reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

WITAM Z RANCA PRZY KAWCE:tak:
KASIK GRATKI SYNUSIA NIESAPODZIANKI :tak::tak::-D
BETI TO HEMOROID MOJA KUMPELA MIALA TO SAMO PODEJDZ DO APTEKI NAPEWNO COS CI NA TO PORADZA
NO I CZEKAMY NA NOWE WIESCI NO KTORA NASTEPNA??:-D:rofl2:

UDANYCH DZIS WIZYT I DO MILEGO :-)

reklama
Emilia - witaj po szpitalu :) , niech sobie dziadzia jeszcze rosnie.
Mysia - Wow to ty bedziesz nastepna
Beti - to na pewno hemoroidy
Kasik - gratuluje chlopca

Dla mam mieszkajacych w Niemczech podaje linka fajnej oferty dla bejbika w Erstings Familly , mozna tez zamawiac i i nieplacac przesylki odebrac w jednym ze sklepow
Unser neuer Mittelpunkt! 24. August 2010 bei Ernstings family

Witam, ośiwadczam, że żyjęi spadam zaraz na krew po oryginał grupy.
Jakosbrakuje mi czasu, bo przyszło wezwanie na szczepienie i teraz szukam papierków żeby dali nam spokój.
PRzestałąm łykać magnez od dwóch dni i dzisiaj chyba zakupiębo skurcze są częste:szok:baardzo. Daje mi to nadzieję, że jeszcze w sierpniu będziemy w czwórkę:tak::-)
Całuski i gratulacje dla nowych mam:-D:-D:-D:-D:-D idziemy jak burza dziewczyny:szok::szok::szok::szok:;-);-);-);-)
Tosia.....boisz się??????:confused::confused::unsure::unsure::rolleyes2::rolleyes2::wink:

Witam.

Kasik gratuluje wizyty i synusia:-)
Emilia witam spowrotem:-)
monia.gryc - co do wagi małej to schizuje bo jem dużo, przez miesiąc przytyłam 3 kilo a mała tylko 400 gram. Wiem, wiem głupol ze mnie:zawstydzona/y:
Kerna - wczoraj "rzuciłam" luteine i magnez i zastanawiam się kiedy mnie skurzybyki dopadną:dry:

Życze milusiego dnia i powodzenia na wizytkach..

Witajcie,dziewczyny! Czy Wy też macie wrażenie, że forum aż się pali od naszych postów?? Mam wrażenie, że jest nas coraz więcej i piszemy trzy razy częściej niż jeszcze niedawno :-) Witam nowe koleżanki wrześniówki! :) Teraz to na pewno kogoś pominę przy odpisywaniu, więc z góry wybaczcie!

Kalcha - mam nadzieję, że ból minął na dobre. Ja wczoraj cały dzień byłam na nogach, bo mieliśmy gości i od wieczora to "odchorowuję", boli mnie znowu pod brzuchem i znowu tylko kiedy leżę jest mi w miarę wygodnie, a jak tylko wstanę, to znowu boli... Tak mi się wydaje, że wczoraj, kiedy dużo stałam albo chodziłam, dzidziuś podszedł niżej i naciska na coś. Jak poleżę dzisiaj cały dzień, to dzidziuś znowu się podniesie wyżej. Do tej pory zawsze się to sprawdzało... A takie kłucie z jednego boku, o jakim ty pisałaś, to zdarzało mi się parę razy, ale to były raczej takie krótkie pojedyncze ukłucia, nie trwały długo. Gdzieś czytałam, że to może być skracanie się szyjki, ale na 100% nie mogę powiedzieć...

Emilia - dobrze, że wróciłaś! Z Twojego suwaczka wnioskuję, że zostały Ci tylko 2 tygodnie, więc wszystko już chyba może się wydarzyć :)

Akderk, Trixi - współczuję Wam z tym nocnym wstawaniem... Jak Was czytam, to aż mi trudno uwierzyć, bo ja wstaję średnio raz, góra dwa... Dzisiaj też wstałam raz, a rano miałam zanieść mocz do badania, to miałam problem rano, żeby coś z siebie wycisnać... ;)

KasikN - gratuluję chłopca :)

WstrętnaMałpko - kciuki zaciśnięte :)

Witam
Wracam od lekarza......... mam skierowanie do szpitala na poniedziałek najpierw badania a byc może we wtorek cc
chyba , że przez weekend Michaś będzie chciał wyjśc;-)

Witam!

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt - trochę ich wczoraj było :-)

Dagna??tak czytam smsa od Angelus, ktorego Beniaminka wstawila i o P. tam mowy nie ma?:))))chyba, ze mialas jakies dodatkowe informacje...bo wiesz, ja juz go tutaj wychwalilam pod niebiosa!!!!!a tak za nic chlopa chwalic, jeszcze cudzego??????nie wypada;)

Rozbawiłaś mnie tym strasznie :-) Angelus jak wróci, to sama powie, czy warto go było chwalić ;-)

Syrenka
- mam nadzieję, że to nie bolerioza! Trzymam kciuki! Beniaminka jak zwykle wszystko ładnie wyjaśniła - dobrze, że byłaś z tym u lekarza i teraz trzeba wszystko dokładnie sprawdzić!

Guusia - ale fajnie, że Twój facet przyjeżdża! :-)

Emilka - ja myślałam, że Ty już PO, ale skoro dzieciątko jeszcze się nie pcha na ten świat to niech sobie spokojnie w brzuchu siedzi!

KasikN82 - fajnie, że synek zrobił Wam niespodziankę i dał się poznać z tej lepszej strony ;-)Lepiej późno niż wcale!

Co do rozstępów, to na razie ich nie mam, ale pewnie jeszcze się pojawią. Pępek też nie wyszedł, ale u mnie to chyba genetycznie, mama podczas 2 ciąż miała wklęsły ;-)

Ja dzisiaj znowu pranie, prasowanie, sprzątanie - dżizas ja to dopiero nudna jestem. Remont dalej nie skończony, ale już przestałam się przejmować - robię co w mojej mocy, żeby się przygotować do przyjścia na świat małej, a B najwyżej będzie kończył remont jak będzie w szpitalu. On też się tym stresuje, ale jesteśmy uzależnieni od kolegi, który jest niestety strasznie zapracowany.

Beniaminko masz rację PASY ZAWSZE BEZWZGLĘDNIE ZAPINAĆ jak cisną to sa takie specjalne nakładki przedłużające , zapinać nawet jak się samochód przeparkowywuje np przed centrum handlowym , mój B. ma taka prace, że już niestety widział wiele skutków nie zapinania pasów jak i niezabezpieczania dzieci w fotelikach.

Kurka wodna, a ja bez pasow jezdze.. Zapinam od dzis.

witam w ten mój szalony dzien
tak szybciutko bo zaraz ide spać, oby jutrzejszy był lepszy...
okazało sie ze zagiął mój wymaz i dzis na wizycie miałam ponownie robiony :/
w nastepnym tyg mam odebrac wynik i bedziemy robic KTG...
kart ciazy nie odnalazłam :(
rozwarcia brak, z szyjka wszystko ok
mała waży 2650, łozysko ładne ilosc wód tez ok
kolejna wizyta ma byc za 3 tyg ale... razem z Pania doktor zapomniałysmy dokładnie sie umówić :/
masakra jak jestem dzis zakręcona...
a i byłam jeszcze na porodówce wypytac sie dokładnie co potrzebuje do szpitala.... położna odebrała dziś 3 porody i była troche zmęczona ale baaardzo sympatyczna :) troche sie uspokoiłam taka miła atmosfera tam panuje....
oki zmykam bo juz padam na twarz... DOBREJ NOCY ZYCZE

Gratulacje!!!

Witam już wieczorne:-) jutro wielki dzień po ostatniej wizycie, gin napisał w karcie ciąży ewidentną datę 20.08 więc hmmmm :confused::confused::confused:.... może i ja będę następna :tak::tak:fajnie by było więc trzymajcie kciukasy

miłej nocki:* spijcie dobrze:happy::happy:

Trzymam kciuki :-)

hej kochane

ja sobie czytam i czytam

angelus wieeeelkie gratulacje dla ciebie, cieszę się ze masz juz swoja królewne przy sobie :)

wstrętnamałpko trzymam kciukasy zaciśnięte za jutrzejszy egzamin :) ja tez zdawałam w ciazy ale miałam wtedy jeszcze mały brzuszek, udało się za drugim razem, więc wierzę ze i tobie się dziś( bo to juz dziś) uda :)

mysia trzymam kciuki żebyś jutro już miała swoja dzidzie przy sobie

a ja nie spie , dziś nalepiłam ze 100 pierogów, drugi raz w zyciu i ostatni przy okazji, nadal jestem u rodziców miałam dzis jechac wieczorem do domku, bo jutro w planach okulista i paciorkowiec, ale mój tata zadzwonił i rozmawiałam z moim S. też, i kazał mi nie spac bo w nocy będą:-)- wariaty, nie wiem po co przyjeżdzają ale się ciesze bo dwa tyg. mojej mordki już nie widziałam :tak:
no i chyba przełoże jutrzejszą wizytę u okulist i paciorka pójde zrobic w poniedziałek- bo dzis raczej nie zasnę, pewnie tak koło 3 będą:tak:jejku ale ja za nim tesniłam.

Miłej nocki zyczę kochane i słodkich snów :*

wow, tyle pierogow... ja czekam na mame i bedziemy smazyc placki ziemniaczane, ciekawe czy tez nam wyjdzie ze 100 hehe..

Witam
Wracam od lekarza......... mam skierowanie do szpitala na poniedziałek najpierw badania a byc może we wtorek cc
chyba , że przez weekend Michaś będzie chciał wyjśc;-)

No to zobaczymy, czy we wtorek bedzie kolejna dzidzia hihi...

Ja mialam wczoraj ciezki dzien. Moja kolezanka w 33 tyg miala bardzo mocne bole brzucha, nie umiala okreslic czy sa to bole skorczowe, regularne.. pojechala na pogotowie.. Tam okazalo sie, ze ma juz rozwarcie na 2 cm i przedwczesna akcje porodowa. Jako ze u nas w miescie nie ma oddzialu dla wczesniakow - przetransportowali ja do Elblaga.. Tam miala juz rozwarcie na 4 cm i bardzo mocne skurcze.. Przez noc udalo sie jednak zatrzymac akcje porodowa, ale w tej chwili lezy na patogii ciazy i ma krwawienia.. ehh.. mam nadzieje, ze wszystko skonczy sie pomyslnie..

Emilia - za Ciebie tez trzymam kciukasy :-)

Pozdrowionka laski.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam :)
A ja dziś całą noc jak kamień przespałam do 9 :) Ale to dlatego, że wczoraj nie położyłam sie po południu bo tak to bym pół nocy sie wierciła.
No ja jestem też ciekawa czy choc jakies rozwarcie zaczyna mnie sie robić ale to dopiero będzie wiadomo 31 sierpnia więc jeszcze 11 dni :) Jak na razie nadal nie czuje sie porodowo mimo iż wczoraj cały dzień skurcze miałam ale takie brzuszne a to raczej nie zwiastuje porodu, bynajmniej gdzies tak czytałam. No więc dzis planuje troszku posprzątać, może wreszcie łóżeczko rozłożę :) A póki co musze na targ leciec córce po spodnie do przedszkola.

Do góry