reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

mammi , nie ma za co:-). Ja już ostatnio takiego schiza dostaję, jak którejś nie widzę dłuższy czas... Zastanawiam się też co się dzieje z sapikiem??? Jej to już w ogóle kupę czasu na forum nie widziałam:sorry:.
Dziewczyny ciekawe jak tam Taka_ja (pewnie już się cieszy Malutką)
i jak się ma nasza Pysia???

reklama
Nam polecali na sr octanisept taki płyn sprayu, gdyż jakieś badania wykazały że spiryt przenika do nerek i ma na nie niekorzystny wpływ, jednak położna powiedziała,jakby się długo paprał ten pempuszek to delikatnie patyczkami do uszu potraktować70% spirytusem, a na cycki to to co Wstrentnamalpa poleca ponoć jest the best.
(...)
Zrobiłam przed chwilą knedle ze śliwkami, a mój P zjadł 2, powiedział,ze lepsze byłyby z mięsem ech............faceci, no troszkę zjem jutro, resztę zamrożę, no chyba,że któraś z was ma ochotę to zapraszam.

U nas też na sr polecali octanisept.
A knedli ze śliwkami to bym zeżarła - ja wszystko co ze śliwkami wprost pochłaniam. Ale te chłopy dziwne... :eek:

Co do karmienia - to ja bym chciała karmić piersią (a właściwie piersiami ;-)), ale uważam, że to sprawa indywidualna każdej kobiety. Ale fakt, że jest teraz nacisk na karmienie piersią - moja mama opowiadała mi, ze mnie karmiła butelką, bo wtedy jakoś to było bardziej promowane i większość kobiet cycem nie karmiło. A teraz przegięcie w 2 stronę.

A ja nie mogę spać. Położyłam się przed 22 i do tej pory przewalałam się z boku na bok - postanowiłam sobie odpuścić i posiedzieć przy compie. I jeszcze cholera przypelętał się do mnie katar sienny - zawsze mnie męczy rano, a teraz chyba mu się pory dnia pomyliły :angry:

A z teściową spoko... ale z nią to jak na karuzeli - raz normalnie a raz awantura, płacz (jej) i wylewanie żali.

Witam porannie :) Gonie do ginka mam o 8.00 wizyte ciekawe co mi powie ? :) Kaska dala mi sie dzisiaj wyspac wiec tydzien zaczyna sie fajnie :) Milego dzionka !!! Odezwe sie jak wroce :)

TRIXI! Trzymam kciuki!
DAGNA! I co - ostatecznie wyspałaś się? Powinnaś mieć ranek bez kataru!

Mnie też irytuje to, że wszyscy dookoła zawsze są mądrzejsi i wiedzą lepiej, jak należy ubrać dziecka, jak i czym karmić itp. Niektórym kobietom karmienie piersią przychodzi z łatwością, a dla innych to droga przez mękę. Jest to wybór mamy i nikomu nic do tego. Niestety pamiętam, że jak moja córka była mała, to wszyscy (głównie obcy ludzie na spacerze, w sklepie itp) zadawali pytania typu: ile ma, jak ma na imię, czy karmi pani piersią. Dla świętego spokoju zalecam odpowiedź ze słodkim uśmiechem"tak, oczywiście" bez względu na stan faktyczny. A co ma zrobić mama, która chce karmić, a z różnych przyczyn nie może? Dlaczego ma być narażona na komentarze?

Na piersi polecam Purelan lub Linomag oraz okłady z rumianku.
Ponoć też dobrze jest smarować własnym mlekiem.

dzien dobry

Trixi to czekamy na wiesci

Taka ja czekamy na Was,bo pewnie po tych wodach to lada dzien we dwie wrocicie do nas

Lilu,Olcia nie martwcie sie na zapas,mam nadzieje ze dzieciaczki sie obroca

Agim ja tez uwazam ze karmienie to kazdej indywidualna sprawa

witam kawowo
ostatni tydzien do pracy
tzn do czwartku bo w piatek mam zamiar z cora na dni otwarte do przedszkola jechac

Witam!

Strasznie się dzisiaj denerwuję przed wizytą a to dopiero o 14. Męczą mnie coraz częściej skurcze i brzucho jest taki twardy że mam czasami wrażenie ze popęka i dzieciątko wyskoczy jak z "tortu".
Wczoraj poprałam wszystkie ciuszki bo strasznie nudna była wczorajsza niedziela tak więc dzisiaj czeka mnie prasowanie ale to dopiero po wizycie.
Czy ktoś ma jakieś wieści od Taka_Ja? Ciekawe co tam u niej. I niech mi ktoś powie gdzie jest tosia??

TRIXI! Trzymam kciuki!
DAGNA! I co - ostatecznie wyspałaś się? Powinnaś mieć ranek bez kataru!

Mnie też irytuje to, że wszyscy dookoła zawsze są mądrzejsi i wiedzą lepiej, jak należy ubrać dziecka, jak i czym karmić itp. Niektórym kobietom karmienie piersią przychodzi z łatwością, a dla innych to droga przez mękę. Jest to wybór mamy i nikomu nic do tego. Niestety pamiętam, że jak moja córka była mała, to wszyscy (głównie obcy ludzie na spacerze, w sklepie itp) zadawali pytania typu: ile ma, jak ma na imię, czy karmi pani piersią. Dla świętego spokoju zalecam odpowiedź ze słodkim uśmiechem"tak, oczywiście" bez względu na stan faktyczny. A co ma zrobić mama, która chce karmić, a z różnych przyczyn nie może? Dlaczego ma być narażona na komentarze?

Na piersi polecam Purelan lub Linomag oraz okłady z rumianku.
Ponoć też dobrze jest smarować własnym mlekiem.

Gdy karmiłam piersią Borysa pomagało mi przede wszystkim smarowanie brodawek swoim pokarmem:tak:

Liliu02 wiesz że cie kocham?;-)Tak jak piszesz, dziecko dziecku nie równe i może Helenke będę karmić piersią trochę dłużej.. Życie pokaże. Bo z Borysem to była masakra:no:

powodzenia na wizytach i dobrych wieści

reklama
hej :) ja dzisiaj wyjatkowo szybko wstalam..ale to z nerwow przed wizyta i w dodatku dopiero na 15;/ ale musze jechac jeszcze na zakupy. mam nadzieje ze wszystko bedzie ok.

widze ze kilka mam ma dzisiaj tez wizyty wiec powodzenia:)

Do góry