reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

reklama
A to juz i w sumie prawie pora:-) . Mnie wczoraj brzuszek bolal z prawej strony , tak w pachwinie bardziej ale to chyba od przeciazenia - wczoraj pralam ciuszki malucha , sprzatalam i chyba to byl efekt - rano jeszcze mnie bolal ale wzielam Nospe i odrazu ok . Ale stracha juz mialam nie powiem .

Dzięki wszystkim za rady kalcha wiesz.. o maślance nie pomyślałam,
spróbuję napewno! Narazie chodzę wysmarowanan tym sudocremem, kupię też witaminę B6 noi maślankę wyduldam, jak nie będzie lepiej do jutra wybiorę się do lekarza.
Fajnie już tej Gizelce, miała termin na 9 .09 aż mi się niechce wierzyć że ja też w każdej chwili mogę urodzić.
Brzucholek mi się bardzo obniżył, znajoma powiedziała że dziewczynki rodzą się wcześniej niż chłopcy. Uważam że na to niema reguły, ale dobrze by było - jeśli o mnie chodzi ;))

Ja mam termin na 1. września a Ginka mi na poczatku ciąży mówiła, że od połowy sierpnia mam być zwarta i gotowa. Ale potem powiedziała, że to na serio jest tak, że chłopcom się aż tak nie śpieszy i często się rodzą po terminie...
No to ja Was nie pocieszę, bo urodziłam już dwóch chłopców i każdy przed terminem( jeden równe 36tyg,a drudi 38tyg.+2dni) a termin dobrze obliczony, bo wiedziałam dokładnie, kiedy sobie sprawiłam dzieciaczki:-).
Gaja, gratuluję z całego serduszka!!! A tyle było nerwów niepotrzebnych!!! Chłop jak dąb;-):-D

Ostatnia edycja:
Polezalam troche..a teraz jade po mojego bo zjechal na firme i czeka na mnie:)

Gaja super wiadomosc:) tak sie martwilas jeszcze niedawno a synus rosnie ze ho ho..:)

Saraa ja tez juz bym chciala kupic jakies fajne ciuszki po ciazy:) nie moge sie doczekac az zaloze moje ulubione rurki:)

kurde dzis znowu czesto twardnieje mi brzuch mimo ze biore nospe;/

Napiszę wam, że kamien z serca teraz :) Jestem juz spokojna i mogę zacząć szykowac wsio na przyjście maluszka :) A podpasłam go zapewne tymi dobrymi lodami (Grycan, Carte Dor) bo nie żałowałam sobie przez 2 tygodnie :) I efekt jest :) No i mam ponoć nadal dużo wód i tak jak pisałam brzuch wysoko. Och wreszcie seksik powróci :)

Anitas- serdeczne gratulacje rocznicy ślubu! :-) A mąż spisał się na medal!

gratki wielkie i wsio co najlepsze

Racja, długo nie ma już Haszi i Karolina tez milczy....Odezwijcie się Dziewczyny!

halo,halo dziewczyny co z Wami

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!
ja odebrałąm wyniki- NIE MAM TOXOPLAZMOZY!- ale morfologia do bani, chyba najgorsza od początku ciąży hgb- 10,2 ale ostatnio nie mam ochoty na miecho poza tym Lenka coraz większa to i jej więcej witaminek od mamusi potrzeba.
W chacie syf nie mam ochoty na sprzątanie w taki skwar, szafy jak pisałam stoją, ale puste bo ubrania w całym domu,
za jakiś obiad się wezmę, kupiłam wołowinę i zrobię takie klopsiki małe ala'ikea, mój P na diecie bezwęglowodanowej, to i ja jem wszystko bez ziemniaków, ryżu i makaronu. Moja maleńka tak malutko się dziś rusza, mamusia nie lubi takich dni...
życzę wszystkim miłego popłudnia

super ze toxo niet
a co do morfologii,to po porodzi wroci do normy]
nosek do gory

estem w domu
A więc po wizycie jest dobrze, Na bank chłopiec pięknie rozkładał nogi :p I w ciągu 2 tygodni przybrał 600 g :) Ma teraz wg kości udowej 2800 g a wg główki ponad 3 kg :)
Zwolnienie mi wypisała aż do tygodnia po terminie w razie co, żebym macierzyńskiego nie musiała zaczynać. Następna wizyta 31 sierpnia, ona myśli że się nie spotkamy a ja tak zwłaszcza że na razie rozwarcia nie mam.

gratki Gaja,a tak sie martwilas
dobrze ze maly nadrobil

ja po pracy
jutro jade na rano,a zaraz po pracy do fryzjera,juz sie doczekac nie moge
a w nastepnym tyg ktg i gin,ciekawe co mi powie

milego wieczoru

reklama
Gaja super że wizyta udana, i widzę ze wszystkie smutki minęły, tak trzymaj:-).
ja też chce seksu, lekarz już pozwolił od następnego tygodnia, a ja nie mam z kim:eek:

Do góry