reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Mnie gin już na pierwszej wizycie dał zlecenia na wszelkie możliwe badania , za pierwszą wizytą w labie 7 próbówek ze mnie wypompowali :szok: a paciorka miałam ostatnio robione i na szczęście nic nie wyhodowali. Co mi przypomina że teraz te wszelkie wyniki trzeba do szpitala uszykować. Musze przyznać , że w całym zyciu tylu badań nie miałam robionych jak teraz w ciąży.

Ja nie mogę, ja tego 3-bita Beniaminki chyba jednak zrobię , bo mnie kusi i kusi a dupa rośnie :tak:

reklama
Akderk ja rozmawialam z moim lekarzem odnosnie dokumentow jakie trzeba wziasc do szpitala i mowil ze karta ciazy wystarczy ze tam jest wszystko napisane no i oryginal grupy krwi, a tak poza tym pozdrawiam Cie bo rowniez jestem z okolic Gdyni a dokladnie zamieszkuje teraz Rumie, gdzie planujesz rodzic?

Beniaminka za tego 3bita, to powinna jakieś opłaty pobierać ;P
Ja już też powoli zmykam się szykować do spania. Kolorowych snów i spokojnej nocy Wam życzę.

aj dupa rosnie:))))zjadlam 2 kawalki i juz popijam herbatke bo mnie zemdlilo troszke:)ale warto bylo!!!!
Mamusie cukrzycowe - przepraszam za smaczki:)ale pocieszam Was, ze ja po porodzie jesc takich cudow nie bede mogla, bo bede na diecie:)))a Wy malutko tyjecie dzieki diecie, wiec bedziecie mogly potem zyc normalnie:)))

co do badan ginekologicznych, w Irlandii nie robi sie wcale, chyba, ze uwazaja, ze dzieje sie cos zlego..a nie uwazaja nigdy, bo dla nich zawsze wszystko ok:)na serio uwazaja, ze to sprzyja infekcjom itp...powiem Wam nawet, ze jak bylam na pogotowiu bo mnie bolal brzuszek, lekarz chcial mnie zbadac, wiec zawolal pielegniarke, poniewaz lekarz mezczyzna aby dotknac kobiete musi miec towarzystwo innej kobiety, i pomacal mnie tylko po brzuchu..pielegniarka spytala czy przygotowac mnie do badania, wskazujac "nizsze partie", a on na to "nie, nie - ona jest w ciazy", prawie jak bym tredowata byla;)
ale wlasnie dlatego chodze prywatnie, do polskiej pani ginekolog, czuje sie lepiej gdy mi tam posprawdza co trzeba...ale z drugiej strony, wiele Irlandek korzysta tylko z publicznej sluzby zdrowia i rodza zdrowe dzieci!a procent poronien i smierci niemowlat jest mniejszy niz w Polsce...

a propo irlandzkich Mamus - Przyszla_Mamo gdzie jestes?

Witam z rana p o nieprzespanej nocy .

Alcia ale mi narobilas smaka tym ciachem
Aguuska kciuki zacisniete. Wracaj szybciutko do Nas.
Gratki udanych wizyt
Witam tez nowe mamusie.

co do badan ginekologicznych, w Irlandii nie robi sie wcale, chyba, ze uwazaja, ze dzieje sie cos zlego..a nie uwazaja nigdy, bo dla nich zawsze wszystko ok:)na serio uwazaja, ze to sprzyja infekcjom itp...powiem Wam nawet, ze jak bylam na pogotowiu bo mnie bolal brzuszek, lekarz chcial mnie zbadac, wiec zawolal pielegniarke, poniewaz lekarz mezczyzna aby dotknac kobiete musi miec towarzystwo innej kobiety, i pomacal mnie tylko po brzuchu..pielegniarka spytala czy przygotowac mnie do badania, wskazujac "nizsze partie", a on na to "nie, nie - ona jest w ciazy", prawie jak bym tredowata byla;)
ale wlasnie dlatego chodze prywatnie, do polskiej pani ginekolog, czuje sie lepiej gdy mi tam posprawdza co trzeba...ale z drugiej strony, wiele Irlandek korzysta tylko z publicznej sluzby zdrowia i rodza zdrowe dzieci!a procent poronien i smierci niemowlat jest mniejszy niz w Polsce...
?
Tutaj z tymi badaniami na samolocie jest podobnie , robia jak cos sie dzieje. A o skroconej szyjce poinformowano mnie po zwyklym usg. Tak samo z tym paciorkowcem tez nie jestem pewna czy mialam robione, lezac w szpitalu pobierali mi wymaz ale czy na to to nie mam pojecia.

A wczoraj na niemieckiej telewizji ogladlam program o szczepieniach dzieci w Europie i okazuje sie , ze w calej europie szczepi sie dzieci na wszystko. Tylko w Polsce ostatnio obserwuje sie nipokojace zjawisko, ze matki odchodza od szczepien podstawowych , wywolane jest to nieprawdziwymi informacjami, czerpanymi przez matki z internetu i forum , na temat szczepien. Doslownie tak to nazwali Niemcy , ktorzy bardzo krytykuja postepowania matek w Polsce, obawiaja sie , ze moze to doprowadzic do nawrotow chorob , o ktorych w Europie juz dawno zapomniano.
Bylo tez o szczepieniu na swinska grype. Okazuje sie , ze po tym szczepieniu jest juz kilka osob , ktore maja skutki uboczne tzn zapadaja w jakis sen narkoleptyczny ( tj usypiaja w minute tam gdzie sie chwilowo znajduja)
I bac tu czlowieku madry z tymi szczepieniami

witam z rana :)
jeśli chodzi o spanko to ja jakoś ostatnio nie mam z tym problemów, chociaż dziwnie brzuch mi twardniał i pobolewał trochę się wystraszyłam ale przeszło.. miała któraś z was tak że w dzień nic się nie dzieje a wieczorem twardnieje i odczuwam ból taki jak bym okres miała dostać??... zobaczymy jak będzie dziś..
Saraa z tymi szczepieniami to się zgodzę też gdzieś to słyszałam wgl. jak się wchodzi do przychodni to same plakaty o szczepieniach dla maluszków.

a kochane zróbcie sobie migdałowca bez pieczenia też :) super ciastko i w miarę szybko się robi:)
Wielkie Żarcie - Przepis - migdałowiec

a ja się muszę pochwalić bo jakoś na słodkie mnie nie ciągnie w ciąży wole owocki mogę wciągać kg :):)
miłego ranka bez niespodzianek i samych udanych wizyt życzę

Witam porannie z deszczem za oknem :)
Saara ja maialam badania na samolocie na kazdej wizycie a teraz od ok miesiaca za kazdym razem mam jeszcze "dowcipne" USG. Wymaz na paciorkowca tez mialam brany i sprawdzane czy wody sie sącza. Jak wszedzie co lekarz to po swojemu robi :)
Milego dnia brzuchatki i dobrych i baaardzo dobrych wiesci na wizytach :)

Dziekuje serdecznie za nr tel !!!

Witam i ja :)
Mi na paciorkowca wymazu ginka nie brała :/ Ale w żadnej ciąży nie miałam pobieranego :/ A teraz wizyta dopiero 31 sierpnia to nawet nie wiem czy zdąży mi zrobić albo czy doczekam wyniku :(

reklama
ja paciorkowca w pierwszej ciazy nie mialam robionego ale teraz juz kolo 16 tyg lekarka uprzedziła mnie ze bedziemy robiły wymaz... wynik poznam w czwartek....

coś kiepsko sie czuje żołądek mnie boli i brzuch sie stawia....
do tego Julcia zrobiła mi pobudkę o 6-50 :/ fajnie jak chodzi spać po 19 ale nie fajnei ze później tak wcześnie wstaje....

udanych dzisiejszych wizyt

Do góry