reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Hejka z rana

kurcze ale ta mala mnie straszy cos ostatnio bardzo malo sie rusza,a z rana to juz wogule gdzie wczesniej mnie budzila,nawet teraz niby z raz kopnela odkad wsatlam (od 6tej) ale nic wiecej a skad ja mam wiedziec czy wszystko w pozadku...

lillu-nie martw sie ja to z moja tesciowa wogule nie utrzymuje kontaktu i tak najlepiej

skrzacie-kuroj sie i pozdrow Gizelke -wow pewnie za tydz bedzie juz tulic swoje malenstwo:)

A czy ktos ma przepis na kawe mrozona tzn ja nigdy w domu nie robilam a nie ukrywam ze zrobilyscie mi ochote:)

reklama
hejka dziewczyny

Olcia napewno sie poruszy,wiec spokojnie

Gaja to trzymamy kciuki za wizyte

ide z corcią po zakupki
potem szykuje sie na 14 do pracy
oj jak ja sie jutra do czekac nie moge,zaraz po pracy jade do fryzjera robic sie na bostwo przed porodem
a w kinie spoko,film niezly,mala tylko ruszala sie jak najeta
a dzis tez cisza narazie

Hejka :-)

Dzisiaj wyspałam się, jak należy, nie szalałam nocą tylko położyłam się rozsądnie spać i do 7 błogi sen :-) Nie drzemałam wczoraj, bo nie było kiedy i widzę, że tak zdrowiej, bo nocny sen jest wtedy stabilny, chyba będę ograniczała te popołudniowe spanie..

Kalcha pisałaś, że być może z powodu cukrzycy będziesz rodziła w moim mieście. I ja tutaj rodzę, tu pracuje mój ginek i najpewniej zrobi mi CC. Nie wiedziałam , że cukrzyca jest wskazaniem do rodzenia w tymż szpitalu...to już nie jest klinika, ale szpital miejski, może jedynie to, ze tuż obok znajduje się klinika pediatrii i doskonale wyposażone oddziały dla wcześniaków i problemowych noworodków ( zresztą moje miejsce pracy :-) )

Olcia23- moja malutka rankiem prawie się nie rusza, i tak juz ponoc bedzie po 35 tc ze miejsca juz malutko i maluszki sie oszczedzaja w ruchach, jednak nalezy zaczac liczyc ruchy od 36 tc i najlepiej po południu- nawet najmniejszy ruch dzidzi na godzinę to jest OK( to wiadomosci ze szkoły R.)Gdyby przez 6 kolejnych h nic sie nie działo mozna udac sie do szpitala na kontrole ktg , usg. Mamy do tego prawo i mysle warto jesli sie martwimy.

Wy tak o słodkościach, a mnie juz skręca, oj zjadałabym sernik na zimno, drożżókę z jagodami, ciasto ze sliwkami....No to sobie pomarzyłam ;-)Dobrze, ze lody mi wolno, teraz to moj staly deserek.
Dzisiaj cukier na czczo 69 , chyba troche niski nawet, moze juz sie cos poprawia...i oby.

Gaja,Paulka -udanej wizyty i badań !
Magdah- u mnie juz kuchnia zamontowana, tyle...ze musze ja najpierw poznać, zaczne lepiej od jakiegos miesiwa, w razie czego mój P bedzie sie tym raczył ;-) A ciasta ...dopiero po porodzie jednak, bo chyba bym sie nie powstrzymala z jedzeniem.

Dobrego dnia dla Was :-)

Witam was z rańca!!!:-)
Moj odlew brzuszka juz wczoraj wysechł w koncu i teraz muszę pomyslec co na nim namaluje:tak:wyszedl super synka 3 lata temu jak robilam to wyszedl ciut mniejszy(robiony wczesniej w 7m-cu i2 tyg )ale kształt podobny:-)polecam swietna pamiątka!!!
Noc jak zwykle do kitu 3 pobudki :szok:
gaja23 powodzenia na wizycie dla wszystkich mamus ktore dzis maja wizytki rowniez milego dzionka :tak::happy:

Witam mamusie :)
wczoraj praktycznie cały dzien spędzilismy nad jeziorkiem- to juz pewnie moje ostatki... ponad 2 godziny pływaliśmy na rowerku wodnym, Pani jak zobaczyła że jestem w ciązy to dała mi podwójną ilość poduszek:-D było bardzo fajnie, późno wróciliśmy i juz nie starczyło sił na BB:-(

ostatnio byłam w Tesco i jedna kobitka zawołała mnie do kasy i przepuściła mnie przed siebie:happy: ja jej bardzo podziekowałam i powiedziałam ze to pierwszy raz jak ktoś mnie wpuszcza, a ona na to ze sama 4m temu urodziła synka:happy: od razu pomyślałam o tym co pisała kiedyś Tosia:tak:

P. wstał do toalety i na przeglad lodówki i nie omieszkał skomentować,że jestem uzależniona od BB:-p:wściekła/y:

oj to faktycznie chyba uzaleznienie:tak::-D ale na odwyk Cie nie wyślemy:-)

Ale za to jak wróciłam to leżała paczka z wyprawką dla małego zamówioną przez bratową, cudna kremowa w paseczki :) Także do szpitala jest :)
A dziś mam wizytę na 12.30 także jeszcze troszkę i trzeba będzie się szykować :)

Gaja dawaj fotkę w czym dzidza będzie ze szpitala wychodzić :happy:

a w kinie spoko,film niezly,mala tylko ruszala sie jak najeta
a dzis tez cisza narazie

Dorotka wiem ze napewno o tym juz pisałaś ale ja nie jestem w stanie nadrobic zaległości- napisz na jakim filmie byłas w kinie? ja chce sie wybrac na ta polską komedie...

jak ja Ciebie podziwiam kochana że Ty jeszcze pracujesz, mi już by nogi i plecy dawno wysiadły....

UDANYCH DZISIEJSZYCH WIZYT
:-D:-D:-D

Witam z rana przy kawusi. Troche sie dzisiaj nie wyspalam, nie wiem czy tez tak macie , ze budzicie sie w nocy o jakiejs godzinie( ciagle o tej samej 2.00) i nie mozecie potem zasnac?
Ja zaraz zmykam na ktg, a potem zabiore mojego synka do Mcdonaldsa w koncu ma ferie i siedzi biedaczek w domku.

Witam porannie,
Juz dawno jestem po sniadaniu. Pranie juz zrobione i powieszone, kurz starty jeszcze tylko poodkurzam i zmykam do kolezanki na kawke. A popoludniu na moje cwiczenia w wodzie
Saara ja sie budze okolo 4, na szczescie po wizycie w kibelku od razu zasypiam. Ostatnio nawet zasnelam ponownie nie schodzac z lozka:laugh2: Wstalam czesciowo- nogi byly juz na podlodze, a reszta ciala jeszcze lezala i mi sie przysnelo. Nie wiem ile spalam, ale maz sie przebudzil i kazal mi sie normalnie polozyc, zebym rano nie marudzila, ze wszystko mnie boli. No to wstalam szybko na siusiu i dalej poszlam spac.
A dzisiaj wstalam wczesniej, bo maz poszukiwal kurtki, ktora jak sie pozniej okazalo zostawil w pracy:wściekła/y: Oczywiscie ja sprzatam, wiec ja gdzies schowalam.
Udanych wizyt i bezstresowego dnia wam zycze

Witam:) noc minela w miare ok ale nie obylo sie bez wstawania do toalety;/ mamcia pojechala na jeden dzien do miedzyzdroji a ja dzis gospodarze i musze wymyslic cos na obiad.. Maly wierci sie odkad wstalam az mnie rozrywa od srodka..dzisiaj wchodze na 34 tc wiec jeszcze z 3 tyg i moge byc spokojna.

Dziewczyny udanych wizyt dzisiaj:)

Olcia pisalam wczesniej ze ja kawe mrozona robie tak ze zalewam rozpuszczalna goraca woda ok 0.2l..schladzam w lodowce po czym dodaje 2 galki lodow waniliowych i miksuje to razem a na wierzch bita smietana. Smacznego:)

a i mam pytanie do dziewczyn ktore kupuja w aptece przez neta..czy ta apteka da znac ze sa juz zamowione rzeczy do odebrania? bo sprawdzam status moich zakupow a tam ze odebrane przez zamawiajacego a ja przeciez nie odebralam jeszcze i jak napisalam maila do apteki to cisza;/

reklama
Małgos ja juz zamawiałam raz i juz odebrałam...jak nie odebrałas to nie powinno pisac ze to juz zrobiłas...dziwnie. Moze lepiej zadzwoń do nich bo tak bedziesz czekac.

Do góry