reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

cześć laski :-)
no i mamy nową Mamę :-) no niedługo codziennie będziemy czytać takie wieści :-) ja jeszcze troszkę poczekam... zazdroszczę tym nie witającym sie z toaletą w nocy.. ja to przed zaśnięciem z trzy razy a potem co dwie godziny.. masakra normalnie.. szkoda, ze tylko siusiu ;-)
Betii witamy i zapraszamy
Dorotko, jak ja Cię podziwiam..
Dziewczynki, a ja sie zastanawiam co z Korba.. dawno Jej nie było.. napiszę do Niej sms-ka i postaram się dowiedzieć co i jak...
buziaki na dobry dzień

reklama
hmmm....ja moge byc ostatnia:)musze sie jeszcze przeprowadzic, a poza tym bardzo sie boje, jak to bedzie...a Mama przylatuje dopiero 16:)wiec Filip musi czekac na Babcie:)

Piszecie, ze Was smieszy lub denerwuje jak ludzie sie tak nad
Wami lituja...co ja mam powiedziec?a raczej moja biedna Mama:)wszystkie Cioti i znajome, co chwile pytaja jak ja sobie z upalami radze, ze taka biedna jestem itp...a u mnie max. 18 stopni:))))i nikt nie potrafi zrozumiec:)ale co tam, jak nie maja sie o kogo martwic, to niech sie pomartwia troszke o mnie:)

Betii - witaj!

Tosia - ja tez dzisiaj o Korbie myslalam?wrocila z Anglii, a i tak cos sie tutaj nie pojawia....pij mocna kawe, najlepiej z ekspresu, raz malenstwu nie zaszkodzi a Tobie moze ulge przyniesie:)

Ostatnia edycja:
Na ostatniej wizycie u lekarza byłam w 31 tyg czyli 2 tyg temu i mój synuś ważył 2 kg lekarz mówi że sporo i że urodzi się większy:))) zastanawiam się jak ja sobie dam radę z porodem myślę o tym coraz częściej i aż mnie ciarki przechodzą jak to będzie:)
Witaj, BETII!
Moje maleństwo też 2 tygodnie temu ok. 2 kg ważyło.
Wszystkie przechodzimy te same rozterki... ale nie ma innego wyjścia;-)

gusia, paula mój brzuszek niby nisko jest, ale i tak wszyscy mnie straszą,że jesli moja mama urodziła tydzień po terminie to ja tez tak będe miała.:szok:
To wcale nie reguła. Najgorsze, że człowiek nie zna dnia i godziny... (no oprócz TRIXI i SARY;-)o ile dobrze pamiętam).

Pochwalę się - u mnie już dwie pralki maluszkowych ciuszków suszą się na słoneczku:-) Przygotowania i u mnie rozpoczęte:tak:

juz nie moge sie doczekac jak nasze mamusie zaczna wklejac fotki swoich pociech :))))))

co do porodu to moja mama miała bardzo łatwy- 4 godziny i koniec a ja męczyłam sie 16h :(((

TOSIA nie zazdroszcze tego latania do kibelka, ja w nocy max raz wstaje- czesto wcale...

Ostatnia edycja:
Nooo super!! to mamy następnego bejbika!!! Michaś duży chłopak!!! Zazdroszczę Gizelce ja też już bym chciała mieć to wszystko za sobą!!:tak::-D

Beniaminko kochana o 5 tygodniach to ja moge sobie pomarzyc .... 1 wrzesnia o 8.00 rano mam umowione spoktanie z Kaska :)
Trixi, no rzeczywiscie :-) :-) ;-)
Macie obie z Sarą już zaplanowane spotkanie z maluszkami. Ja jesli trzymac sie tego co mówi ginek - to tydzien po Was bede miala CC, a jak bedzie ... Nie wiem na na 100%.

Dorotka, miłej pracki dzisiaj i oszczedzaj nam się...a włoski słusznie, słusznie ja tez juz zqaplanowana na farbowanie i inne upiekszania przed porodem, tylko czy dotrwam ;-)

Tosiu- tak , moze kawa z rana, taka normalna, mocna Cię przegonia, ja mam jak w banku- rano kawa ( moja z mlekiem) i za chwile ide na wizyte do Wc, tyle ze tez ta moja dieta swoje robi.

Oj ale ładny banan na twarzy mi się pojawił jak przeczytałam o Gizelce rewelacja :-)
Ja też już bym chciała.. ale jeszcze troszkę...

Trixi Twój tekst o tym że masz umówione spotkanie z Kaśką mnie rozweselił to tak fajnie brzmi :tak:

Mycha staraj się jak najszybciej iść do lekarza tak jak dziewczyny radza bo to pewnei od flory bakteryjnej więc puki co pij dużo maślanek kefirów na żywych kulturach bakterii i będzie dobrze.

Ja jakoś powróciłam do normy i dostałam strasznego powera wyprałam dywan jeszcze jeden został i umyłam samochód przy okazji troszkę się opalam na tym słonku :)

Witam
Ale wieści radosne:-D:-DGizelko duży ten Twój synuś........
no dobra to która sie pcha następna??:-D
Ja dziś jestem zadowolona bo byłam w ubikacji o 2 i potem spałam do 7 jednym ciągiem :tak::tak: co się już dawno nie zdarzyło........ bo tak liczyłam , że o4 sie obudze:eek:

Trochę dziś za gorąco ale juz nic nie poradzę na to :eek: trzeba przezyć ostatnie dni z brzucholem:laugh2::laugh2:

Dzięki kobitki za miłe powitanie:-)
Mnie też to śmieszy że każdy traktuje mnie jak królową musze to wykorzystać bo prędko się nie powtórzy( usiądz sobie, nie przemęczaj się idp:) Super.

Ja musze się pochwalić że w sobotę jedziemy z mężem na zakupy dla maluszka:-)Moja mama mówi że jeszcze za wcześnie zdążę ze wszystkim, ale ja już nie moge się doczekać. Zreszto mam jakieś uczucie że urodze wcześniej :szok:

*magdah-u mnie też już ubranka się piorą cudownie jest teraz prasować i to wszystko układać gorzej będzie jak się urodzi tyle kochanego obowiązku dojdzie.

Która z was ma termin na koniec września

reklama
Wiecie coo... umieram:-:)no::-p mam mega zajady i niemogę otworzy buzi, na dodatek na języku porobiły mi się pleśniawki czy cuś i końcówka języka mnie boli.. umieram normalnie. Co na zajady? Witamina B6? posmarowałam sobie sudocremem bo wyczytałam w necie że pomaga je wysuszyc.[/B]
Co mam zrobic z tym dziadostwem??[/CENTER]

Mycha mam to samo!! Znam ten bol to jest jakaś masakra!!! żreć nic nie można ani nawet pić!!:wściekła/y::crazy: Lekarka powiedziała, że to zawaansowana awitaminoza przez malucha i zaostrzona lekami!! Możesz smarować aftinem i bierz witaminki!! Skonsultuj się z ginkiem!! nic więcej mi nie pomogła ale teraz przynajmniej witaminy biore regularnie bo mi się ostatnio pozapominało i chyba dlatego mnie tak mocno zaatakowało!!

Do góry