reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Zgadzam sie z wami dziewczyny,ze dzisiaj totalne nudy,a do tego strasznie gorąco i parnie,nie mam czym oddychac i jestem cała spocona od stóp do głów.ale musze sie pochwalic ze spakowana jestem do szpitala w 100% i malutką też mam już przygotowana na wyjście ze szpitala,przynajmniej małżonek szczęsliwy ze w razie czego nie bedzie sie stresować a ja razem z nim,więc wszystko gotowe a ja mogę rodzic;-)

reklama
Karolina - u mnie torby spakowane, ale jeszcze pare rzeczy musze dokupic i sie przeprowadzic:)wiec Filip czeka:)ale jak ostatnio tlumaczylam do Kochania, ze ta lista do szpitala bardzo dluga, wiec biore co najpotrzebniejsze, a reszte bedzie dowozil - spojrzal przerazony,"ale bedzie w domu przygotowane?":)))no bedzie, bedzie....tylko w ktorym? to tez mu usilowalam wytlumaczyc, ze w szpitalu jak nie bede miala wszystkiego co potzrebne to mi dadza, gorzej jak w domu bedzie nieprzygotowane..nikt nam nie pomoze:)wiec ja mam jeszcze czas i rodzic nie moge:)
ale powiem Wam szczerze, ze jutro odbieramy klucze do nowego domu, wszystkie rzeczy dla dziecka mam spakowane i pierwsze co, urzadzam jego pokoik:)

Witam!
Taka_ja, Lilu kciuki zacisniete...
Monia gratki wizyty. A ja fotelik maxi cosi cabrio z baza isofix kupiłam uzywane na ebayu za ponad 400zł kmpl. ;)
Dzis tez mało spałam, ciagle sie budziłam , a to siusiu a to plecy bolały i nie mogłam sobie dobrej pozycjii znaleźć...achh, jeszcze troche.Cos jeszcze miałam napisac ale juz nie pamietem do której co...hmmm sorki.
Miłej niedzieli kochane...
TEż patrzyłam na używane, ale mój P powiedział,że absolutnie nie kupi używanej bazy i fotelika gdyż te rzeczy odpowiadają za bezpieczeństwo dziecka i nigdy nie sprawdzisz czy nie mają wad po użytkowaniu, tak więc nici a ja już nie chcę się z nim kłócić, choć wolałabym tę kasę wydać na coś innego.

dziewczynki nie poczytam, przepraszam.
Wpadam tylko dać znać, że żyję.
Byliśmy na weselu do 1 w nocy, nawet tańczyłam przy gorących rytmach bo mi nie dało. Jestem kompletnie padnięta, spuchnięta i w ogóle szkoda gadać. Ale przynajmniej weselicho zaliczone z wieelkim brzuchem:-) Miłej niedzieli:-)
To super,że się wybawiłaś
u mnie duchota niesamowita... już po obiadku( schaboszczak+sałatka grecka, bez ziemniaków lub ryżu bo P na diecie bezwęglowodanowej)teraz na jakiś spacerek się wybierzemy czyt. LODY wezmę aparat to zrobię parę fotek.
leniu****cie, drzemajcie, nudźcie się już niedługo.....

no i sie rozpadalo:) pol dnia przelezalam bo mam niskie cisnienie i jakas slaba jestem ale teraz po deszczu od razu zyc sie chce. ja jeszcze torby nie spakowalam..brakuje mi tylko szlafroka i wyprawki dla malego na wyjscie ze szpitala ale jutro robie koncowe zakupy:)

jak dzisiaj chodzi za mna piwo...mam ochote na mega zimne z lodowki z sokiem....

Malgos - pozostaje bezalkoholowe:)

Monia - moj ma takie samo podejscie!ja nie moge miec nic uzywanego dla dziecka....ale jak sprawdza stan konta, to sie bardzo dziwi czasami;)choc ja sie nie do konca z nim zgadzam, to tez klocic sie nie bede...w sumie to bedzie moje jedyne dziecko...tak mysle!

a jak on zaraz z pracy nie wroci, to bede dzis mistrzynia postow na bb!nudzi mi sie, ale na nic konkretnego nie mam ochoty...niedziela:)

nie wytrzymalam i wypilam kilka lyczkow z sokiem ale Tyskie..

co do rzeczy dla malucha to moj tez nie chce uzywanych ale w lumpku i tak pokupowalam sporo..jednak na lozeczko od kuzynki sie nie zgodzil i kupilismy nowe.

Alcia ja Ci wierze ze nudzisz sie bo ja tez..wogole to nie lubie niedziel..sa nudne i ciagna sie..

no to widze ze podejście waszych chłopów jest dokładnie takie samo jak mojego w zasadzie ja też chciałam zeby wiekszosci było wszytko nowe korzystam do póki mnie na to stac,przy moich pierwszych córeczkach nie mogłam sobie na to pozwolić ze wzgledu na cieżką sytuacje finansową,dlatego też przy tej mojej trzciej perełce poszłam na całego,ale w sumie nasz budżet na tym nie ucierpiał ponieważ ja uzgodniłam z mezem ze wszystkie pieniazki z chorobowego przez wszystkie miesiace miałam do dyspozycji w 100% na dzieciaki,oczywiscie macierzyńskieg też nie oddam;-)

Witam,
i u mnie nudna niedziela bo pogoda nie wiadomo jaka, chmury parno i albo mogłoby padać alebo słonko, bo nie wiem co ze sobą zrobić czy leżeć czy wyjść :/
Ciekawe co u Taka_Ja, pewnie juz po wszystkim :)
A ja dzis jakas osłabiona nawet na fotelu słabo mi było i krew z nosa poszła :/ A nigdy w życiu mym mi nie leciała.

reklama
W domu duchota jak jasna cholera a na spacer mam za dużego lenia:eek: Zjadłam lody dla ochłody, troszku się samopoczucie poprawiło. Co do piwka to ciągot nie mam, przynajmniej takiego z goryczką. Serwuje sobie ostatnio Karmi Poema Caffe, zimne jest przepyszne:-):-):-)

Do góry