reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

HEJ HEJ
MAM SZAFY!!!
tak się cieszę facet wczoraj robił do późnego wieczora, dziś jeszcze kończył ale już poszedł ja juz je wyczyściłam i zrobiłam fotki zaraz wrzucę na wątek remontowy.

JAK się obudziłam to też mała się nie ruszała, hustałam brzuchem, głęboko oddychałam no to się przekręciła, teraz też tak powolutku daje o sobie znać.
Zapowiada się upał, a ja ma tyle roboty....

reklama
Witam kochane

Ja nadal u rodziców, siedze sama z małą, jeszcze śpi, ale juz się wierci to pewnie zaraz wstanie, wczoraj już była grzeczna, w dzień się ze mną przespała 2,5 godziny więc wieczorem tak nie marudziła, wczoraj znów miałam pełne ręce roboty, i położyłam się o 12, ale dziś mam luźny dzień bo porobiłam wszystko i zostaje mi tylko opieka nad brzdącem:-)

Dziś mija tydzień jak mojego S. nie ma:-( smutno mi strasznie bez niego, a wczoraj jeszcze mówił ze mają tam roboty na nie miesiac- jak było mówione tylko około 2, ale przyjadą w między czasie, mam nadzieje że się domyśla i przyjadą jak urodze a nie wczesniej:sorry:więc wychodzi na to ze będe z maluszkiem później sama- no nie licząc wtrącajacej się teściowej- ale nie dam się nie będzie mi swoimi zacofanymi radami rzucała.

Gaja życzę udanej wizyty:tak:

monia to super ze szafy juz skonczone- lece zobaczyc na remontowym jak się prezentują

taka ja - wszystkiego naj z okzaji urodzin, spóźnione ale szczere:-)

Życzę wszystkim udanych dzisiejszych wizyt i miłego dnia

Hej laseczki!
Trudna noc za mną. Nie mogłam sobie miejsca znaleść przez ten ból. Ale za to rano obudziła mnie super wieść i aż chce sie żyć.
O 20 mam wizyte i jak zwykle chodze podenerwowana. Pewnie z małą wszystko gra ale ja musze sie pomartwić i ciśnienie se podnieść.

Miłego dnia wszystkim!

Witam dziewczyny,
wczoraj wieczorem wróciłam od brata, dzieci zachwycone pięknie sie bawiły i żadnych kłótni nie było - to ja rozumiem :)
Ja z kolei zmęczona bo jakoś w nie swoim łóżku zawsze gorzej mi sie śpi :/
Ale za to jak wróciłam to leżała paczka z wyprawką dla małego zamówioną przez bratową, cudna kremowa w paseczki :) Także do szpitala jest :)
A dziś mam wizytę na 12.30 także jeszcze troszkę i trzeba będzie się szykować :)

Gaja Udanej wizyty życzę!!! :tak:

taka ja 100 latek!!!;-):-)

monia pokaż fotki tych szaf! Co do ruchów, to ja przy Hubercie też dużo mniej czułam, w następnej ciąży będziesz już czuła dużo więcej ;)))
:tak:

Wiecie coo... umieram:-:)no::-p mam mega zajady i niemogę otworzy buzi, na dodatek na języku porobiły mi się pleśniawki czy cuś i końcówka języka mnie boli.. umieram normalnie. Co na zajady? Witamina B6? posmarowałam sobie sudocremem bo wyczytałam w necie że pomaga je wysuszyc.
Co mam zrobic z tym dziadostwem??

Hejka Brzuchatki!

Wiecie co wczoraj położna na moje pytanie do kiedy istnieje szansa, że mały zmieni położenie powiedziała, że do końca 8 miesiąca. A z nóg zwaliła mnie tekstem, że jeśli chcę zwiększyć szanse to powinnam się jak najwięcej huśtać na huśtawce. Słyszałyście o czymś takim. Czy to kolejny zabobon?
Ja to słyszałam, że są pewne chwyty, które znają położne i lekarze, które moga ewentualnie pomóc przekręcić dziecko. Ale ta huśtawka
a020.gif

w piatek mamy swoje pierwsze KTG i zgroza bede lezala az godzine bo po 30min na jednego maluszka..... ciekawe jak ja wyrobie z lezeniem w jednej pozycji przez godzine no ale nic jakos trzeba.....;-)
Ja na ostatnie KTG wzięłam sobie książkę
a090.gif
. Samo KTG jest całkiem fajne, zwłaszcza jak Bejbik nabierze ochoty na zabawę. Zamiast serducha słychać na cały gabinet BUM, TRZASK hehe

MAŁA waży 3100g:szok:,
Wow, super, że wiesz ile waży. Ja ostatnią wagę Małego miałam podaną 18.czerwca. teraz we wtorek to dosłownie zmuszę lekarkę do zważenia i zmierzenia Bejbika
a010.gif

Mam pytanko, takie z tych głupich, tylko sie nie smiejcie, prosze? Jak bym chciała wstawic zdjecie to czy musze miec je zmienione w jakims programie, czy moze byc takie sciagniete prosto z aparatu.
To też zależy jaki masz aparat i w jakiej jakości (czyli potem przełożeniu na wielkość np. w MB) potem zrzuca je na kompa. Ja na przykład jak zrobię zdjęcia w najlepszej jakości to potem maja po 2,5 MB i na pewno nie weszłoby normalnie na forum.
Zmniejszyć można albo po prostu Paintem - jak się nie ma żadnego programu ale polecam też IrfanView.

Zgadzam sie w 100%. Ostatnio piszesz że masz dużo stresu. A może spróbuj maślanki? Mi pomaga jak sie kanalik zatka.
Dokładnie. Maślanka też świetnie działa!

cześć dziewczyny!
ja tylko na chwilę....to co odstawiła dzisiaj moja teściowa przeszło moje najczarniejsze koszmary:-:)-:)-(
Teściowe to chyba już tak mają i tyle. Nie przejmować się!
Ja wiem, że moja na przykład ma bzika na punkcie sprzątania i czystości. Okna myje co trzy tygodnie
c035.gif
A jak mnie wnerwi robię sobie inspekcję w jej mieszkaniu, zwłasza w łazience - oczywiście dykretnie - i często dochodzę do wniosku, że ona chyba już niedowidzi i wcale nie ma tak czysto. Od razu mi lepiej wtedy.

Hejka z rana
kurcze ale ta mala mnie straszy cos ostatnio bardzo malo sie rusza,a z rana to juz wogule gdzie wczesniej mnie budzila,nawet teraz niby z raz kopnela odkad wsatlam (od 6tej) ale nic wiecej a skad ja mam wiedziec czy wszystko w pozadku...
Mój Mały wczoraj prawie cały dzień się nie ruszał ale to była wina pogody. Niskie cisnienie i zbierało się na burzę. Sama byłam strasznie senna. Jak juz się wypadało wieczorem to zaczął szaleć aż do nocy!

Wczoraj w Aldi kasjerka do mnie - a za mną ludzie:
- Ile pani jeszcze zostało?
- Trzy tygodnie.
- Ale z pani biedna kobieta!
- Dlaczego? Przecież nie ma upałów? Pogoda jest idealna.
- Ale jest duszno (wcale nie było duszno)... a to jeszcze gorzej... - pokręciła głową z mina jakby ktoś umarł.
Aż się głupio poczułam, jak jakaś upośledzona dosłownie.

Pozdrawiam!

Witam:-)
Dość długo mnie nie było, ale starałam się Was poczytywać co jakiś czas. Urzadziliśmy się już, kupiliśmy wszystko to co jest niezbędne dla maluszka i zamówiliśmy wczoraj wózek:rofl: Ma czekać na nas w sklepie, bo moja mama jest bardzo przesądna i nie mam ochoty się z nią kłócić, że to bez znaczenia kiedy się kupi wózek, czy przed czy po urodzeniu dziecka. Brzuszek mi się już obniżył i troche mnie to przeraża, bo to zwiastuje,że zbliża się godzina 0:szok::rolleyes2:
Sara ja też tak mam że czesto budze się o tych samych godzinach tzn. 3 i o 6 rano:baffled:
Mycha na moje posty też mało kto odpisuje, ale tłumacze sobie, że jest nas tak dużo na forum,że nie da rady wszystkim odpisać:happy:
Kasik nie pamiętam czy mi pisałaś w którym szpitalu będziesz rodziła w Piotrkowie czy w Łodzi??
Taka ja przyłanczam się do życzeń:happy:
Monia super,że już masz szafy:)
Coś jeszcze miałam napisać, ale jak zwykle wyleciało mi z głowy...:-)
Miłego dnia i udanych wizyt

MAMY KOLEJNEGO WRZESNIOWEGO BOBASKA:))))))))))))))
znowu mnie ciarki przeszly, ale taki duzy chlopak, najwyzszy czas byl na niego:)ciesze sie jak glupia!jak by sie moje urodzilo:)ale takie to nasze forum..placzemy i smiejemy sie razem:)

Mycha, jak oprocz zajadow masz plesniawki, to chyba masz wyjalowiona jame ustna...cos mi sie kojarzy, ze Skrzat miala takie problemy i chyba leczyla antybiotykiem?jak to bylo Skrzacie?witamina b6 na zajady ja najbardziej, a o Sudocremie nie slyszalam, ale na pewno nie zaszkodzi...

reklama
Do góry