reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

dzień dobry!!!!!!
ja też w nocy kiepsko spałam ale za to nadrobiłam rano....poczytałam trochę co u was i tak więc
olgadom gratki udanej wizyty, też myślę,ze to wstydliwe dziecię co ukrywa tak długo swoją płeć to dziewczynka, kobietki tak mają:-D
Ritka i Justyna witajcie!!!!!!!!!
Saraa współczuje okropnego snu, mi też śnią się jakieś niestworzone rzeczy, na szczescie nie takie jak tobie ale to chyba uroki ciąży bo nigdy tak nie miałam....

dagna
brawo dla twojego faceta!!! Zobaczysz teraz prace pójdą piorunem :-D

asiek ty o porodach nie czytaj bo można tylko w panikę wpaść...zobaczysz będzie dobrze jak już 1 dziecko urodziłaś to teraz może być tylko lżej:tak: a co do brania kąpieli na sprawdzenie czy to włąściwe skurcze porodowe ze mną było tak, ze się wykąpałam w ciepłej wodzie to dopiero się ruszyło i wtedy szybko do szpitala:-D:-D:-D wiec przed kąpielą lepiej być już poszykowanym do wyjazdu:tak:

a ja dzisiaj szykuję sypialnię na malarza więc z czasem krucho...dlatego życzę wam kochane miłego dnia i uważajcie na siebie!!!!!!!!!!!!!

reklama
Witam kochane.
Trzymam kciukasy za dzisiejsze wizyty.
Justysia, Ritka witajcie spowrotem.
Nie wiem co jeszcze miałam napisac, cosik jakas przymulona jestem dzis.
Miłego udanego dzionka zycze.

Witam za rana.

Wykorzystałam moment gdzie mój syn ogląda poranną bajke i szybko nadrabiałam posty. Jezu ile tego:-)

Co do skurczy kochane to nie martwcie się, to na pewno są przepowiadające, im bliżej końca tym bardziej dokuczają i w większości niczego nie zwiastują:tak:Ja takie miewam ale na tym etapie ciąży i jestem zupełnie spokojna, Wam również spokoju życzę.

Justynka85, Ritka witajcie spowrotem:-D:-D

Co do luteiny biore 2xdziennie po 1 i tak mam brać do końca 36tc, mam nadzieje że nie wpłynie to na opóżnienie porodu:eek:

Co do żelaza to brałam po posiłkach i było ok, ale jeśli ktoś faktycznie nie toleruje to może numer z pietruszką przejdzie??

Dziękuję kochane za kciuki i mądre słówka. Byłam wczoraj na Polnej, zrobili mi usg wysokiej klasy i wyszło że mała ma się świetnie, wymiary idealne, przepływy, ilość wód, łożysko ok:-D:-D:-D:-DNormalnie wyszłam stamtąd na skrzydełkach:-D:-D:-D

Życze Wam równie dobrych wieści na dzisiajszych wizytach!!

dzisiaj w końcu spałam w swoim łóżeczku :-) ale nocy nie miałam raczej spokojnej bo budziły mnie skurcze... zastanawiam się czy znowu nie będę musiała iść do szpitala... do tej pory odczuwałam skurcze jako nieprzyjemne twardnienie bez żadnej regularności czy ostrego bólu a dzisiaj w nocy miałam 4 skurcze o której był pierwszy to nie zapisałam bo nie myślałam że będą następne następne były o 03:07, 03:24, 03:40 i przez cały ten czas bolał mnie brzuch (niezbyt mocno tak jak na miesiączkę) a przy twardnieniu to nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić... ten ostatni był najsłabszy i spokojnie po nim zasnełam...
dzisiaj rano znowu powtórka z rozrywki miałam już 3 8:48, 9:02, 9:25 i boję się że będą następne :-(

Justyna ja wczoraj miałam to samo i tez pierwszego nie zapisałam bo myslałam ze to jakis zart...hahaha a nastepne miałam dokladnie w takim odstepie jak twoje i tez jak na @. Reszte dnia miałam wmiare spokojnie ale tez cosik pobolewało.Dzis narazie nic nie miałam.Dzieki bogu. Tobie zycze tez spokojnego dnia bez skurczy.

Agim jak dobrze ze wszystko dobrze :)))

Onionek batonik pewnie juz zjedzony :) ale na uspokojenie wyrzutów lepiej zjeść z rana niz na wieczór :)

Liliu wiem ze nie powinnam tak panikowac :( generalnie jestem fatalnie nastawiona psychicznie do porodu :(

dobra zmykam troche ogarnac w domku- bo ja ciagle gnije w łóżku...

Witam porannie ( juz 10 więc nie tak porannie)

ja wstałam , zjadłam 3 kanapeczki z salami, jajkiem pomidorkiem i pietruszką- uwielbiam nac pietruszki, żelaza wczoraj nie brałam, wezmę dzisiaj tak jak mówił gin żeby brac co 2 dni.:tak:

Jestem juz u rodziców, rano też miałam 2 skurcze:eek: hm... tylko moje są strasznie bolące, jak czuje ze nadchodzi to próbuję zmienic pozycję i nie da się z bólu, przesunięcie nogi o cm jest niemożliwe, najgorzej ze jestem tu sama z 2letnim dzieckiem mojej siostry. a boli mnie dokładnie pod brzuchem z lewej strony, może to jajnik? kurcze moze to nie skurcze bo miałam też skurcze takie typowe- też bolały ale inaczej i nie tak mocno, mogłam się ruszyc, zmienic pozycję a przy tych wyje z bólu:baffled:

wczoraj bylismy w Mielnie,3 godzinny spacer dał mi się we znaki, myślałam ze kręgosłup i nogi mi siądą, ale fajnie było, tęsknie za czasami kiedy spędzałam tam u kuzyna cały sezon:-D

justyna fajnie ze wyszłas juz ze szpitala i jesteś z nami, a ten facet od mieszkania to jakiś naprawdę nie ludzki, ah ale zawsze tacy ludzie się znajdą- pomyśl sobie tak- może to mieszkanie nie było dla was przeznaczone i gdzieś czeka lepsze, ładniejsze, tańsze:tak:

dagna hehe dobrze twój facet zrobił, oj bardzo dobrze, nalezało się draniowi:-D
mam nadzieję ze dzisiejsze prace pójdą szybko i sprawnie, no i sie gbur nie spóźni znowu tylko będzie na czas:tak:

agim gratuluje udanej wizyty:-)

onionek jak nie chcesz juz tego ciacha jeśc to ja je chętnie skonsumuje za ciebie:-D

reklama
Witajcie z rana!

Oj ciezka noc za mna ,takie bole plecow ze szok juz 4 dni ,nogi tez mnie strasznie bola,no i te okresowe bole brzucha....

macie racje z ta lewatywa(dzieki za odpowiedzi) tez nie bylam pewna...

jednak co ok100 glow to nie jedna:)

Onionku-ja non stop jem slodycze ,i nie miewam wyzutow sumienia a co tam!

Do góry