agim ja tez podczytuje
tam jedna kobietka wypila olejek chyba rycynowy i odeszly jej wody-o ile dobrze doczytalam wiecie cos o tym?
To jedna z metod przyspieszenia porodu - ale raczej niepolecana.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
agim ja tez podczytuje
tam jedna kobietka wypila olejek chyba rycynowy i odeszly jej wody-o ile dobrze doczytalam wiecie cos o tym?
zapisałam się do okulisty na piątek zeby zbadac te dno oka, myslałam ze drożej taka usługa kosztuje.
MAŁPKO, Twoja córcia jest jeszcze taka mała, poza tym pewnie w fazie buntu akurat... Moja jest starsza i też nie mam pewności, na ile ogarnia temat rodzeństwa. Interesuje się dzidzią w brzuszku, a co dalej, to zobaczymy. Dla nich to rewolucja życiowa, większa chyba niż dla nas!
A ile lat ma ta Twoja przyszywana córeczka?
Pocieszę Cię - ja przytyłam trochę więcej, a po 3 miesiącach dopinałam się w dżinsy sprzed ciąży. Jeśli będziesz karmiła, to sprzyja zrzucaniu wagi. Jeśli nawet nie, to będziesz tak zajęta, że nie będzie czasu a tuczenie się. Spacerki z maluchem, prasowanie śpioszków i nieprzespane nocki to fantastyczny środek odchudzający;-);-);-):-)
Ja też mam ten magnes na swojej lodówce! Bardzo budujące słowa i PRAWDZIWE! Myślę sobie: jaką ja jestem interesującą osobą... hihihi!
ASIEK! Dołączam się do życzeń, wszystkiego NAJ, NAJ, NAJ!
Mam już dość tej duchoty!
Byłam na małych zakupach, teraz czas wrócić do prasowania...
Już na szczęście mało zostało, hura!
dziekuje bardzo kochane za życzonka )) jak miło.......
Dagna aż zazdroszczę Ci tej paczki hmm,....
Wy piszecie że u Was duszno a u mnie taki fajny chłodek na dworze- zapraszam do siebie
wczoraj byliśmy z P w tesco i były takie straszne kolejki, patrze a kasie pierwszeństwa jest otwarta więc wbijam sie bez kolejki a co przecież i tak mnie nikt nie przepuści... kasjerka od razu przesuneła towar na taśmie żebym miała miejsce na wyłożenie swojego- myślałam że mnie ludzie zabiją wzrokiem, P tylko czekał aż ktoś sie odezwie....
Małgoś, życzę Ci obyś tak szybko mogła. Ja po pirodzie przez pół roku nie mogłam ( a nie miałam nacięcia ani pęknięcia - totalnie naturalny poród)Wy tu o seksie a ja (lub raczej moj E) moze tylko pomarzyc;/ jeszcze 3 tyg..dzisiaj rano jak sie przutulil i powiedzialam ze jeszcze 3 tyg i bedziemy mogli ....
Guusia , dobrze, ze mi przypomniałaś, też muszę się zapisać na badanie.zapisałam się do okulisty na piątek zeby zbadac te dno oka, myslałam ze drożej taka usługa kosztuje.
Właśnie powiedzcie mi bo nie wiem jak to jest z tym badaniem? Trzeba je zrobić czy poprostu dla swojego spokoju je robicie? Co prawda noszę okulary ale w zasadzie są mi tylko potrzebne do komputera bo bardzo szybko męczyły mi się w pracy oczy ale wady nie mam dużej coś koło 0,25 więc nie wiem czy robić badania.
Iwona, ja tez nosze soczewki ( okulary - 1 D) , nic mi ginek nie mowil o wizycie u okulisty, w karcie ciazy tez nie ma tej rubryki- jedynie internista i stomatolog, ale podejrzewam ze jak sie na cos przewlekle choruje to lekarz prowadzacy powinien konsultowac i tez prowadzic razem ciążę a potem wskazac jaki porod. Ja sie raczej do okulisty nie wybieram, chyba taka mala wada to standardzik ?
Gussia ale masz smaczki :-) Ja chyba tez mam dzisiaj pypcia i poszaleje zrobie sobie parowki zapiekane z serem zoltym z ketchupem- boczek do tego odpuszcze, ale te parowy uwielbiam... :-)
Olejek rycynowy dziala dosyc silnie.Przeczyszcza jelita i byc moze tak jak mocna , duza lewatywka moze pobudzc skurcze. Chyba lepiej zaczac pic liscie maliny od 37 tc, dzialaja pnoc po ok 2 tyg od regularnego picia.