reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

mam pytanko do mam małych dzieci,co sie teraz stosuje do pępuszka? bo za czasów moich córeczek stosowało sie fiolet a teraz nie mam zielonego pojęcia a jutro chciałam uderzyć do apteki ,aha i jaki krem polecacie na cycuszki?

reklama
Karolina u nas nie wolno nic uzywac na pepuszek poprostu zostawic tak jak jest , przykladam tylko wyjalowiony kompres. Ja juz tak robilam 5 lat temu przy moim synku i odpadl bez problemu. Ale co kraj to obyczaj.

Właśnie przeglądałam wątek zakupowo-wyprawkowy i trafiłam na debate o karmieniu piersią. Czy są wśród nas jakies panie które nie chcą karmic piersią?
Ja na przykład karmić cycuszkiem chce tylko w szpitalu a potem przejść na modyfikowane i czuje się w tym względzie osamotniona, boję się że lincz mi się dostanie:sorry::unsure:

agim to zlinczują nas obie bo ja podejrzewam ,że tez tak zrobię!! :eek::sorry:

Karolina do pępuszka ja stosowałam spirytus ale niby teraz od tego odchodzą(dowiemy się w szpitalu) narazie nic nie kupuję a na cyce obowiązkowo maść bepanthen!!!!:tak:

Ja powolutku się pakuję bo mnie skurcze nawiedzają..spisałam sobie wszystko na kartce żeby potem w stresie nie zapomnieć..część już powkładałam do torby..muszę jeszcze kupić smoczek do butli z aventu bo on ma maleńką dziurkę najlepszą na początek!!
Łóżeczko też już ubrałam a po jutrzejszym usg jak wszystko będzie cacy to może w końcu wezmę się za porządki w chałupie:-p

Dziewczyny myślę ze kwestia karmienia to wybór każdej z nas i nic nikomu do tego . Pewnie znajdzie się grono jakieś które będzie to z góry potępiać karmienie butlą - nie mówię tu o naszych ciężarówkach , ale zawsze jakaś ciotka , lub "miła " koleżanka swoje 3 zupełnie zbędne grosze wtrąci , zresztą każdą z nas to czeka w jakiejkolwiek kwestii maluszkowej, bo nieraz widzę jak młode matki są na ulicy zaczepiane i upominane , że dziecko ubieraja za lekko , albo że bez czapki, jak to w samym bodziaku ( 30 stopni ale nie lepiej dziecko najlepiej w rajtuzki ubrać i grubą czapę bo je zawieje ). No takie babsztyle :angry:się zawsze znajdą, kwestia tego czy sobie odpowiednia ripostę znajdziemy:-)

Widzę, że nie tylko ja mam dziś leniwy dzień!

Po całodziennym upale zbiera się na burzę - może powietrze się zmieni, bo nie ma czym oddychać!

Co do karmienia - ja na razie nastawiam się na pierś, a dalej zobaczymy, jak wyjdzie! Wszystko ma swoje plusy i minusy. Tak samo jest z karmieniem naturalnym jak i z butlą. Na pewno przy butli człowiek jest mniej uwiązany przy dziecku i ma więcej czasu dla siebie - może gdzieś wyjść! Karmiąc piersią rok i 4 mies. czasami czułam się jak osaczona, jak własność dziecka! W szczególności na początku kiedy karmienie trwało czasami nawet całą noc.
Wcale nie dziwię się mamusiom, które chcą karmić butlą!

dobry wieczor

nie odzywalam sie
bo w piatek po pracy zaliczylam fryzjera
a potem pojechalam do tesciow i dopiero wrocilam

widze ze zadna sie nie rozpakowala
milego wieczoru

reklama
Właśnie przeglądałam wątek zakupowo-wyprawkowy i trafiłam na debate o karmieniu piersią. Czy są wśród nas jakies panie które nie chcą karmic piersią?
Ja na przykład karmić cycuszkiem chce tylko w szpitalu a potem przejść na modyfikowane i czuje się w tym względzie osamotniona, boję się że lincz mi się dostanie:sorry::unsure:
BEz przesady uważasz nas za tak mało tolerancyjne?Karm sobie dziewczyno czym uważasz za stosowne, to twoje dziecko....

mam pytanko do mam małych dzieci,co sie teraz stosuje do pępuszka? bo za czasów moich córeczek stosowało sie fiolet a teraz nie mam zielonego pojęcia a jutro chciałam uderzyć do apteki ,aha i jaki krem polecacie na cycuszki?
Nam polecali na sr octanisept taki płyn sprayu, gdyż jakieś badania wykazały że spiryt przenika do nerek i ma na nie niekorzystny wpływ, jednak położna powiedziała,jakby się długo paprał ten pempuszek to delikatnie patyczkami do uszu potraktować70% spirytusem, a na cycki to to co Wstrentnamalpa poleca ponoć jest the best.

u mnie po burzy, powietrze się oczyściło...przyjemnie, byłam na 3 km spacerku, oj już nie dla mnie takie wyprawy....
Zrobiłam przed chwilą knedle ze śliwkami, a mój P zjadł 2, powiedział,ze lepsze byłyby z mięsem ech............faceci, no troszkę zjem jutro, resztę zamrożę, no chyba,że któraś z was ma ochotę to zapraszam.

Do góry