reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

reklama
Aga26 - nie placz Bidulko:)skoro corcia taka dzielna, to Ty tez sie trzymaj-)i jak dobrze, ze masz oparcie w Mamie:)

widze, ze wszystkie wizytu dzisiaj do przodu:)))i oby tak trzymac!zreszta wiekszosc juz wchodzi w bezpieczny okres, wiec teraz tylko rodzic:)a co tam? Pestka dla nas:)tylko ja jeszcze musze poczekac, bo troszke w tyle jestem za Wami:)

wiec Gratulacje Kobietki i spokojnej nocy:))))

caly dzien o tym mysle i zapominam zapytac?co z Emilia?wczoraj pisala o skurczach i miala jechac wieczorem na ktg, a dzisiaj cisza???????i pewnie znowu nie mamy z nia kontaktu...pisac numerki Dziewczyny, pisac!!!!

Ostatnia edycja:
Aga, trzymaj się kochana.
Pysiu, witaj w domu.
Maja, miło nam że dołączyłaś.
teraz dopiero sobie przypomniałam, że ostatnio pisałyscie o badaniu na paciorkowca, ja nic takiego nie miałam i nic nie mówił, w ogóle od początku ciąży ani razu nie miałam badania na samolocie. to normalne?

Paulko, mi się wydaje że badanie ginekologiiczne jest bardzo wazne, no bo przecież szyjkę powinno się co wizytę kontrolować. Nie jestem specjalistką, ale u mnie każda wizyta zaczyna się od badania na samolocie.

czesc Dziewczynki ......
u nas wszystko dobrze jakby kto chcial wiedziec maluszki rosna skurcze sa twardy brzuch tez czasami nawet po kilka razy dziennie....
ja w obwodzie juz 113 cm boshe ile mnie jeszcze urosnie :):)
na ktg w piatek lezalam ponad 2 godziny bo mpoj synus za chiny nie chcial lezec spokojnie i tylko kopal wiercil sie i kotlowal.... no ale pocieszam sie ze jeszcze 2 tyg i bede miala je przy sobie
buziaki i pozdrawiam :))
Karolinkare, ściągnęłam Cię myślami, bo dziś zastanawiałam się co u Ciebie>
A nie wiecie gdzie podziewa się Haszi???????????

ja miałam teraz robionego paciorkowca, mam wynik, ale nie wiem o co w nim chodzi!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kerna, a jaki masz wynik? co napisali? Bo u mnie to było, że wychodowano paciorkowca z grupy B - streptococcus agalaciae (jjakoś tak sie chyba pisze, nie chce mi się sprawdzać).

Dziewczyny, które nie miałyście tego badania, ja radzę upomnieć się o nie. Paciorkowiec nie jest szkodliwy dla nas ale dla dziecka może być bardzo niebezpieczny.
Niektórzy lekarze leczą go jeszcze w ciąży, ale rzadko leczenie to jest skuteczne. Najważniejsze jest podanie antybiotyku dożylnie gdy zaczyna się poród.
ja też już bede zmykać... mąż zaraz powinien wrócić, córcia już śpi ( zasneła na fotelu w jednej rece trzymała łyżkę w drugiej jogurt
Asiek, ja też uwielbiam ten widok jak Jaś zaśnie w fotelu z jedzeniem lub piciem w rączkach:-)

asiek1000 co do rozwierania się i skracania się szyjki to nie jest potrzebne USG, bo to się wyczuwa podczas badania ginekologicznego :)
no to to ja wiem ale Paulka pisze ze od poczatku ciązy nie jest badana na fotelu wiec jak jej lekarz określa czy sie niec nie dzieje??

a miałam juz nie wchodzic ;) nałóg...
ale teraz juz uciekam pappap

Ufff, przeczytałam, ale my dużo piszemy :-)
Witam nową mamusię - Hejka Majka :-)
Pysiu super, że juz jestes w domku, tylko widzę że już wysiedzieć nie możesz i za wielkie sprzatanie się bierzesz, osz Ty niepokorna, proszę wypoczywać! ! ! :-)
Alcia- widze, że zrobiłas jednak # Bita, ale Ci zazdroszczę że możesz skonsumować, troche musi w lodowce odlezec, ale jest naprawde pycha i po jednym , dwóch kawalakach apety na slodkie jest zaspokojony . niedługo zrobie, juz mam ogromnego smaka!

Dziewczyny gratuluję Wam udanych wizyt duże juz te nasze dzieciaczki...i punkt 0 juz tak blisko...
Paulka, ja mam badanie na samolocie co 2 tyg na kazdej wizycie, a USG co drugi lub na kazdej wizycie. Ale badanie palpacyjne pochwy jest bardzo wazne, nie dosyc ze ocenia nam szyjke, ewentualne nadzerki, rozwarcie itd, to jeszcze oj przynajmniej oglada sluz uplawy i ...wacha je ( dziwne moze ale tak je ocenia, oprocz robienia wymazow co jakis czas).Jutro tez zacznie od samolotu i pobrania wymazu na paciorkowca. Ponoc robi sie okolo 36 tc . Na USG dopochwowym tez widac szyjke, ale przez brzuszek juz slabiej, bo dzidzia bardzo zaslania. No dziwne ma metody, ale jak tu wszystkie widzimy, co lekarz to troche inne metody badan i wskazan. Moj mnie pyta czy czuje ruchy, ale nie kazal niczego notowac, liczyc...mama mija , to chyba stresujace? W SR tez mowili o liczeniu ruchow od 36 tc popoludniu i wieczorem ale bez wariacji, przeciez ja bym sie stresowala bo malutka ma takie dni, ze malo wierzga.
Życzę Wam miłego wieczorku i spokojnej, wyspanej nocy! :-)

Gratuluję wszystkim mamuśką udanych wizyt!!!!

Paulka faktycznie dziwne że nie bada Cię na samolocie, ale tak jak pisze beniaminka każdy lekarz ma swoje metody nam pozostaje wierzyć jego umiejętnościom

Dziewczyny ja też już będę się żegnała i życzyła wszystkim spokojnej i przespanej nocy (o której notabene sama marze) Do usłyszenia jutro!!!

reklama
dziewczyny melduję się po powrocie od rodziców, w dwupaku i zabieram się za nadrabianie zaległości a jest czego!!!!

bardzo byłam ciekawa ile się rozpakowało, gizelka gratulacje!!!! :-)

Do góry