reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

ja mam wade -3 i astygmatyzm, zapytałam gina czy mam iśc powiedział ze to mała wada i raczej nic się nie powinno dziac ale nigdy nic nie wiadomo i moze się siatkówka odkleic jak będe przec a to juz nie fajnie, i w sumie miałam sobie odpuscic, ale tak rozmawiałam z mamą i mowi zebym poszła bo później mogę miec pretensje tylko do siebie, w sumie to i tak powinnam odwiedzic okuliste bo ze 2 lata nie byłam więc napewno na dobre mi to wyjdzie.

Oj smaczki mam, ostatnio miałam ochotę na salami i jadłam tonami z joguretm truskawkowym takim z niemiec pysznym- tata mi kupuje bo je uwielbiam
a te parowki zapiekane są pyszne , ja na to koziołki mówie, nadcinam je troszkę z obu stron i tam kładę ser i do piekarnika...mniammmm....
a ten internista to co to za lekarz? hm mi się wydaję ze byłam u takiego jak ksiązeczkę sanitarno-epidemiologiczną wyrabiałam, ale nioe jestem pewna czy to internista bo nie wiem o co chodzi :D ale ja ciemna czasem jestem :D wybaczcie
Internista, to lekarz ogólny- czyli pierwszego kontaktu.

Cześć Dziewczynki!
Ja dzisiaj cały dzień spędziłam na sprzątaniu mieszkania. Najpierw w południe mój P. zabrał się za przewieszanie TV w sypialce, bo wisiał dokładnie nad miejscem na łóżeczko(początkowy brak koncepcji na zagospodarowanie pokoju). Prawie tydzień cisnęłam,ale dzisiaj miał wolne i nawet nie musiałam dwa razy prosić. A potem tak jakoś mnie wzięło i zrobiłam totalny porządek w sypialce, potem zrobiłam kuchnię i na koniec łazienkę,ale już tylko tak z grubsza. Byłam też w Obi zamówić w końcu tą płytę do szafy i niestety będzie dopiero na poniedziałek,ale dobre i to, bo to 10 minut roboty,a jak P. się nie weźmie za to, to sama sobie wywiercę otwory i zamontuję:-p
Poza tym nie mogłam się dzisiaj dorwać do kompa, bo P. chyba na złość nie odchodził od niego przez prawie cały dzień i dopiero teraz go zwolnił,więc siadłam poczytać BB.

Ja też nie mogę chodzić, bo bolą mnie biodra i czuję mocne napieranie na krocze. Zresztą w ogóle mam często takie wrażenie jakbym tam wszystko miała już otwarte i tylko worek owodniowy malutką trzymał w środku:tak::sorry::eek:.

reklama
Ale jestem wycięta... mój B zabrał się za porządki, chciał przenieść swoje rzeczy do nowej szafy i wywaliliśmy mnóstwo rzeczy i jego i moich i eh... pól rzeczy w mieszkaniu mniej - z czego bardzo się cieszę. Oczywiście nie obyło się bez ekscesów - w ferworze walki poślizgnęłam się w przedpokoju i wyłożyłam - na szczęście nie na brzuch, tylko na łapy i kolana - trochę jestem poobijana (nawet lakier z paznokci u stóp na 2 palcach mi zlazł, w końcu trochę sobie już ważę), ale chyba nic się małej nie stało, bo odzywa się regularnie.

Potem teściowa napisała sms-a, że wraca z Niemiec i będzie w niedziele. Z czego akurat się nie cieszę - jestem wyrodną synową.

Ojej Dagno, uważaj na siebie, teraz upadek to nie przelewki, a nasze poczucie równowagi żadne. Ja wczoraj chcialam koniecznie zawiesic te nową firanke, wlazlam nawet na drabine , ale moj P mnie pogonil i mial racje, bo to nie jest teraz rozsądne. Sam powiesil, troche wiecie jak...no krzywo te żabki, odstepy z przypadku, ale co będę marudzila.
I mnie czeka za pare dni przeprowadzka, to bedziemy wywalac pewnie mnostwo rzeczy P, moje nadal w pudlach , troche tu troche w nowym mieszkaniu- te sprzed ciąży bynajmniej.
Najazdu tesciowej nie zazdroszczę. Moja wróciła dzisiaj z Mazur od rodziny, przywiozła nam rózne rybki, w tym sandacza, szczupaka, sielawę.Jutro wielkie smazenie :-)
Ale zapytala grzecznie czy chcemy...stara nam sie nie narzucac, co bardzo cenię.
Angelus, moze jednak wyluzuj z ta szafką, po co sie spieszyc, jeszcze troszkę :-)mój chłop już zasnął na filmie Blade, a ja hasam jeszcze po kuchni, chowam do lodówki, bo upal sie szykuje wielki na weekend. Bedzie trudna noc.
SPijcie smacznie, do rana !

Dziewczyny, mam mega skurcze w pachwinach. Pamietam że w pierwszej ciąży też tak miałam, tylko nie pamiętm jak długo przed porodem to było. Odczuwa któraś z Was coś takiego????

.

Ja mam podobnie, u mnie to jest takie mega ciagniecie w pachwinach, a szczegolnie jak uzo chodze.

Powiedzcie mi dziewczyny co kupujecie do gondoli na zime śpiwór czy kołderke z poduszką? Bo ja sie cały czas zastanawiam co kupić i poprostu sama nie wiem .
Ja mam nieprzemakalny bardzo cieply spiworek, bo jak przyjda takie mrozy jak w zeszlym roku , to sie duzo nie naspacerujemy.

Ja też nie mogę chodzić, bo bolą mnie biodra i czuję mocne napieranie na krocze. Zresztą w ogóle mam często takie wrażenie jakbym tam wszystko miała już otwarte i tylko worek owodniowy malutką trzymał w środku:tak::sorry::eek:.
Ja mam takie same wrazenie

Potem teściowa napisała sms-a, że wraca z Niemiec i będzie w niedziele. Z czego akurat się nie cieszę - jestem wyrodną synową.
Uwzaj na siebie, a nalotu tesciowej nie zazdroszcze.

Witam z rana:) Z buzią uradowaną od ucha do ucha bo w końcu dzisiaj jedziemy po zakupy dla maleństwa:)))))

Olgadom ja jestem w 33 tygodniu i też odczuwam taki ból w pachwinach aż mi nogi strasznie drętwieją( nie jest to często, ale się zdarza) mam tylko nadzieje że to nie świadczy o wcześniejszym porodzie.Chociaż lekarz powiedział żeby więcej odpoczywać bo dzieciątko się wypycha czy coś takiego, a ty w którym jesteś tygodniu?

Czym bliżej rozwiązania to my wszystkie mamy najwięcej sprzątania Dagna uważaj na siebie bo nasze chodzenie jest takie że w każdej chwili można wywinąć orła. POZDRAWIAM i życzę spokojnego i bezpiecznego dnia

Cześć, Dziewczęta!
Biorę się za sprzątanie.
Umówiłam się dziś z przyjaciółką na pogaduchy.
Mąż w pracy.

Miłego weekendu wszystkim!

witam mamusie z rana
UWAGA udało mi sie nadrobic całe zaległości- az sama w to nie wierze, tyle napisałyście :-D
wczorajsza pizza zamieniła sie w deser lodowy- tez pyszny ale cukru nie miałam odwagi zmierzyć :-p:sorry:
u nas całą noc lało i nadal pada wiec pewnie cały dzien bede siedziec w domu:crazy:

Asiek - ja już wklejałam na wyprawkowym, dla przypomnienia - # 3-cz ORYGINALNA POŚCIEL MAMO-TATO - 100 x 135 # (1176212944) - Aukcje internetowe Allegro 1 - owieczki ecru, a 2 paseczki pomarańczowe.!

bardzo podobają mi sie te pościele w paseczki, gdybym potrzebowała to bym pewnie właśnie taką kupiła.....

za Jackiem nie mam sił biegać, skurcze mnie łapały i to brzuch i krzyż, opuchlizny na maxa i jeszcze teściowa mi się wepchnęła, kiedy ja tylko chciałam dwie butelki Jacka umyć i 3 szklanki i zmywała przez półgodziny, bo niby mi miejsce w zlewie robi- po jaką cholerę, przecież sobie umyję nad jej patelnią

jak ja podziwiam mamy w ciąży które maja 2-latki albo i młodsze dzieci..... to można się zajechać...

Dziewczyny ja seksu się teraz nie boję bo wiem, że u mnie w żadnej ciąży nie sprawdził sie jako przyspieszacz porodu :) Tylko miałam zgwałcić małża też wieczorem a ten na grilka z kolegą się umówił ( w podziękowaniu za obicie tego naszego tapczana za friko ) :) No cóż dorwę go rano :)

u mnie tak samo, ani sex ani bieganie po schodach itp nic nie przyspieszyło....

Prawda Tosiu, ze ulga po obejrzeniu oddziału ? :-) I ja tak sie poczułam, ładnie, wyremontowane , nowe łóżka do prodou,
:sorry:;-)

pamiętam jak ja 3 lata temu oglądałam porodówkę na zajęciach SR- dopiero wówczas wystraszyłam sie na maxa- notabene widzieliśmy tylko jeda sale do rodzenia i ja akurat 3 tyg później na niej wylądowałam....

I mnie czeka za pare dni przeprowadzka, to bedziemy wywalac pewnie mnostwo rzeczy P, moje nadal w pudlach , troche tu troche w nowym mieszkaniu!

czyli co mamy się szykować na parapetówę :-D:-D:zawstydzona/y::rofl2:

Witam z rana:) Z buzią uradowaną od ucha do ucha bo w końcu dzisiaj jedziemy po zakupy dla maleństwa:)))))a

no to później pochwal sie na odpowiednim wątku zakupkami:-)

dziękuje za liczne życzonka- to bardzo miłe:-D:-D:-D:-D to poród powinnam miec ekspresowy:-p

Magi78 - ja mysle, ze chodzi o kobiety ktore maja kolejne dziecko a wczesniej mialy cesarke?bo inaczej to tez nie rozumiem...

jesli chodzi o syrop orzechowy, to zakupiony w kawiarni costa - sprzedaja takie miniaturki syropow ktore dodaja do smakowych latte, ktore lubie:0w domku tez bym mogla ekspres wlaczyc i zrobic latte ze spienionym mleczkiem, ale nie chce mi sie, wiec ide na latwizne i nescafe velvet:)jak dla mnie smaczna i delikatna kawcia!zreszta specjalista od ekspresu jest Kochanie, ktory zadzwonil wlasnie, ze w niedziele i poniedzialek tez pracuje, a powinien miec wolne....skonczylo sie jego urlopowanie;(tylko co ja z jego synem bede robila tyle czasu?nie starczy mi tej mojej cierpliwosci!!!!!!!!!niech szwagierka go codziennie zabiera, ja jestem w ciazy i nie mam sily, nie?:)))

Witam kochane!

Już śpieszę z wyjaśnieniem mojego niejasnego posta:-):-)
Tak jak alcia podejrzewa chodzi o wywołanie porodu czy też jego przyśpieszenie przez podanie oxy kobietom które poprzednią ciąże miały rozwiązywane przez cesarke:tak:
Tak jak Ja. Borys był ułożony pośladkowo i byłam cięta, teraz córeczka jest ułożona prawidłowo czyli główkowo i raczej będę rodzić sn.

reklama
Witam dziewczynki.
noc do bani od 3 mialam skurcze co 20 min i tak do 7 rano ale teraz przeszlo poczekamy na ciag dalszy wydarzen ale cosik czuje ze to juz niedlugo .
milego dnia kobitki

Do góry