reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

hejka z rana

ja tez sledze co tam u taka_ja:)

trixi,i wszystkie ktore maja dzis wizyty POWODZENIA

co do karmienia to ja tez jestem za piersia,Besia karmilam 14 mies,teraz tez sie nastawiam.Uwazam ze jest duzo lepsze dla dzidzi (zwlaszcza te 6 mies) ,i tansze:),i wierze ze niektore mamusie choc bardzo chca i probuja nie moga,z roznych przyczyn.A sa i takie ,ktore poprostu nie chca ze wzgledu na to ze nie chca miec flakowatych piersi,nie chce im sie wstawac w nocy itp -tego nie rozumiem.

A fakt ze naprawde smarowanie sutkow swoim mlekiem i zostawienie do wyschniecia pomaga:)

milego dzionka

reklama
O widzicie znowu się czegoś nowego dowiedziałam tzn. jeśli chodzi o smarowanie brodawek własnym mlekiem. Nie wiedziałam ze tak się robi więc pewnie bym je wycierała po każdym karmieniu. Ja kupiłam w aptece Bepanthen maść bo tak doradziła mi siostra która kilka lat temu rodziła - jeśli jej pomagała to może i mi pomoże :)

Powodzenia na dzisiejszych wizytach (sobie też tego życzę i cały czas powtarzam że będzie dobrze)!

O widzicie znowu się czegoś nowego dowiedziałam tzn. jeśli chodzi o smarowanie brodawek własnym mlekiem. Nie wiedziałam ze tak się robi więc pewnie bym je wycierała po każdym karmieniu. Ja kupiłam w aptece Bepanthen maść bo tak doradziła mi siostra która kilka lat temu rodziła - jeśli jej pomagała to może i mi pomoże :)

Powodzenia na dzisiejszych wizytach (sobie też tego życzę i cały czas powtarzam że będzie dobrze)!

iwona ta masc tez jest dobra ,ale fakt najszybciej dzialalo mleko

Q...... szyjka miekka, krotka i rozwiera sie na 0,5 cm, Kaska naciska dosyc mocno i jest ulozona prefekcyjnie tak jakby miala za moment wyjsc.Mam lezec i nic nie robic i ......do 01.09 to raczej marne szanse zeby doczekac :( nastepna wizyta za tydzien i byc moze nowy termin cesarki .I jakby sie cokolwiek dzialo to od razu do szpitala.......

A ja tak sie cieszylam na ta wizyte...... i co ....... siedzimy na bombie :) Dzieki za trzymane kciuki :)

:-)Witam wszystkie mamusie:-)
Dziś wizyta na 12 :) boje się co powie lekarz..... jak przyjadę to od razu dam wam znać co i jak:)buziaczki:*:*

Trixi - o kurcze, ale w końcu Ty masz już Kaśkę pewnie gotową do przyjścia na świat. U nas zazwyczaj ustalają termin cc na 2 tygodnie przed planowanym terminem porodu, więc pewnie w Polsce miałabyś wcześniej a nie 1.09. Leż i odpoczywaj, jeśli oczywiście dasz radę.

Pozostałym dziewczynom życzę udanych wizyt! Sporo się ich dzisiaj nazbierało!

DAGNA! I co - ostatecznie wyspałaś się? Powinnaś mieć ranek bez kataru!

Nie wyspałam się, położyłam się w końcu koło 1,ale dalej nie mogłam usnąć. Katar poranny się pojawił :-(

Właśnie wyprałam 1 partię ciuszków - same róże... mam jeszcze 3 ogromne worki ciuchów, kiedy ja to wypiorę? (same małe rozmiary - większość do 3 miesięcy).

Witam porannie
Trixi nie martw się Kaska nawet jak by miała sie urodzic juz to jest dzieckiem donoszonym wiec bez stresu :) bedzie dobrze wypoczywaj .
Ja mam wizyte dopiero w czwartek a moja Lenka tez juz niesamowicie napiera i brzucho twardnieje czesto :/
Powodzenia dzis na kolejnych wizytach
Ja mykam na spacerek maly paaa... :)

Witam!

Trixi, gratki wizyty! Chyba możesz być następna! Ale to już 38 tydzień i myślę, że dziecko już jest bezpieczne!

Za wszystkie mamusie, które dziś mają wizyty - trzymam mocno kciuki!!!!

A ja tez jakiegos dołka zaliczam, ciuszki czekaja na poprasowanie, zawartośc torby szpitalnej czeka , ale jeszcze nie w walizce... no bo muszę leżeć i teraz denerwuję sie ,ze moze mnie złapac w kazdej chwili...
Co do rodzicielskich obaw ... jednak dzieci czekaja na bezwarunkowa miłośc rodziców, ale ufam ze tej nie zabraknie nam dla naszych maluszków i tych starszych dzieciaczków. Pozwólmy działać naszym sercom, a wszystko bedzie dobrze.

Aga26ka - trzymaj się i nie dawaj! Trzymajmy się razem!
Ubłagałam męża i pozwoli mi dziś podjechać do miasta do apteki. Muszę się wreszcie spakować, bo okropnie się boję, że będę musiała jechać do szpitala, a tu nic nie mam!

Uprałam też plecak córeczki. W razie czego, przynajmniej ona będzie naszykowana do szkoły. Za 2 tyg. rozpoczęcie roku szkolnego:szok:

Angelus - mam często podobne obawy!

Witajcie mamusie :)
kurcze dziewczynki co Wy sie tak wszystkie denerwujecie przed wizytami?? zobaczycie ze same dobre wieści będa :))

Trixi "weszłaś" juz w bezpieczny okres więc nie ma co sie steresować tylko czekac na księżniczkę :))))

ja tam moge rodzic po 38 tyg- nie mam nic przeciwko :)

przechodziłam wczoraj pod szpitalem gdzie leży lub leżała Gizelka, ciekawe co tam u niej....

co do karmienia piersią hmmmm sama dałam rade tylko do 3m, najpierw brak pokarmu później mała nie chciała mojego mleka.... teraz chciałabym dłużej laktacje podtrzymać ale zobaczymy jak wyjdzie.... ale osobiście nie uważam aby mama butelkowa była gorsza- zwłaszcza ze karmienie butelka to wcale nie jest zadna wygoda, cycka wyciągasz i gotowe a tu zawsze woda musi byc przygotowana, mycie butelek itp.... no i kasa....

ja dzis pewnie sporo bede siedziec na BB bo moja druga połowa do 14 w pracy a później jedzie prosto do Niemiec wiec zjawi sie w domku dopiero na wieczór :(((

reklama
Q...... szyjka miekka, krotka i rozwiera sie na 0,5 cm, Kaska naciska dosyc mocno i jest ulozona prefekcyjnie tak jakby miala za moment wyjsc.Mam lezec i nic nie robic i ......do 01.09 to raczej marne szanse zeby doczekac :( nastepna wizyta za tydzien i byc moze nowy termin cesarki .I jakby sie cokolwiek dzialo to od razu do szpitala.......

A ja tak sie cieszylam na ta wizyte...... i co ....... siedzimy na bombie :) Dzieki za trzymane kciuki :)

super wiesci Trixi naprawde
jakby co to mala juz donoszona i mozesz rodzic
ja czekam powiem szczerze na takie wiesci w srode jak pojde do gina
no i po piatku po dniach otwartych w przedszkolu moge isc rodzic tak jak Ty
a narazie lezakuj

Do góry