reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

reklama
ojejku codziennie jakies dobre wieści

angelus gratuluję zdrowiutkiej dziewczynki

agguska trzymam kciuki za Twoją kruszynkę i za Ciebie

dziś byłam trochę pochodzić po sklepach, jakaś ciepła czapka na jesień i buty dla synusia bo potem czasu nie będzie na chodzenie po sklepach, jutro wybieram się na zakupy spożywcze, mam też w planach masaż sutków, jeszcze małż nic o tym nie wie :-D może się coś ruszy kto wie????

Witam,
Odzywam sie wieczorkiem, bo najpierw robiłam kopytka z mama, po obiedzie pojechaliśmy do lasu na grzyby, a później mieliśmy gości ehhh....
Kurcze tak sobie myśle,że już mogłabym urodzić... ale cóż nic nie przyspiesze gadaniem, wszystko zależy od Jaska.
Przepraszam, że tak tylko o sobie ale nie mam sily i zaraz ide lulac.
Angelus gratulacje, kolejny wrzesniowy dzieciaczek:)
Dobranoc

Witajcie!

Gratuluje przede wszystkim świeżo upieczonym mamusiom:-)!

Pysia23 - czy ty masz termin na 21 wrzesnia? Bo jesteśmy w tym samym tygodniu :-)
Trzymajcie sie babeczki, ja za was też trzymam kciuki. Mi już też coraz ciężej i trudno wysiedzieć np.na krześle, że o spaniu nie wspomnę...
Ale mam inny problem: w czerwcu ugryzł mnie kleszcz, od razu go wyjęłam. Zrobiła mi sie mała kropeczka. Zapomniałam o sprawie, bo nie miałąm żadnych dolegliwości. A jakieś 2 tyg temu plamka zaczęła sie powiększać, teraz jest na nodze rumień wielkości 5 cm. Poleciałam na testy do labu - wyszły ujemne. Uspokoiłam się, ale rumień nie znikał pomimo brania wapna i smarowania. Poszłam do doka, okazało sie, że to jest najprawdopodobniej od kleszcza i grozi mi borelioza. A testy wyszły ujemne, bo przez ok. 3 m-ce te standardowe testy mogą sie mylić, tzn przeciwciała są uśpione. No i jutro jadę do zakaźnego i bardzo się boję, co tam wyniknie. mam nadzieje, że nie położa mnie do szpitala, bo przecież ja mogę w każdej chwili urodzić!:no: Ta szyjka trzyma, ale nie widomo jak długo... Ratunku!:szok::szok:
Syrenko, a czy jestes w stanie okreslic, jak długo kleszcz siedzial w Twojej skorze?
Istotne jest by wyjac go przed uplywem 24 h, gdy zacznie wymiotowac po raz pierwszy i wtedy jesli jest zakazony borelioza zakaza swoja ofiare. Co innego odkleszczowe zakazenie mózgu- wirus dostac sie moze natychmiast po ukąszeniu.
Jesli wyjmuje sie go niezwlocznie jest mala szanasa na zakazenie boreliozą, ale skad to wiedziec tak naprawde...
Rozpoznana szybko borelioza jest skutecznie leczona antybiotykiem- bo to bakterie krętka. Nie powinno sie stac nic dzidziusiowi,ale ocZywiscie lepiej nie lapac tego w ciazy.
Dokladne testy IMG mozna juz zrobic po 2 tyg , a IGG bodajze od 4 do 6 tyg po zarazeniu( albo odwrotnie, teraz nie pamietam)
Moja przyjaciolka dowiedziala sie po dlugim czasie ze ma borelioze, ale to juz dawno od ukaszenia i choroba sie niezle rozpanoszyla. Jak sie leczy borelioze od razu - szybko sie ja zwalcza i skutecznie.
Oby u Ciebie bylo wszystko Ok, inaczej bedziesz zazywala antybiotyk - troche to trwa/
Zycze Ci pomyslnych wynikow, trzymam kciuki!!!

Asiek1000- gratulacje udanej wizyty, dzidzia ladnie Ci rosnie ! :-) I wazne , ze wszystko Ok Asiek.

Mnie dorwal jakis katar, gardlo mnie boli i padam dzisiaj na nos, jakas infekcja mnie lapie, takze ide wziac szybka kapiel i spac.
Dobrej nocy Dziewczyny, wyspijmy sie ! :-)

Witam sie po wizycie.

Ktg zero skurczy, tetno małej na poziomie 130, szyjka zamknieta, mała wysoko, wazy ok 2400. Waga mnie troche zmartwiła ale mówie sobie że mój gin robi pomiary od niechcenia:no: Z reszty jestem zadowolona, dzis odstawiam wszelkie leki.
No i news!! Pytam lekarza o seksik a on że odradza współżycie na tym etapie ciaży, bo możemy szkód narobić:szok: Pierwsze kurna słysze!! Ale co tam, oprócz pykanka można na tyle sposobów sprawiać sobie przyjemność;-)A tego na pewno nie odpuszcze:-)
A dlaczego martwisz się wagą, moja Lenka w sobotę też tyle ważyła i gin powiedział,że ok.
Nie miałam netu, jakas awaria w aster...
idę spać
DOBRANOC laski

ja tez sie z wami juz zegnam powolutku:) wogole ciekawa jestem jak jutro wstane w jakim miejscu bede miala brzuszek bo powolutku widze jak sie obniza bo juz reke moge wsadzic pomiedzy brzuszek a piersi taka wolna przestrzen sie zrobila az dziwnie sie przez to czuje ale to chyba dobry znak co??:happy:

Beniaminka Ty też masz termin na 21 września? To tak jak ja :) (tylko czemu suwaczek inny dzień tygodnia pokazuje?)
Ciekawe czy dotrwamy. Tzn. ja pewnie nie dotrwam, bo lekarz mi powiedział, że jak wytrzymam 10 września to i tak będzie dobrze :)
Smacznych snów dziewczynki :)

Witam już wieczorne:-) jutro wielki dzień po ostatniej wizycie, gin napisał w karcie ciąży ewidentną datę 20.08 więc hmmmm :confused::confused::confused:.... może i ja będę następna :tak::tak:fajnie by było więc trzymajcie kciukasy

miłej nocki:* spijcie dobrze:happy::happy:

reklama
hej kochane

ja sobie czytam i czytam

angelus wieeeelkie gratulacje dla ciebie, cieszę się ze masz juz swoja królewne przy sobie :)

wstrętnamałpko trzymam kciukasy zaciśnięte za jutrzejszy egzamin :) ja tez zdawałam w ciazy ale miałam wtedy jeszcze mały brzuszek, udało się za drugim razem, więc wierzę ze i tobie się dziś( bo to juz dziś) uda :)

mysia trzymam kciuki żebyś jutro już miała swoja dzidzie przy sobie

a ja nie spie , dziś nalepiłam ze 100 pierogów, drugi raz w zyciu i ostatni przy okazji, nadal jestem u rodziców miałam dzis jechac wieczorem do domku, bo jutro w planach okulista i paciorkowiec, ale mój tata zadzwonił i rozmawiałam z moim S. też, i kazał mi nie spac bo w nocy będą:-)- wariaty, nie wiem po co przyjeżdzają ale się ciesze bo dwa tyg. mojej mordki już nie widziałam :tak:
no i chyba przełoże jutrzejszą wizytę u okulist i paciorka pójde zrobic w poniedziałek- bo dzis raczej nie zasnę, pewnie tak koło 3 będą:tak:jejku ale ja za nim tesniłam.

Miłej nocki zyczę kochane i słodkich snów :*

Do góry