reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Alcia - dzisiaj 15 sierpien- to święto kościelne- tzw dzien "Matki Boskiej Zielnej" a fachowo- Wniebowzięcie Najświętszej Marii Panny " . W Polsce mamy ustawowo dzien wolny od pracy, tyle ze i tak niedziela wypadła.Wszystko pozamykane, jedynie jesli wlasciciel sklepu sa obsługuje moze miec sklep otwarty. Wielkie hipermarkety zamknięte. Niespecjalnie mi to przeszkadza, chociaz mialam z mama jechac do Silesii na zakupy ciuchowe- rodzice idą na wesele do kuzynki, ale dzisiaj z zakupów nici, i ufff dobrze, bo burza bokiem chodzi a w domu parno, duszno -maskara, ja się topię.

Kerna- ja sie martwię, że Ciebie nie ma a Ty balujesz na weselichu :-D Fajnie, że pobawiłas się, masz wigor Dziewczyno :-)

Jesli chodzi o ciuszki- to piorę w temp 40 C. Pozniej ewentualne pieluchy tetrowe juz uzywane bede od czasu do czasu gotowała, podobnie białe bodziaki i spiochy ale to jak juz beda zółkły od prania i używania ;-) Kiedyś również gotowałam pieluchy w kotle na gazie, to była masakra , potem to wieszac w suszarni 4 pietra nizej, i tak co 3 dzien.
Na szczescie te czasy minęły i jest dobra pralka i...pampersy w przystepnej cenie :-)
Anitas, podziwiam :-) Masz cierpliwość ! :-)

reklama
Witam kochaniutkie po cieżkiej i nieprzespanej nocce,zasnęłam dopiero nad ranem i dopiero po 10 sie obudziłam zaglądam na bb a tu takie wieści ;-)
taka_ja trzymam kciuki za szybki poród i zdrowego maluszka, czekamy na wiesci;-)
mycha ja chyba przeoczyłam twojego posta bo nie wiem o co chodzi z tym twoim terminem przecież wedłóg suwaczka masz termin za 4 tyg,o co chodziii/???? Ja dziewczyny prałam ciuszki w 30-40 stopniach z podwójnym
płukaniem

uffff jak gorąco :baffled:( ale to żadna niespodzianka prawda)
Spakowałam torbę do szpitala , tak pi razy drzwi mam wsio, parę rzeczy dopakuję na końcu tylko muszę sobie listę tych rzeczy powiesić na szafie co by w ferworze paniki strachu i się jakoś opamiętać :tak:

Mysia, przepraszam,że tak bezpardonowo, ale kiedy miałaś ostatnią @? Może ten lekarz coś nie teges:eek:. Ja się pierwszy raz spotkałam,żeby lekarz pomylił datę porodu!!! Przecież oni z reguły posługują się takimi okrągłymi wskaźnikami- nakierowują tylko na datę ostatniej miesiączki i samo jak byk wychodzi, na kiedy masz termin. Może coś pokręcił,a Ty się zamartwiasz, bidulko:sorry:
Kerna , fajnie,że się wybawiłaś!!!

Angelus, może się zdarzyć że jeszcze jeden, dwa cykle z krwawieniem jak miesiecznym występują :-) Wiecie, ja rodzilam 19 lat temu z dziewczyną -17 lat miala i nie dosyc że była dziewicą, to jeszcze miala jedną miesiączke bedąc w ciązy, także rodziła 3 tyg wczesniej niz termin i to byl wlasnie termin.
Ale swoją drogą to ginekolog oprocz OM ma jeszcze sprzet USG i badanie krwi na hormony i z duzą doza prawdopodobienstwa mozna na poczatku ustalic dobry termin.Bo samo sugerowanie sie wielkoscia plodu w dalszych etapach ciazy juz nie zdaje egzaminu, bo nasze dzidzie maja tak różne wielkości i wagi...wiec to juz niemiarodajne wcale.

Ostatnia edycja:
witam mamusie u mnie dziś też strasznie duszno chyba pójdę się położyć troszkę no to się wrześniówki powoli zaczęły rozpakowywać ja też już chodzę ledwo i czekam że to może być lada moment może mi też któraś z was wyśle numer na priv co się pochwalę jak już przyjdzie ten czas bo kto wi czy w tym zamieszaniu da radę was poinformować na bb:-D

No w sumie masz rację Beniaminko. Tyle,że jak piszesz lekarze dziś mają takie zaplecze techniczne różnych sprzętów i badań do dyspozycji,że chyba powinien dokładniej sprawdzić, a nie mieszać dziewczynie w głowie. Ja wiele mogę o swoim lekarzu powiedzieć, bo czasem jest zmęczony i jakoś brak mu cierpliwości- masz wrażenie,że traktuje Cię obcesowo, ale chodzę na NFZ, więc mogłabym wiele nie wymagać. A jednak sama nie jestem łatwą pacjentką, bo pojęcia nie miałam kiedy mogłam zajść w ciążę, ponieważ brałam pigułki i nie spodziewałam się takich cudów, miałam coś na kształt miesiączki zanim do nie go przyszłam. Ale zlecił mi tyle badań i tyle razy robił mi usg,że w końcu doszliśmy prawdy.

A jednak sama nie jestem łatwą pacjentką, bo pojęcia nie miałam kiedy mogłam zajść w ciążę, ponieważ brałam pigułki i nie spodziewałam się takich cudów, miałam coś na kształt miesiączki zanim do nie go przyszłam. Ale zlecił mi tyle badań i tyle razy robił mi usg,że w końcu doszliśmy prawdy.

I własnie, jak lekarz chce to moze, maja swoje sposoby w dzisiejszych czasach zbadac wiek ciązy i to juz na poczatku. Mysia , moze masz jeszcze czas na poród? Wiele z nas ma już duże dzidziusie w brzuszku, wagowo dawno donoszone, ale to nie znaczy ze juz jest ich termin na przyjscie na swiat. Konsultowałaś gdzieś jeszcze swoje wyniki, pomiary, OM ?

Beniaminko -dziekuje za wyjasnienie!
tylko nie kojarzy mi sie, zeby kiedys to byl dzien wolny od pracy...ale moze sie zmienilo?poza tym ja cala szkole srednia i studia, zawsze w wakacje pracowalam nad morzem, a tam nie ma dni wolnych....tak sobie mysle czasami, zeby moje dziecko nie musialo spedzac wakacji w pracy...a z drugiej strony, to dobra szkola zycia i odpowiedzialnosci!a jaka frajda pozniej, jak mozna wydawac wlasne pieniazki:)

reklama
dagna - ja mam jeszcze nadzieję, że malutki się jakoś odkręci i, że się uda bez cc. Wszystko się wyjaśni 23 sierpnia, wtedy USG 3d, a później 1 września wizyta u mojego gina. Zobaczymy co powie...

A co do prania - to ja kolorki standardowo w 40, a białe w 50.

Jakaś nudna ta niedziela :) Chyba zaraz porobię fotki moich wczorajszych zakupów w Mothercare :D

Do góry