reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Alcia - dzisiaj 15 sierpien- to święto kościelne- tzw dzien "Matki Boskiej Zielnej" a fachowo- Wniebowzięcie Najświętszej Marii Panny " . W Polsce mamy ustawowo dzien wolny od pracy, tyle ze i tak niedziela wypadła.Wszystko pozamykane, jedynie jesli wlasciciel sklepu sa obsługuje moze miec sklep otwarty. Wielkie hipermarkety zamknięte. Niespecjalnie mi to przeszkadza, chociaz mialam z mama jechac do Silesii na zakupy ciuchowe- rodzice idą na wesele do kuzynki, ale dzisiaj z zakupów nici, i ufff dobrze, bo burza bokiem chodzi a w domu parno, duszno -maskara, ja się topię.

Kerna- ja sie martwię, że Ciebie nie ma a Ty balujesz na weselichu :-D Fajnie, że pobawiłas się, masz wigor Dziewczyno :-)

Jesli chodzi o ciuszki- to piorę w temp 40 C. Pozniej ewentualne pieluchy tetrowe juz uzywane bede od czasu do czasu gotowała, podobnie białe bodziaki i spiochy ale to jak juz beda zółkły od prania i używania ;-) Kiedyś również gotowałam pieluchy w kotle na gazie, to była masakra , potem to wieszac w suszarni 4 pietra nizej, i tak co 3 dzien.
Na szczescie te czasy minęły i jest dobra pralka i...pampersy w przystepnej cenie :-)
Anitas, podziwiam :-) Masz cierpliwość ! :-)

reklama
Witam kochaniutkie po cieżkiej i nieprzespanej nocce,zasnęłam dopiero nad ranem i dopiero po 10 sie obudziłam zaglądam na bb a tu takie wieści ;-)
taka_ja trzymam kciuki za szybki poród i zdrowego maluszka, czekamy na wiesci;-)
mycha ja chyba przeoczyłam twojego posta bo nie wiem o co chodzi z tym twoim terminem przecież wedłóg suwaczka masz termin za 4 tyg,o co chodziii/???? Ja dziewczyny prałam ciuszki w 30-40 stopniach z podwójnym
płukaniem

uffff jak gorąco :baffled:( ale to żadna niespodzianka prawda)
Spakowałam torbę do szpitala , tak pi razy drzwi mam wsio, parę rzeczy dopakuję na końcu tylko muszę sobie listę tych rzeczy powiesić na szafie co by w ferworze paniki strachu i się jakoś opamiętać :tak:

Mysia, przepraszam,że tak bezpardonowo, ale kiedy miałaś ostatnią @? Może ten lekarz coś nie teges:eek:. Ja się pierwszy raz spotkałam,żeby lekarz pomylił datę porodu!!! Przecież oni z reguły posługują się takimi okrągłymi wskaźnikami- nakierowują tylko na datę ostatniej miesiączki i samo jak byk wychodzi, na kiedy masz termin. Może coś pokręcił,a Ty się zamartwiasz, bidulko:sorry:
Kerna , fajnie,że się wybawiłaś!!!

Angelus, może się zdarzyć że jeszcze jeden, dwa cykle z krwawieniem jak miesiecznym występują :-) Wiecie, ja rodzilam 19 lat temu z dziewczyną -17 lat miala i nie dosyc że była dziewicą, to jeszcze miala jedną miesiączke bedąc w ciązy, także rodziła 3 tyg wczesniej niz termin i to byl wlasnie termin.
Ale swoją drogą to ginekolog oprocz OM ma jeszcze sprzet USG i badanie krwi na hormony i z duzą doza prawdopodobienstwa mozna na poczatku ustalic dobry termin.Bo samo sugerowanie sie wielkoscia plodu w dalszych etapach ciazy juz nie zdaje egzaminu, bo nasze dzidzie maja tak różne wielkości i wagi...wiec to juz niemiarodajne wcale.

Ostatnia edycja:
witam mamusie u mnie dziś też strasznie duszno chyba pójdę się położyć troszkę no to się wrześniówki powoli zaczęły rozpakowywać ja też już chodzę ledwo i czekam że to może być lada moment może mi też któraś z was wyśle numer na priv co się pochwalę jak już przyjdzie ten czas bo kto wi czy w tym zamieszaniu da radę was poinformować na bb:-D

No w sumie masz rację Beniaminko. Tyle,że jak piszesz lekarze dziś mają takie zaplecze techniczne różnych sprzętów i badań do dyspozycji,że chyba powinien dokładniej sprawdzić, a nie mieszać dziewczynie w głowie. Ja wiele mogę o swoim lekarzu powiedzieć, bo czasem jest zmęczony i jakoś brak mu cierpliwości- masz wrażenie,że traktuje Cię obcesowo, ale chodzę na NFZ, więc mogłabym wiele nie wymagać. A jednak sama nie jestem łatwą pacjentką, bo pojęcia nie miałam kiedy mogłam zajść w ciążę, ponieważ brałam pigułki i nie spodziewałam się takich cudów, miałam coś na kształt miesiączki zanim do nie go przyszłam. Ale zlecił mi tyle badań i tyle razy robił mi usg,że w końcu doszliśmy prawdy.

A jednak sama nie jestem łatwą pacjentką, bo pojęcia nie miałam kiedy mogłam zajść w ciążę, ponieważ brałam pigułki i nie spodziewałam się takich cudów, miałam coś na kształt miesiączki zanim do nie go przyszłam. Ale zlecił mi tyle badań i tyle razy robił mi usg,że w końcu doszliśmy prawdy.

I własnie, jak lekarz chce to moze, maja swoje sposoby w dzisiejszych czasach zbadac wiek ciązy i to juz na poczatku. Mysia , moze masz jeszcze czas na poród? Wiele z nas ma już duże dzidziusie w brzuszku, wagowo dawno donoszone, ale to nie znaczy ze juz jest ich termin na przyjscie na swiat. Konsultowałaś gdzieś jeszcze swoje wyniki, pomiary, OM ?

Beniaminko -dziekuje za wyjasnienie!
tylko nie kojarzy mi sie, zeby kiedys to byl dzien wolny od pracy...ale moze sie zmienilo?poza tym ja cala szkole srednia i studia, zawsze w wakacje pracowalam nad morzem, a tam nie ma dni wolnych....tak sobie mysle czasami, zeby moje dziecko nie musialo spedzac wakacji w pracy...a z drugiej strony, to dobra szkola zycia i odpowiedzialnosci!a jaka frajda pozniej, jak mozna wydawac wlasne pieniazki:)

reklama
dagna - ja mam jeszcze nadzieję, że malutki się jakoś odkręci i, że się uda bez cc. Wszystko się wyjaśni 23 sierpnia, wtedy USG 3d, a później 1 września wizyta u mojego gina. Zobaczymy co powie...

A co do prania - to ja kolorki standardowo w 40, a białe w 50.

Jakaś nudna ta niedziela :) Chyba zaraz porobię fotki moich wczorajszych zakupów w Mothercare :D

Do góry