reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

ja mam wade -3 i astygmatyzm, zapytałam gina czy mam iśc powiedział ze to mała wada i raczej nic się nie powinno dziac ale nigdy nic nie wiadomo i moze się siatkówka odkleic jak będe przec a to juz nie fajnie, i w sumie miałam sobie odpuscic, ale tak rozmawiałam z mamą i mowi zebym poszła bo później mogę miec pretensje tylko do siebie, w sumie to i tak powinnam odwiedzic okuliste bo ze 2 lata nie byłam więc napewno na dobre mi to wyjdzie.

Oj smaczki mam, ostatnio miałam ochotę na salami i jadłam tonami z joguretm truskawkowym takim z niemiec pysznym- tata mi kupuje bo je uwielbiam
a te parowki zapiekane są pyszne , ja na to koziołki mówie, nadcinam je troszkę z obu stron i tam kładę ser i do piekarnika...mniammmm....
a ten internista to co to za lekarz? hm mi się wydaję ze byłam u takiego jak ksiązeczkę sanitarno-epidemiologiczną wyrabiałam, ale nioe jestem pewna czy to internista bo nie wiem o co chodzi :D ale ja ciemna czasem jestem :D wybaczcie
Internista, to lekarz ogólny- czyli pierwszego kontaktu.

Cześć Dziewczynki!
Ja dzisiaj cały dzień spędziłam na sprzątaniu mieszkania. Najpierw w południe mój P. zabrał się za przewieszanie TV w sypialce, bo wisiał dokładnie nad miejscem na łóżeczko(początkowy brak koncepcji na zagospodarowanie pokoju). Prawie tydzień cisnęłam,ale dzisiaj miał wolne i nawet nie musiałam dwa razy prosić. A potem tak jakoś mnie wzięło i zrobiłam totalny porządek w sypialce, potem zrobiłam kuchnię i na koniec łazienkę,ale już tylko tak z grubsza. Byłam też w Obi zamówić w końcu tą płytę do szafy i niestety będzie dopiero na poniedziałek,ale dobre i to, bo to 10 minut roboty,a jak P. się nie weźmie za to, to sama sobie wywiercę otwory i zamontuję:-p
Poza tym nie mogłam się dzisiaj dorwać do kompa, bo P. chyba na złość nie odchodził od niego przez prawie cały dzień i dopiero teraz go zwolnił,więc siadłam poczytać BB.

Ja też nie mogę chodzić, bo bolą mnie biodra i czuję mocne napieranie na krocze. Zresztą w ogóle mam często takie wrażenie jakbym tam wszystko miała już otwarte i tylko worek owodniowy malutką trzymał w środku:tak::sorry::eek:.

reklama
Ale jestem wycięta... mój B zabrał się za porządki, chciał przenieść swoje rzeczy do nowej szafy i wywaliliśmy mnóstwo rzeczy i jego i moich i eh... pól rzeczy w mieszkaniu mniej - z czego bardzo się cieszę. Oczywiście nie obyło się bez ekscesów - w ferworze walki poślizgnęłam się w przedpokoju i wyłożyłam - na szczęście nie na brzuch, tylko na łapy i kolana - trochę jestem poobijana (nawet lakier z paznokci u stóp na 2 palcach mi zlazł, w końcu trochę sobie już ważę), ale chyba nic się małej nie stało, bo odzywa się regularnie.

Potem teściowa napisała sms-a, że wraca z Niemiec i będzie w niedziele. Z czego akurat się nie cieszę - jestem wyrodną synową.

Ojej Dagno, uważaj na siebie, teraz upadek to nie przelewki, a nasze poczucie równowagi żadne. Ja wczoraj chcialam koniecznie zawiesic te nową firanke, wlazlam nawet na drabine , ale moj P mnie pogonil i mial racje, bo to nie jest teraz rozsądne. Sam powiesil, troche wiecie jak...no krzywo te żabki, odstepy z przypadku, ale co będę marudzila.
I mnie czeka za pare dni przeprowadzka, to bedziemy wywalac pewnie mnostwo rzeczy P, moje nadal w pudlach , troche tu troche w nowym mieszkaniu- te sprzed ciąży bynajmniej.
Najazdu tesciowej nie zazdroszczę. Moja wróciła dzisiaj z Mazur od rodziny, przywiozła nam rózne rybki, w tym sandacza, szczupaka, sielawę.Jutro wielkie smazenie :-)
Ale zapytala grzecznie czy chcemy...stara nam sie nie narzucac, co bardzo cenię.
Angelus, moze jednak wyluzuj z ta szafką, po co sie spieszyc, jeszcze troszkę :-)mój chłop już zasnął na filmie Blade, a ja hasam jeszcze po kuchni, chowam do lodówki, bo upal sie szykuje wielki na weekend. Bedzie trudna noc.
SPijcie smacznie, do rana !

Dziewczyny, mam mega skurcze w pachwinach. Pamietam że w pierwszej ciąży też tak miałam, tylko nie pamiętm jak długo przed porodem to było. Odczuwa któraś z Was coś takiego????

.

Ja mam podobnie, u mnie to jest takie mega ciagniecie w pachwinach, a szczegolnie jak uzo chodze.

Powiedzcie mi dziewczyny co kupujecie do gondoli na zime śpiwór czy kołderke z poduszką? Bo ja sie cały czas zastanawiam co kupić i poprostu sama nie wiem .
Ja mam nieprzemakalny bardzo cieply spiworek, bo jak przyjda takie mrozy jak w zeszlym roku , to sie duzo nie naspacerujemy.

Ja też nie mogę chodzić, bo bolą mnie biodra i czuję mocne napieranie na krocze. Zresztą w ogóle mam często takie wrażenie jakbym tam wszystko miała już otwarte i tylko worek owodniowy malutką trzymał w środku:tak::sorry::eek:.
Ja mam takie same wrazenie

Potem teściowa napisała sms-a, że wraca z Niemiec i będzie w niedziele. Z czego akurat się nie cieszę - jestem wyrodną synową.
Uwzaj na siebie, a nalotu tesciowej nie zazdroszcze.

Witam z rana:) Z buzią uradowaną od ucha do ucha bo w końcu dzisiaj jedziemy po zakupy dla maleństwa:)))))

Olgadom ja jestem w 33 tygodniu i też odczuwam taki ból w pachwinach aż mi nogi strasznie drętwieją( nie jest to często, ale się zdarza) mam tylko nadzieje że to nie świadczy o wcześniejszym porodzie.Chociaż lekarz powiedział żeby więcej odpoczywać bo dzieciątko się wypycha czy coś takiego, a ty w którym jesteś tygodniu?

Czym bliżej rozwiązania to my wszystkie mamy najwięcej sprzątania Dagna uważaj na siebie bo nasze chodzenie jest takie że w każdej chwili można wywinąć orła. POZDRAWIAM i życzę spokojnego i bezpiecznego dnia

Cześć, Dziewczęta!
Biorę się za sprzątanie.
Umówiłam się dziś z przyjaciółką na pogaduchy.
Mąż w pracy.

Miłego weekendu wszystkim!

witam mamusie z rana
UWAGA udało mi sie nadrobic całe zaległości- az sama w to nie wierze, tyle napisałyście :-D
wczorajsza pizza zamieniła sie w deser lodowy- tez pyszny ale cukru nie miałam odwagi zmierzyć :-p:sorry:
u nas całą noc lało i nadal pada wiec pewnie cały dzien bede siedziec w domu:crazy:

Asiek - ja już wklejałam na wyprawkowym, dla przypomnienia - # 3-cz ORYGINALNA POŚCIEL MAMO-TATO - 100 x 135 # (1176212944) - Aukcje internetowe Allegro 1 - owieczki ecru, a 2 paseczki pomarańczowe.!

bardzo podobają mi sie te pościele w paseczki, gdybym potrzebowała to bym pewnie właśnie taką kupiła.....

za Jackiem nie mam sił biegać, skurcze mnie łapały i to brzuch i krzyż, opuchlizny na maxa i jeszcze teściowa mi się wepchnęła, kiedy ja tylko chciałam dwie butelki Jacka umyć i 3 szklanki i zmywała przez półgodziny, bo niby mi miejsce w zlewie robi- po jaką cholerę, przecież sobie umyję nad jej patelnią

jak ja podziwiam mamy w ciąży które maja 2-latki albo i młodsze dzieci..... to można się zajechać...

Dziewczyny ja seksu się teraz nie boję bo wiem, że u mnie w żadnej ciąży nie sprawdził sie jako przyspieszacz porodu :) Tylko miałam zgwałcić małża też wieczorem a ten na grilka z kolegą się umówił ( w podziękowaniu za obicie tego naszego tapczana za friko ) :) No cóż dorwę go rano :)

u mnie tak samo, ani sex ani bieganie po schodach itp nic nie przyspieszyło....

Prawda Tosiu, ze ulga po obejrzeniu oddziału ? :-) I ja tak sie poczułam, ładnie, wyremontowane , nowe łóżka do prodou,
:sorry:;-)

pamiętam jak ja 3 lata temu oglądałam porodówkę na zajęciach SR- dopiero wówczas wystraszyłam sie na maxa- notabene widzieliśmy tylko jeda sale do rodzenia i ja akurat 3 tyg później na niej wylądowałam....

I mnie czeka za pare dni przeprowadzka, to bedziemy wywalac pewnie mnostwo rzeczy P, moje nadal w pudlach , troche tu troche w nowym mieszkaniu!

czyli co mamy się szykować na parapetówę :-D:-D:zawstydzona/y::rofl2:

Witam z rana:) Z buzią uradowaną od ucha do ucha bo w końcu dzisiaj jedziemy po zakupy dla maleństwa:)))))a

no to później pochwal sie na odpowiednim wątku zakupkami:-)

dziękuje za liczne życzonka- to bardzo miłe:-D:-D:-D:-D to poród powinnam miec ekspresowy:-p

Magi78 - ja mysle, ze chodzi o kobiety ktore maja kolejne dziecko a wczesniej mialy cesarke?bo inaczej to tez nie rozumiem...

jesli chodzi o syrop orzechowy, to zakupiony w kawiarni costa - sprzedaja takie miniaturki syropow ktore dodaja do smakowych latte, ktore lubie:0w domku tez bym mogla ekspres wlaczyc i zrobic latte ze spienionym mleczkiem, ale nie chce mi sie, wiec ide na latwizne i nescafe velvet:)jak dla mnie smaczna i delikatna kawcia!zreszta specjalista od ekspresu jest Kochanie, ktory zadzwonil wlasnie, ze w niedziele i poniedzialek tez pracuje, a powinien miec wolne....skonczylo sie jego urlopowanie;(tylko co ja z jego synem bede robila tyle czasu?nie starczy mi tej mojej cierpliwosci!!!!!!!!!niech szwagierka go codziennie zabiera, ja jestem w ciazy i nie mam sily, nie?:)))

Witam kochane!

Już śpieszę z wyjaśnieniem mojego niejasnego posta:-):-)
Tak jak alcia podejrzewa chodzi o wywołanie porodu czy też jego przyśpieszenie przez podanie oxy kobietom które poprzednią ciąże miały rozwiązywane przez cesarke:tak:
Tak jak Ja. Borys był ułożony pośladkowo i byłam cięta, teraz córeczka jest ułożona prawidłowo czyli główkowo i raczej będę rodzić sn.

reklama
Witam dziewczynki.
noc do bani od 3 mialam skurcze co 20 min i tak do 7 rano ale teraz przeszlo poczekamy na ciag dalszy wydarzen ale cosik czuje ze to juz niedlugo .
milego dnia kobitki

Do góry