reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Młoda buszuje po domu jak tornado!! Wczoraj w końcu ubrałam łóżeczko i była awantura ,że dzidzia tam nie będzie spała tylko ona!! Jak powiedziałam oki to dzidzia śpi z mamą a Blania w łóżeczku to znowu ryk!! Ale będzie ciekawie...młoda ma uczulenie na dzidzie i wszystko co z nią związane..mam nadzieję, że ten stan szybciutko minie!
MAŁPKO, Twoja córcia jest jeszcze taka mała, poza tym pewnie w fazie buntu akurat... Moja jest starsza i też nie mam pewności, na ile ogarnia temat rodzeństwa. Interesuje się dzidzią w brzuszku, a co dalej, to zobaczymy. Dla nich to rewolucja życiowa, większa chyba niż dla nas!
mogę się wam pochwalic jestem szczęśliwa bo tak bardzo się bałam jak mojego córa zareaguje na dziecko,a teraz jestem w wielikm szoku bo non stop mówi do brzuszka,przytula dotyka mówi że bedzie pomagać przy julci itd :) a i mówi że musi być ze mną przy porodzie bo musi mnie wspierać przy tym wielkim bólu :) i codziennie sie pyta kiedy ta dzidzia już wyjdzie :) mam nadzieję ze będzie dobrze jak się urodzi że będzie ją traktować tak jak teraz :) oddałam małej serce i nie wiem jakby było gdyby nie zaakceptowała mojej julci...
A ile lat ma ta Twoja przyszywana córeczka?

Czuje się okropnie przytyłam 18 kilo wyglądam jak bombka:wściekła/y::wściekła/y:nie wiem jak po urodzeniu ja to zrzucę:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Pocieszę Cię - ja przytyłam trochę więcej, a po 3 miesiącach dopinałam się w dżinsy sprzed ciąży. Jeśli będziesz karmiła, to sprzyja zrzucaniu wagi. Jeśli nawet nie, to będziesz tak zajęta, że nie będzie czasu a tuczenie się. Spacerki z maluchem, prasowanie śpioszków i nieprzespane nocki to fantastyczny środek odchudzający;-);-);-):-)
wczoraj była moja dobra kolezanka i dała mi juz prezencik urodzinkowy.... ślicznego aniołka i.... magnez na lodówke na którym jeste napisane "Nudne kobiety maja nieskazitelnie czyste domy" :)))) jak ona dobrze mnie zna :)))
Ja też mam ten magnes na swojej lodówce! Bardzo budujące słowa i PRAWDZIWE! Myślę sobie: jaką ja jestem interesującą osobą... hihihi!
ASIEK! Dołączam się do życzeń, wszystkiego NAJ, NAJ, NAJ!

Mam już dość tej duchoty!
Byłam na małych zakupach, teraz czas wrócić do prasowania...
Już na szczęście mało zostało, hura!

reklama
dziekuje bardzo kochane za życzonka :))) jak miło....... :)

Dagna aż zazdroszczę Ci tej paczki hmm,.... :)

Wy piszecie że u Was duszno a u mnie taki fajny chłodek na dworze- zapraszam do siebie :)

wczoraj byliśmy z P w tesco i były takie straszne kolejki, patrze a kasie pierwszeństwa jest otwarta więc wbijam sie bez kolejki a co przecież i tak mnie nikt nie przepuści... kasjerka od razu przesuneła towar na taśmie żebym miała miejsce na wyłożenie swojego- myślałam że mnie ludzie zabiją wzrokiem, P tylko czekał aż ktoś sie odezwie....

Połozna na szkole rodzenia powiedziała, że magnez powinno się dostawić tak od 36 tc ze względu na to, że hamuje skurcze nie tylko nóg ale też w ekstremalnych przypadkach skurcze macicy. Opowiadała, że miała jeden przypadek przenoszenia ciąży bo babka brała cały czas magnez ale nikt nie wpadł na to żeby się jej o to zapytać :-)
Oczywiście mówiła też, że nieprawdą jest, że magnez całkowicie zapobiega rozpoczeciu porodu. Wszystko zależy od organizmu.
Ale generalnie tutaj nie bierze się magnezu od 36 tc.

dzieki wielkie:)

ASIEK - najlepsze zyczonka urodzinowe, zdrowka, szczescia i spelnienia marzen :-*

:tak::tak:Witajcie mamuśki po dłuższej nie obecności:-)Na dziś mam termin porodu he he Piątek 13-stego:-D:-D ciekawe czy mój mały dziś będzie chciał wyjść :-D oj ja już bym bardzo chciała wszystko na niego już czeka... :happy::happy:
Dziewczynki jak byłam u Gina powiedział mi ze jeśli 13-stego nic nie będzie to czeka się 9 dni po terminie i jeżeli nic nie będzie ani żadnych skurczów ani bóli to do 20-stego muszę znaleźć się w szpitalu:-)

Czuje się okropnie przytyłam 18 kilo wyglądam jak bombka:wściekła/y::wściekła/y:nie wiem jak po urodzeniu ja to zrzucę:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
dziś moja teściowa wyjeżdża do Niemiec i tak mi smutno :-(mam naprawdę superową teściową była u nas na 3 tygodnie i już jej nie ma:-( nawet wnuczka nie zobaczy bo wraca dopiero na święta Bożego Narodzenia a mały będzie już taki duży:-:)-(

ech... kończe z tymi smutami.. pogoda w Bielsku...nie za ciekawa duszno bez słońca wrrr.....:wściekła/y::wściekła/y: mogło by w końcu popadać:p:p

Dziewuszki chciała bym podać komuś mój nr tel ze jak by co jak bym była w szpitalu i zaczęła rodzić to chciała bym z kimś popisać :) hmmmm......nie chciała bym być taka samotna:-):-)

Mysia - wlasnie dlugo Cie nie bylo, juz ostatnio pisalam do lasek ze moze juz urodzilas :-) No, ale jak juz sie to stanie to koniecznie daj znac.

Dagna - Ty jestes normalnie śliwkowym skrytożerca :-D Ja dostalam wczoraj od kolezanek na wieczor ogromny kiść slodkich, zielonych winogron i takie szyszki slodkie.. hmm jakby to nakreslic: ryż prażony w karmelu w ksztalcie szyszek - ale to pyszne.. :-)

A dzis duchota taka, ze ledwo zipie..

Asiek - bardzo dobrze zrobiłaś! W końcu po coś te kasy są! Ale mnie ludzie wkurzają, że komentują jak ciężarna korzysta ze swoich praw! Eh! Jak chodzę na zakupy do supermarketu koło mnie i widzę staruszki, które biegną, żeby mnie wyprzedzić w kolejce do kasy, to aż mi ich żal. Akurat przed staruszkę bym się specjalnie nie wpychała, ale jak widać mają więcej energii i siły w nogach niż ja, skoro stać ich na taki wysiłek przy biegu do kasy!

Właśnie kurier przywiózł mi przesyłkę z allegro - 2 komplety pościeli dla małej i prześcieradła! :-)

Onionek - masz rację ;-) niektórzy są mięsożerni a ja jestem śliwkożerna! Teraz już tyle śliwek nie zmieszczę, ale przed ciążą potrafiłam zjeść nawet i ze 2 kilogramy na raz! Ale szyszki na słodko to bym zjadła... Ty to zawsze z czymś słodkim wyskoczysz, w dodatku z czymś, czego u nas nie ma, tak jak ciasto 3bit- nie widziałam w sklepie, a rozglądałam się!

Ostatnia edycja:
Asiek wszystkiego najlepszego z okazji urodzin:-):-):-) Samych radości i spełnienia nawet tych najskrytszych marzeń:-)

Ja już jestem po wizycie. Wyniki krwi i moczu super. Moja gin stwierdziła, że wyglądają tak jakbym nie była w ciąży:-) Zrobiła mi dziś wymaz z pochwy na paciorkowca i dokładne usg maluszka. Asekuracyjnie dostałam skierowanie do szpitala by zrobili nam szczegółowe badania ze względu na to, że od ostatniej wizyty schudłam kolejne 2 kg, mam wody płodowe w dolnej granicy normy (AFI4) i maluszek coś malutko przybiera. Główkę i brzuszek ma na 33tc a nóżkę na 35.
No nic póki co się nie stresuje ostatnio było podobnie zrobili mi w szpitalu wyniki i okazało się że jest ok (zaznaczyli, że mam po 10 dniach wrócić na kontrolę jakby było coś niepokojącego więc wracam ale wierzę, że jest dobrze). Obiecałam sobie, że nie będę się martwić na zapas tym bardziej, że mały szaleje non stop a ja czuję się lepiej niż w II trymestrze.

Dziękuje Wam za kciuki i proszę o dalsze wsparcie:-)

Mysiu super, że już niedługo będziesz tulać maleństwo:-)

A tak swoją drogą to ciekawe, która rozpocznie poród SN:-), bo póki co same cc:-)

Gaju gratuluję udanej wizyty i cieszę się, że kamień spadł Ci z serca. Mam nadzieję, że już Cię więcej nie będą straszyć:-)

Zmykam do kuchni bo dziś imprezka urodzinowa mojego M i muszę poszykować sałatki i inne smakołyki:-)

Miłego dnia:-)

Asiek - bardzo dobrze zrobiłaś! W końcu po coś te kasy są! Ale mnie ludzie wkurzają, że komentują jak ciężarna korzysta ze swoich praw! Eh! Jak chodzę na zakupy do supermarketu koło mnie i widzę staruszki, które biegną, żeby mnie wyprzedzić w kolejce do kasy, to aż mi ich żal. Akurat przed staruszkę bym się specjalnie nie wpychała, ale jak widać mają więcej energii i siły w nogach niż ja, skoro stać ich na taki wysiłek przy biegu do kasy!

Właśnie kurier przywiózł mi przesyłkę z allegro - 2 komplety pościeli dla małej i prześcieradła! :-)

Onionek - masz rację ;-) niektórzy są mięsożerni a ja jestem śliwkożerna! Teraz już tyle śliwek nie zmieszczę, ale przed ciążą potrafiłam zjeść nawet i ze 2 kilogramy na raz! Ale szyszki na słodko to bym zjadła... Ty to zawsze z czymś słodkim wyskoczysz, w dodatku z czymś, czego u nas nie ma, tak jak ciasto 3bit- nie widziałam w sklepie, a rozglądałam się!

sorki hehe :-D ale u Ciebie z kolei jest ten super sklep z kielbaska wiejska, chlebem i jagodziankami.. :-) ja mam w ogole ochote na pajde chleba ze smalcem i skwareczkami.. a wczoraj mnie kusily placki ziemniaczane, ale mojego K. nie bylo i nie mial kto zetrzec ziemniakow ;-)

Aguska - gratuluje i ciesze sie, ze wizyta udana :-)

Dagna koniecznie pochwal sie pościelą hmm czy mozy Ty juz dawałas link do sprzedawcy, bo już zaczynam sie troszkę gubic.....

Agusska i bardzo dobrze ze tak zdrowo rozsądkowo podchodzisz do sprawy, u mnie na usg zawsze dzidzia mniejsza jest :)

Tesciowa przyszła posiedziała 5min i zabrała Jucie na spacer wiec mam luz - jak mi fajnie :)))

reklama
Połozna na szkole rodzenia powiedziała, że magnez powinno się dostawić tak od 36 tc ze względu na to, że hamuje skurcze nie tylko nóg ale też w ekstremalnych przypadkach skurcze macicy. Opowiadała, że miała jeden przypadek przenoszenia ciąży bo babka brała cały czas magnez ale nikt nie wpadł na to żeby się jej o to zapytać :-)
Oczywiście mówiła też, że nieprawdą jest, że magnez całkowicie zapobiega rozpoczeciu porodu. Wszystko zależy od organizmu.
Ale generalnie tutaj nie bierze się magnezu od 36 tc.
ooo nawet nie wiedziałam, to ja już za długo biorę, chyba pora odstawić

dagna a długo czekałaś na przesyłke, ja tez zamówiłam z mamo-tato i nie wiem kiedy moge się spodziewac

Do góry