

milego dnia

piękności, wydaje mi sie, ze Ktoś już o tym pisał, ale przypomnę.. nam położna o tym mówiła na SR - na "nieposłuszną macicę" ;-) dobra jest stymulacja sutków przed porodem –ponoć super metoda na przyspieszenie produkcji oksytocyny. A ona to hormon, który stymuluje skurcze macicy. Więc do dzieła.. ;-)
choć moje bolą i się nie tknę, to radzę.. :-)

Do góry