reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

witam sie z rana :)
maz obudził mnie smsem o 6-45 wrrrrr i juz koniec spania....

RITKA juz bliżej niz dalej wiec głowa do góry i brawa za utrzymanie cukrów na "smyczy"...

Dagna i bardzo dobrze zrobił Twój mąż, należało się gościowi, mam nadzieje ze dzis łaskawie zjawi sie punktualnie.....

Dziewczyny, piszecie ostatnio o różnych skurczach, więc ja dołączę się z takim zapytaniem (skierowanym chyba zwłaszcza do tych mam, które już rodziły) - czy to prawda, że bóle porodowe nie ustają w żadnej pozycji, a przepowiadające tak...? Gdzieś kiedyś o tym czytałam, ale nie pamiętam gdzie. Chodzi o to, że bóle przepowiadające mijają, kiedy np. położymy się albo inaczej siądziemy, a porodowe nie.

Dzisiaj mam zamiar poszukać w Internecie opinii o lekarzach pediatrach w moim mieście, bo podobno trzeba podać jakiegoś w szpitalu, kiedy maleństwo się urodzi. I mam zamiar zrobić łazanki na obiad - pierwszy raz w życiu, więc zaciśnijcie kciuki ;)

Miłego dnia wszystkim brzuszkom! :-)

jak juz pewnie wiesz każda kobieta ma inaczej ja np w pierwszej ciąży nie miałam skurczy przepowiadajacych ( tylko bezbolesne twardnienie brzucha)... pierwsze bolesne skurcze pojawiły sie z odejściem wód płodowych- fajnie bo dzieki temu wiedziałam ze to zadne fałszywy alarm :)

pamietam jak mówili nam w szkole rodzenia ze jak zaczynasz odczuwać bolesne skurcze to najlepiej wziąść ciepła kąpiel ponoć, jak miną tzn ze to tylko "trening" ...

Ostatnia edycja:
reklama
CIAO
ja już po dwóch śniadankach...ostatnio mogę spać non stop, nie wiem jak się dzidzia urodzi, co to będzie...

Dagna łączę się w bólu, do mnie dotarł wczoraj majster z drzwiami ale o 16 a o 18 musieliśmy jechać do sr, tak więc dużo nie zrobił, dotego, zauważyłąm delikatną rysę na szybie mlecznej w drzwiach i dziś musi je wymienić, eeeeeeeeeeh, ale efekty nam się podobają nawet mój mąż, który nie miał pojęcia jak będą te szafy wyglądały, bo wszystko wybierałam ja, jest zadowolony,cena też bardzo konkurencyjna jak na Warszawę ale mam nadzieję ,że dziś skończy, zdjęcia jak obiecałam wrzucę.

Wczoraj byliśmy na sr i było 3 godzinne spotkanie z anestezjologiem, który pracuje w szpitalu i jeździ w karetce, mówił o zagrożeniach jakie mogą spotkać niemowlaczki i małe dzieci i jak udzielać pierwszej pomocy, opowiadał też o sytuacjach z jakimi się spotyka w pogotowiu, masakra,że czasem z winy ludzi dochodzi do tylu nieszczęść, wiele było cennych rad i wskazówek, jak więc macie jakieś pytania to chętnie się z wami podzielę wiedzą, dużo informacji mnie zaskoczyło, bo od lat stosujemy pewne rozwiązania i okazuje się,że są bezskuteczne. Dr mówił co robić kiedy maluch się zakrztusi, zachłyśnie, ma wysoką temp., zapalenie krtani, zemdleje,itp. bardzo interesujące zajęcia , 3godz. zleciały migiem.

A moje dziecię od wczoraj szaleje....

pamietam jak mówili nam w szkole rodzenia ze jak zaczynasz odczuwać bolesne skurcze to najlepiej wziąść ciepła kąpiel ponoć, jak miną tzn ze to tylko "trening" ...

U nas kobitka mówiła, że można do tego jeszcze wziąć nospę, jak zadziała, to znaczy, że to fałszywy alarm.

Dzwonił dziad borowy (Onionek jesteś wielka z tymi przezwiskami!) przycina nam właśnie lustro na szafę (rychło w czas) i ma być między 12 a 13 - zobaczymy... Wczoraj okazało się, że w ramach spóźnienia zrobi nam drewnianą ramę do lustra i wieszak na ubrania do przedpokoju (tzn. da nam jakąś wielką dechę, czy cuś, z czego mój mąż zrobi nam oryginalny wieszak, bo z jego usług już rezygnujemy). Nie mogłam przez faceta spać i z taką dumą patrzyłam na mojego B jak smacznie śpi - taką dał facetowi reprymendę, że aż miło było posłuchać i ja poczułam się taka ważna. A wieczorem mi powiedział, że jego dziewczyny nie będą się denerwować przez jakiegoś kretyna!

Dzisiaj mam zajęcia sr (przeniesione z wczoraj przez położną) i mszę za tatę i cholera pewnie ani na jedno ani na drugie nie pójdę, bo wątpię, że zdążą tą szafę do wieczora zamontować.

Ritka - witaj!

Helo ! Ja dzis tez ie wyspana. Snilo mi sie , ze siedzialam przy moim umierajacym ojcu i trzymalam go za reke do momentu az umarl. Zbudzilam sie cala spocona i nie moglam potem zasnac 3 godzin. Zaraz zaczne wydzwaniac do rodzicow czy unich wszystko ok a na dodatek moj maz wybiera sie dzisiaj w podroz do Polski wiec ja i moja wyobraznia malujemy czarne scenariusze. Ehh czuje , ze to bedzie dzien do d....y

Ja tylko szybciutko sie z wami witam i zmykam na basen. U nas goraco i nie da sie juz od rana wytrzymac. Powodzenia na wizytach. Justynka, Ritka witajcie ponownie :)

Sara Boże co za sen... Twój mąż jedzie do Polski a mój wczoraj pojechał do Niemiec :) ale wrócił przed 21 więc noc miałam spokojną ....
kochana nie zamartwiaj sie na zapas, teraz potrzeba na duzo odpoczynku a nie smutków...

Witam przy kawci!!

Wczoraj miałam tak olbrzymią nie moc że tylko czytałam a napisać to juz nie miałam sił...

Gratuluję wczorajszych wizyt!!!
Justynko super że już Cię wypuścili!!!

dagna ja ci współczuję tego fachowca po prostu może człowieka potargać z nerwów przy takim fachmanie... ale może dziś coś zdziała wreszcie oby....

saraa biedulko ty jak nie urwanie głowy z synkiem i jego temperatura (cieszę się że mu lepiej) to jakieś straszne koszmary, ale podobno sny bardzo często wyrażają tylko nasze lęki, a jak nam się śni że ktoś umiera to paradoksalnie żyje długo i myślę że tak właśnie będzie. Tak więc nie pozwól rządzić sobą Twojej wyobraźni chociaż wiem że to nie łatwe ale Ty twarda babeczka jesteś, a dzień na złośc wszystkiemu będziesz miała udany :) Tego Ci życzę.

Ja wczoraj zwlekłam się do sklepu i weszłam do 5-10-15 i faktycznie duża wyprzedaż tyle że u nas jest taki malutki i nie wiele jest rzeczy na noworodki, jak będe miała czas to podjadę do jakiegoś większego. Obecnie czekam na paczki bo pozamawiałam w ubiegłym tygodniu na allegro i jakoś paczek nie widać a ja bym chciała już wszystko poprać do końca i być gotowa...

Hejo

Onionku - mialam sie spytac?odstawilas luteine?i jesli tak, czujesz jakas roznice?moze jeszcze nie, bo kiedys czytalam, ze jeszcze 2 tygodnie po odstawieniu dziala...napisz jak sie czujesz?bo mi teraz tak fajnie, bez czestych skurzcy i twardnienia, ze boje sie jak to bedzie po odstawieniu?

dobranoc Brzuchatki:)

Ja odstawilam luteine juz ponad 2 tyg temu. Z poczatkiem 35 tyg. dokladnie. Czuje sie ok, choc na pewno czesciej miewam twardnienie brzucha w tej chwili - jednak moja ginka powiedziala, ze mam sie tym nie przejmowac, bo macica cwiczy i ze to normalne. Mowila tez, ze zbyt dlugie przyjmowanie luteiny grozic moze opoznionym porodem, ktory trzeba bedzie wywolywac.

Ciesze sie, ze Ritka i Shi*shu wrocily na glowny watek.

Dagna
- ale masz rycerskiego meza. Bardzo dobrze mu powiedzial, moze dzieki temu koleś sie zmobilizuje i skonczy przed czasem :-)

Ja niby wyspana, ale cisnienie niskie. Pije kawe.. Moj K. kupil mi z rana w cukierni ciasto 3bit i tak laze do kuchni i zerkam na nie.. wmawiam sobie, ze jeszcze za wczesnie na ciasto.. ale tak pieknie wyglada :rofl2:

Witam kawowo :)
Justyna i Ritka fajnie ze znowu jestescie z nami !!!
Dagna podziwiam Twoja cierpliwosc co do tego majstra , dobrze ze maz postawil goscia do pionu moze sie wrescie wezmie za robote.
Skrzaciku myslalm wczoraj o Tobie bo po raz kolejny robilam cukinie wg Twojego przepisu - mniammmm !
Gratuluje wszystkich wczorajszych wizyt i trzymam kciuki za dzisiajsze !!!
Saara wspolczuje sennego horroru , napewno bedzie wszystko dobrze !

Wczoraj M zrobil mi niespodzianke i zamowil mi fryzjerke do domciu :) czasem sie naprawde dziwie skad on ma takie dobre pomysly ;) Natomiast Kasce pomylila sie noc z dniem i o 3.00 rano uzadzala potancowki w brzuchu :)

Milego dzionka kochane i samych dobrych wiadomosci !!!

reklama
dzień dobry
U mnie noc spokojna, brzuch się nie stawiał więc jest ok. Zobaczymy jak dziś to będzie. Mam mega lenia , ostatnio się u mnie zwyczaj z pierwszego trymestru pojawił, wstaję przed 7, jem śniadanie piję kawkę, a potem znów zasypiam, a potem jestem taka rozmemłana , dziś znów to samo , teraz walczę z sennością.

Odliczam godziny do usg:-) bo nie mogę się doczekać aż maluszka zobaczę.
Życzę udanych wizyt i miłego dnia !

Do góry