reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Hejka z rana

kurcze ale ta mala mnie straszy cos ostatnio bardzo malo sie rusza,a z rana to juz wogule gdzie wczesniej mnie budzila,nawet teraz niby z raz kopnela odkad wsatlam (od 6tej) ale nic wiecej a skad ja mam wiedziec czy wszystko w pozadku...

lillu-nie martw sie ja to z moja tesciowa wogule nie utrzymuje kontaktu i tak najlepiej

skrzacie-kuroj sie i pozdrow Gizelke -wow pewnie za tydz bedzie juz tulic swoje malenstwo:)

A czy ktos ma przepis na kawe mrozona tzn ja nigdy w domu nie robilam a nie ukrywam ze zrobilyscie mi ochote:)

reklama
hejka dziewczyny

Olcia napewno sie poruszy,wiec spokojnie

Gaja to trzymamy kciuki za wizyte

ide z corcią po zakupki
potem szykuje sie na 14 do pracy
oj jak ja sie jutra do czekac nie moge,zaraz po pracy jade do fryzjera robic sie na bostwo przed porodem
a w kinie spoko,film niezly,mala tylko ruszala sie jak najeta
a dzis tez cisza narazie

Hejka :-)

Dzisiaj wyspałam się, jak należy, nie szalałam nocą tylko położyłam się rozsądnie spać i do 7 błogi sen :-) Nie drzemałam wczoraj, bo nie było kiedy i widzę, że tak zdrowiej, bo nocny sen jest wtedy stabilny, chyba będę ograniczała te popołudniowe spanie..

Kalcha pisałaś, że być może z powodu cukrzycy będziesz rodziła w moim mieście. I ja tutaj rodzę, tu pracuje mój ginek i najpewniej zrobi mi CC. Nie wiedziałam , że cukrzyca jest wskazaniem do rodzenia w tymż szpitalu...to już nie jest klinika, ale szpital miejski, może jedynie to, ze tuż obok znajduje się klinika pediatrii i doskonale wyposażone oddziały dla wcześniaków i problemowych noworodków ( zresztą moje miejsce pracy :-) )

Olcia23- moja malutka rankiem prawie się nie rusza, i tak juz ponoc bedzie po 35 tc ze miejsca juz malutko i maluszki sie oszczedzaja w ruchach, jednak nalezy zaczac liczyc ruchy od 36 tc i najlepiej po południu- nawet najmniejszy ruch dzidzi na godzinę to jest OK( to wiadomosci ze szkoły R.)Gdyby przez 6 kolejnych h nic sie nie działo mozna udac sie do szpitala na kontrole ktg , usg. Mamy do tego prawo i mysle warto jesli sie martwimy.

Wy tak o słodkościach, a mnie juz skręca, oj zjadałabym sernik na zimno, drożżókę z jagodami, ciasto ze sliwkami....No to sobie pomarzyłam ;-)Dobrze, ze lody mi wolno, teraz to moj staly deserek.
Dzisiaj cukier na czczo 69 , chyba troche niski nawet, moze juz sie cos poprawia...i oby.

Gaja,Paulka -udanej wizyty i badań !
Magdah- u mnie juz kuchnia zamontowana, tyle...ze musze ja najpierw poznać, zaczne lepiej od jakiegos miesiwa, w razie czego mój P bedzie sie tym raczył ;-) A ciasta ...dopiero po porodzie jednak, bo chyba bym sie nie powstrzymala z jedzeniem.

Dobrego dnia dla Was :-)

Witam was z rańca!!!:-)
Moj odlew brzuszka juz wczoraj wysechł w koncu i teraz muszę pomyslec co na nim namaluje:tak:wyszedl super synka 3 lata temu jak robilam to wyszedl ciut mniejszy(robiony wczesniej w 7m-cu i2 tyg )ale kształt podobny:-)polecam swietna pamiątka!!!
Noc jak zwykle do kitu 3 pobudki :szok:
gaja23 powodzenia na wizycie dla wszystkich mamus ktore dzis maja wizytki rowniez milego dzionka :tak::happy:

Witam mamusie :)
wczoraj praktycznie cały dzien spędzilismy nad jeziorkiem- to juz pewnie moje ostatki... ponad 2 godziny pływaliśmy na rowerku wodnym, Pani jak zobaczyła że jestem w ciązy to dała mi podwójną ilość poduszek:-D było bardzo fajnie, późno wróciliśmy i juz nie starczyło sił na BB:-(

ostatnio byłam w Tesco i jedna kobitka zawołała mnie do kasy i przepuściła mnie przed siebie:happy: ja jej bardzo podziekowałam i powiedziałam ze to pierwszy raz jak ktoś mnie wpuszcza, a ona na to ze sama 4m temu urodziła synka:happy: od razu pomyślałam o tym co pisała kiedyś Tosia:tak:

P. wstał do toalety i na przeglad lodówki i nie omieszkał skomentować,że jestem uzależniona od BB:-p:wściekła/y:

oj to faktycznie chyba uzaleznienie:tak::-D ale na odwyk Cie nie wyślemy:-)

Ale za to jak wróciłam to leżała paczka z wyprawką dla małego zamówioną przez bratową, cudna kremowa w paseczki :) Także do szpitala jest :)
A dziś mam wizytę na 12.30 także jeszcze troszkę i trzeba będzie się szykować :)

Gaja dawaj fotkę w czym dzidza będzie ze szpitala wychodzić :happy:

a w kinie spoko,film niezly,mala tylko ruszala sie jak najeta
a dzis tez cisza narazie

Dorotka wiem ze napewno o tym juz pisałaś ale ja nie jestem w stanie nadrobic zaległości- napisz na jakim filmie byłas w kinie? ja chce sie wybrac na ta polską komedie...

jak ja Ciebie podziwiam kochana że Ty jeszcze pracujesz, mi już by nogi i plecy dawno wysiadły....

UDANYCH DZISIEJSZYCH WIZYT
:-D:-D:-D

Witam z rana przy kawusi. Troche sie dzisiaj nie wyspalam, nie wiem czy tez tak macie , ze budzicie sie w nocy o jakiejs godzinie( ciagle o tej samej 2.00) i nie mozecie potem zasnac?
Ja zaraz zmykam na ktg, a potem zabiore mojego synka do Mcdonaldsa w koncu ma ferie i siedzi biedaczek w domku.

Witam porannie,
Juz dawno jestem po sniadaniu. Pranie juz zrobione i powieszone, kurz starty jeszcze tylko poodkurzam i zmykam do kolezanki na kawke. A popoludniu na moje cwiczenia w wodzie
Saara ja sie budze okolo 4, na szczescie po wizycie w kibelku od razu zasypiam. Ostatnio nawet zasnelam ponownie nie schodzac z lozka:laugh2: Wstalam czesciowo- nogi byly juz na podlodze, a reszta ciala jeszcze lezala i mi sie przysnelo. Nie wiem ile spalam, ale maz sie przebudzil i kazal mi sie normalnie polozyc, zebym rano nie marudzila, ze wszystko mnie boli. No to wstalam szybko na siusiu i dalej poszlam spac.
A dzisiaj wstalam wczesniej, bo maz poszukiwal kurtki, ktora jak sie pozniej okazalo zostawil w pracy:wściekła/y: Oczywiscie ja sprzatam, wiec ja gdzies schowalam.
Udanych wizyt i bezstresowego dnia wam zycze

Witam:) noc minela w miare ok ale nie obylo sie bez wstawania do toalety;/ mamcia pojechala na jeden dzien do miedzyzdroji a ja dzis gospodarze i musze wymyslic cos na obiad.. Maly wierci sie odkad wstalam az mnie rozrywa od srodka..dzisiaj wchodze na 34 tc wiec jeszcze z 3 tyg i moge byc spokojna.

Dziewczyny udanych wizyt dzisiaj:)

Olcia pisalam wczesniej ze ja kawe mrozona robie tak ze zalewam rozpuszczalna goraca woda ok 0.2l..schladzam w lodowce po czym dodaje 2 galki lodow waniliowych i miksuje to razem a na wierzch bita smietana. Smacznego:)

a i mam pytanie do dziewczyn ktore kupuja w aptece przez neta..czy ta apteka da znac ze sa juz zamowione rzeczy do odebrania? bo sprawdzam status moich zakupow a tam ze odebrane przez zamawiajacego a ja przeciez nie odebralam jeszcze i jak napisalam maila do apteki to cisza;/

reklama
Małgos ja juz zamawiałam raz i juz odebrałam...jak nie odebrałas to nie powinno pisac ze to juz zrobiłas...dziwnie. Moze lepiej zadzwoń do nich bo tak bedziesz czekac.

Do góry