reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Aga26ka trzymam kciuki zebys wylezała ten tydzien, a najlepiej dwa. Chociaz wiem ze to bardzo trudne. Bedzie dobrze, zobaczysz.

Tosia i wiesz juz co u Korby słychac

Mojemu oberwało się, że od listopada sypialnia nie domalowana jak należy przy suficie, że jest krzywo ;P Zadzwoniłam, opierdzieliłam, że facetem chyba nie jest skoro ja muszę takie rzeczy robić, a nie powinnam ;P Focha strzelił i smsa po chwili napisał: że jak ma coś zrobić to muszę mu powiedzieć, że mi to przeszkadza, itp., bo jemu nie i, że mam dzidziola nie denerwować i, że wróci z pracy to pomaluje jak trzeba :) A mi tak na tym zależy bo jutro łóżeczko przychodzi Adasia i chcę, żeby było wszystko jak należy! :):-) A nie jakieś niedoróbki mam oglądać ;P Takie moje skrzywienie - perfekcjonistka i pedantka :) Przechlapane ma mój chłop :D:-D

marta dobra jestes z tym sms.
Powiem Ci ze ja tez do pedantek naleze. Teraz ciut mi przeszło, bo od stycznia nie moge sie przemeczac. A wczesniej to 2 razy dziennie odkurzanie, a jak mezus wszedł bez ciapci na swiezo wymyte panele, to była obraza majestatu. Ale trzeba troche przystopowac, bo przy dzidzi to rady nie damy.

aga26K a jakie to są te plamy typowe dla rodzących???

ja plamy na twarzy to mam od długiego czasu, podobno ucisk na watrobe, czy cos takiego. Strasznie tego duzo, najgorzej to wkoło ust wygladaja. I trudno zamaskowac. Wiec u mnie nie beda zwiastunem porodu

Wózek oczywiście przez net, bo innego wyjścia w mojej sytuacji nie widzę. Jestem tylko mało zdecydowana, jeżeli chodzi o zakupy, nie mówiąc już o tych przez internet, kiedy nie mogę dotknąć rzeczy!

Ritka ja tez z tych niezdecydowanych. Wozka to chyba nigdy nie kupie. I podobnie jak Ty nie lubie kupowac jak czegos nie widziałam na zywo.
A z tymi przebarwieniami to raczej nie bedzie tak łatwo sie ich pozbyc. Trzeba bedzie chyba zakupic jakis dobry kremik.

reklama
jejciu ale dzisiaj mam straszny dzień... chciałam dokończyć zakupy dla maluszka ale u nas w mieście remontują główną ulicę i nigdzie nie można dojechać więc sobie odpuściłam... byłam tylko u fryzjera znacznie skrócić moje włosy i można powiedzieć że jestem nawet zadowolona z efektu a wydałam tylko 10 zł :-)

Wróciłam do domciu i miałam zabrać się za porządki ale u nas w pokoju jest tak gorąco że nie mam siły na nic więc jak na razie sobie odpuszczam... chociaż jak przeczytałam wieści od gizeli to zastanawiam się ile tak naprawdę mi czasu zostało...
Aga26ka mam nadzieję że jeszcze troszeczkę pobędziecie w dwupaku... leż i odpoczywaj i niczym się nie przejmuj :-)
Anja jak możesz to napisz z jakim nadzieniem robisz to caneloni bo tak sobie pomyślałam że mam smaka na coś nowego

No i więcej nie pamiętam co nie zmienia faktu że trzymam kciuki za Was wszystkie :-) miłego popołudnia życzę :-)

aga26tka nie mam mocnych trzeba leżeć to leżymy jeszcze się nabiegasz :)

monia super że wynik negatywny na tą toxoplazmozę !!! A morfologia tak jak tosia pisze niech maleńka sobie bierze witaminki mamusia nadrobi później :) ubraniami się nie przejmuj z czasem wszytskie znajdą swoje miejsce w nowiutkiej szafie a tym czasem niech szafa nabiera mocy prawnej hihi :)

Ja właśnie jak ja to nazywam wrzuciłam pranie w automatykę czyli samo się wywiesza za pomocą mojego P. Uwielbiam ten zautomatyzowany styl pracy ;) Wy wczoraj o smakołykach pisałyście więc i ja dziś zrobię te kule ze śliwką więc zmykam do kuchni!!! Aż na samą myśl mi ślinka cieknie...

Witaj Ritka.. pociesze Cie..ja tez musze lezec bo szyjka miekka i b.krotka i ja 34 tc;/
No to mamy podobną sytuację.
Czasami wstaję, ale od razu twardnieje mi brzuch i często boli podbrzusze, pomimo tego, że biorę no-spe 3 razy dziennie. W nocy śnią mi się koszmary, że już rodzę, a nie mam nic dla maluszka, bo tak jest faktycznie.
Dopiero dziś mi zaczął działać jako tako net i może wreszcie poczynię jakieś zakupy.

Najgorsze to jest to, że nie mam mi kto pomóc - rodzina bardzo daleko, mąż cały czas w pracy, a do tego córka, która okropnie nudzi się w domu przy takiej leżącej matce.

hej Dziewczynki.
Nie odwołam się do tego co pisałyście bo niem mam siły czytać...
Dziś popadł mnie instynkt wicia gniazda i od 10 sprzatam generalnie dom, dobrze że mąż ma wolne, więc i jego zaangazowałam, więc zachrzaniamy oboje. Ale okien juz nie damy rady dziś...
pozdrawiam BB

Taka_ja STO LAT STO LAT

HEJ HEJ
MAM SZAFY!!!
No to dzien udany- gratki:tak:
Ja tez sie ogromnie ciesze ze u Gizelki jest juz maluszek :-)

Ktora nastepna ?????:-D
Moge byc ja, dzis moja Ginka powiedziala , ze ona mysli , ze nie dotrwam tej cc 1 wrzesnia.- Ta umie pocieszac

Cześć dziewczynki! Piszę pierwszy raz na tym blogu i chcem z wami podzielić się moimi radościami, a także obawami,ale zacznę od początku.
Witamy, pisz z nami czesciej

Wracając do tematu teściowych - moja jest naprawdę świetna. :) Wczoraj zadzwoniła do mnie, że przysyła nam w paczce priorytetem pomidory - takie ze wsi, żebym mogła się zdrowo odżywiać. Będą jechały ponad 700 km, bo mieszkamy w dwóch różnych krańcach Polski. :)
. ;)
No to bedziesz miala Ketchup:-D

anitas_2 Wszystkiego NAJ NAJ, zeby maz sie sluchal.
tematu nieprzyjemnego ciąg dalszy i znowu mnie do takiego nerwa doprowadziła, ze brak słów..
A ty nie mozesz jej cos na rozwolnienie zaserwowac? Przynajmniej nie bedzie cie wkurzac, bo bedzie miala co robic w toalecie.

aga26ka NO to teraz , lez i odpoczywaj

Nie martw sie, hormonki sie unormują i buzie bedziemy miały gladkie, co najmniej jak pupcie naszych maluszków
Ja sie boje co bedzie po porodzie , bo u mnie cera teraz jak u niemowlaka, poprostu marzenie.

A ja wchodze dzis do sklepu TEDI to taki misz-masz, i wiecie co niemiaszki zwariowali, sprzedaja artykuly na Boze Narodzenie, ozdoby, bombki, szopki no szok normalnie w sierpniu.:szok::rofl2::szok:
Ja juz po KTG a wiec skurcze sa i wszystko mozliwe przepowiadajace porod haha. Tak sie zmartwilam , ze musialam sobie humor zakupkami poprawic polecilam na wyprzedaze i nakupowalam cale mnostwo rzeczy juz nie ciazowych.:-)

Hej Dziewczyny :-)
Jej to juz kolejna ropzpakowana - z jednej str.to jej zazdroszcze , a z drugiej wiem ,ze i kazda z nas lada dzien moze juz byc po , chociaz u mnie to 34tc wiec niech jeszcze poczeka szkrabik troszke. A powiedzcie w ktorym tygodniu Gizelka byla?

Cześć dziewczyny!

Ja już chyba zaczynam panikować ale od kilku dni mam mocne bóle w krzyżu nocami prawie nie śpię później w ciągu dnia odsypiam jak mogę. Kilka razy pojawiły się krótkie skurcze a tak to co chwilę brzusio mi twardnieje. Wizytę mam dopiero (albo może na szczęście) w poniedziałek więc postaram się jakoś wytrzymać do tego czasu.
Staram się jak najwięcej leżeć i odpoczywać ale wtedy głupie myśli mi do głowy przychodzą a i leżenie samo w sobie też nie jest już teraz przyjemnością więc szukam sobie jakiś zajęć dla oderwania myśli. Dzisiaj np upiekłam ciasto ze śliwkami bo nie wymaga dużo pracy a i dla lepszego samopoczucia dobrze jest zjeść coś pysznego.

Idę troszkę poczytać bo znowu się rozpisałyście od wczoraj.

Dodam jeszcze że wczoraj śniło mi się że byłam już w domku razem z synkiem - był poprostu prześliczny i miał takie piękne blond włoski :)

Ostatnia edycja:
reklama
estem w domu
A więc po wizycie jest dobrze, Na bank chłopiec pięknie rozkładał nogi :p I w ciągu 2 tygodni przybrał 600 g :) Ma teraz wg kości udowej 2800 g a wg główki ponad 3 kg :)
Zwolnienie mi wypisała aż do tygodnia po terminie w razie co, żebym macierzyńskiego nie musiała zaczynać. Następna wizyta 31 sierpnia, ona myśli że się nie spotkamy a ja tak zwłaszcza że na razie rozwarcia nie mam.

Do góry