reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Widzę, że sporo nas - WAG :D

Witam popołudniowo!
Ja już dzisiaj po wizycie, MAŁA waży 3100g:szok:, jest ułożona główką w dół szyjka trzyma jeszcze,ale lekarz mówi,że wszystko ładnie się już do porodu szykuje(przy badaniu czuł główkę) i liczył by się raczej z wcześniejszym porodem. Jeśli będę na siebie uważać i odpoczywać jest szansa,że dotrwam do jego powrotu z urlopu, tj.1 września:baffled:. W niedzielę mam zajrzeć do niego do szpitala pobierze wymaz na paciorkowca. To na razie tyle. Teraz zabieram się za nadrabianie zaległości:-)

Super! Malutka już spora. Mój lekarz też ostatnio czuł główkę :eek: Mąż był w szoku ;P:szok: I już żadko się do mnie dobiera przez to :-D

Co do kawki mrożonej to ja dziś piłam na mieście, ale zrobię w weekend w domku dla siebie i mężulka :D Smaka mi narobiłyście!!!

Dziewczyny trzymam kciuki, żebyście uporały się z kłopotliwymi teściowymi. W ogóle nie rozumiem jak można ciśnienie Wam w ciąży podnosić!!!

Ja dziś po udanych zakupach :D Troszkę się obkupiłam w Ikei i nie tylko ;)

Dobranoc i słodkich snów!

reklama
A ja ani trochę śpiąca:baffled: muszę się zmęczyć pstrykaniem po tv i jeszcze maluch zaczął harce .
Miłej i spokojnej nocy dziewczynki

Czytam Was już godzinę :-)
Padam już na nos, pracowity dzien i brzuszek z krzyżami mocno czuję, pojde dzisiaj wczesniej spac, po porzedniej szalonej nocy wypada znormalnieć ;-)
Jupppi mam juz zamowione firanki, jedna dla malutkiej do pokoju kupilam gotowa bo pasowala wymiarami jak ulal.Reszte odbieram za tydzien, szyte na wymiar, w kieszeni znowu lżej, no niestety, cos na gole, umyte szyby trzeba zalożyć. Okien nie mylam, wspominalam Wam ze znajoma mamy chetnie i niedrogo podejmuje sie takich prac, i to mi mama fundnela bo sama nie ma jak mi pomoc, a tesciowa u chorego ojca na Mazurach.
Mój P jest kochany poskrecal juz łózeczko i kolyske i to prosto po pracy, teraz sie wszystko wietrzy, a jutro skreci komode i bedzie juz pokoik gotowy...Uffff :-) Reszta moze stac dalej w pudlach, wazne ze malutka ma swoje miejsce gotowe.

Angelu, Marbus, Kalcha- wielkie gratulacje udanych wizyt!
Marbus moja malutka tez wazy teraz ok 2 kg. Angelus Twoja malutka to kawal dzidziusia juz, rzeczywiscie moze odetchnac - juz w razie...mozesz rodzic :-) Ale fakt, dorodna jest- moja gdyby byla rodzona w terminie to przewidywana waga 2.9 -3.2 kg, taka okruszynka :-) Pewnie po tatusiu bo urodzil sie jako wczesniak 1700.
Dziewczyny kichac wyrodne tesciowe ;-)
Skrzaciku- kuruj pęcherz! Zurawinka moze jako dodatek ?
Ide zaraz pod prysznic i klade sie nyny , papapa dobrej nocy!

Ostatnia edycja:
ja po szkole rodzenia...ale troche nudno dzisiaj bylo...moze tylko dla mnie?w sumie o sposobach radzenia z bolem wiec powinno mnie interesowac, ale to pewnie dlatego, ze nie znam tego bolu to sie nie boje:)ale Tatusiowie uczyli sie masowac plecki i to bylo mile:)poza tym babka juz drugi raz zgubila lozysko:))))takie ma fajne, uszyte na miare:)
a swoja droga to ja jakas nienormalna jestem!ja nie umiem sie skoncentrowac na technikach relaksacyjnych...siedzenie z zamknietymi oczami i "wczuwanie sie", przy takiej ilosci ludzi mi nie wychodzi!zreszta Kochanie tez nie!i tak siedzimy jak durnie, powstrzymujac sie ze smiechu!dzisiaj, po cichutku, ucieklam do toalety:)moze w domu, w samotnosci sprobuje?

co do tesciowych, babc itp...powiem Wam, ze ja tesknie bardzo za rodzina, ale czesto zdaje sobie sprawe, ze to bardzo zdrowe dla naszego zwiazku, ze wszyscy daleko!duzo latwiej sie zyje, jak nikt nie przeszkadza:)

wiec dobrej nocy, bez skurczy i smuteczkow:)

Dorotka podziwiam za kondycje, ja bym na pewno nie usiedziała w kinie, chyba ze by mieli miejsca lezace.

Lilu
współczuje zatargów z tesciowa. ale dziewczyny dobrze radza, olej ja. I wygadaj sie troche, to zawsze troche lzej Ci bedzie. I nie znikaj nigdzie.

Marta fajnie ze zakupy udane, tez bym pojechała do Ikei po kilka drobiazgów, ale raczej nie zdaze sie wybrac przed narodzinami maluszka (szkoda)

Zmykam spac, ale chyba trudno mi bedzie zasnac, bo mezus chrapie (kiedys go dosłownie zatłuke)

powodzonka na dzisiejszych wizytach

DOBRANOC! Spokojnej Nocki!

Witam Dziewczynki!
Ja miałam pobudkę 3:09, bo moje chłopaki mają gościa w domu na noc (syn psiapsiólki,z którym chodzi do klasy mój starszy) i tak jeszcze szaleli, choć dawno mieli spać,że mnie trzaskanie drzwiami obudziło i niestety mam po spaniu:confused::realmad:. Męczyłam się tylko na łóżku przez 1,5h, mając nadzieję na błogi sen, ale dupa- nic z tego, więc postanowiłam nadrobić posty wieczorne, co by nie marnować czasu. P. wstał do toalety i na przeglad lodówki i nie omieszkał skomentować,że jestem uzależniona od BB:-p:wściekła/y:

Witam dziewczyny,
wczoraj wieczorem wróciłam od brata, dzieci zachwycone pięknie sie bawiły i żadnych kłótni nie było - to ja rozumiem :)
Ja z kolei zmęczona bo jakoś w nie swoim łóżku zawsze gorzej mi sie śpi :/
Ale za to jak wróciłam to leżała paczka z wyprawką dla małego zamówioną przez bratową, cudna kremowa w paseczki :) Także do szpitala jest :)
A dziś mam wizytę na 12.30 także jeszcze troszkę i trzeba będzie się szykować :)

HEJ!
Aga26ka - a może za koszulami zobacz na allegro? Maja bardzo duży wybór i oczywiście dobrą cenę - z prtzesyłką wychodzi ok. 30 zł

O! Bardzo dobry pomysł. Chyba też skorzystam!

A to rozumiem bo to tak exclusive zabrzmiało "worki lniane" pomyślałam,że to jakieś niemieckie wynalazki, a to siaty.
:-D:-D:-D:-D:-D

LILU! Mam nadzieję, że nastrój dziś słoneczny!
GAJA! Jaki miły poranny post!
BENIU! Fajnie, że znalazłaś idealne firaneczki do pokoju Twojej księżniczki.
AGA26KA! Co za dzień!:szok:

Dziewczyny, jakieś szaleństwo cukiernicze Was ogarnęło! Jak czytam, to aż ślinka cieknie! Brzmi to wszystko fantastycznie! Ja jakoś za pieczeniem nie przepadam, poza tym na razie kuchnia jeszcze niekompletna, czekam na montaż za 3 tyg. Może wtedy jakiś przepis wypróbuję!

reklama
Do góry