reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

reklama
hausfrau- olac kasjerkę, ale z drugiej strony niektórzy ludzie troszkę przesadzają,
ja ostatnio w sklepie kupywałam sobie bluzke i pytam czy mają większe, ona patrzy na rozmiar tej co mam na sobie i mówi że może dac L do maja i ile ma miec luzu wogóle jeszcze- ja na to ze nic bo niedługo rodze więc obojętnie najwyżej ponoszę tylko tydzień , a ta zaczęła się uzalac nademną jak ja te upały zniosłam i że taki dziadowski okres sobie na ciąze wybrałam- ze na sam sezon w takie ukropy i duchote.

kasias to fajnie ze juz wszystko dla dzidzi jest- pewnie lżej na sercu, mój brzuch tez już niziuteńko

Gizelka urodziła , hurra!!! mamy już trzeciego sierpniowo- wrześniowego bobaska i drugą sierpniowo wrześniową mamę:-)

Zgłaszam się na ochotnika Trixi
d015.gif
ale chyba się na to nie zanosi...

Kasias ja to bym chciała żeby mi się juz brzuszek obniżył, przynajmniej wiesz że godzina 0 nadchodzi ale coś czuje że do samego porodu będę miała wysoko ( u mnie w rodzinie wszystkie panie tak mają)

Gaja ja kiedyś też miewałam niezłe zajady ale jakoś zawsze samo przechodziło wiec nie pomogę

GIZELKA GRATULACJE I WSZYSTKIEGO DOBREGO DLA CAŁEJ RODZINKI.

Hurra, mamy kolejne wrzesniowe maleństwo :-D
Gizelko cieszę się razem z Tobą, serdeczne gratulacje! :-) Pewnie jestes bardzo szczesliwa majac juz Michalka obok siebie, ech...zaczeło się na dobre, to juz tak blisko. Duzo zdrowka i wypoczynku Gizelko!

Taka.Ja - wszystkiego najlepszego, niech się spelnia Twoje marzenia i duzo radosci z macierzynstwa niebawem ! :-)
Mycha- zajady i plesniawki w buzi- to drożdzyca- efekt wyjalowienia po antybiotykach albo oslabienie organizmu, bo to grzybek jest on sie ujawnia w takich momentach.
Sama witaminka B6 nie pomoze( chociaz bardzo wspomaga), trzeba cos na drożdzaki, ale w ciazy to tylko lekarz moze cos zapisac. Noworodkom w buzi na plesniawki smaruje sie Aphtinem , zapytaj lekarza, nawet rodzinnego- trzeba by to do porodu wyleczyc.Bywa ze to ten sam grzybek co w pochwie.
O juz Skrzacik podpowiedziala :-)

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczynki! Piszę pierwszy raz na tym blogu i chcem z wami podzielić się moimi radościami, a także obawami,ale zacznę od początku. Jestem w 33 tygodniu ciąży termin mam na 30 września i będę miała synusia Kacperka, jestem bardzo szczęsliwa że niedługo rozwiązanie bo jak patrzę za okno jak słońce prazy to nie mam ochoty na nic jest mi ciężko i gorąco.

Na ostatniej wizycie u lekarza byłam w 31 tyg czyli 2 tyg temu i mój synuś ważył 2 kg lekarz mówi że sporo i że urodzi się większy:))) zastanawiam się jak ja sobie dam radę z porodem myślę o tym coraz częściej i aż mnie ciarki przechodzą jak to będzie:)mam nadzieję że malństwo nie odziedziczy wagi po tatusiu po on urodził się ponad 4600,chociaż ja też byłam sporym pulpetem bo miałam 4460, ale będę twarda i dam radę:))))pozatym lekarz przepisał mi żelazo bo mam małą anemię ale wiadomo kto mi podbiera wszystkie witaminki:)))

Czytając wasze wcześniejsze wypowiedzi ja też biegam w nocy do łazienki przeważnie jest to 2 w nocy taka stała pora, ale jeszcze tylko pare tygodni :)
Pozdrawiam wszystie mamuśki:)

reklama
Ale mnie zaskoczyła ta wiadomość cod gizelki , aż łzy poleciały - mega wrażliwa jestem ostatnio.
noc miałam w miarę spokojną tylko 3 razy tojlet . Duchota u mnie się zrobiła a muszę do laba odebrać wyniki .
No i laptop mi padł :baffled:- katastrofa po raz n-ty będę musiała go zanieść do serwisu - padną zachwytu jak mnie ujrzą ( to już z 8 wymiana) ale co mnie to... gwarancja to gwarancja.

Korzystam z kompa mojego B. a on zaraz mnie sprzed niego wykula pewnie.
Betii witamy :-)

miłego dnia ciężarówki ;-)

Do góry